G4Media.ro

Maia Sandu solicită Parlamentului moldovean un proiect de lege care să anuleze…

Maia Sandu solicită Parlamentului moldovean un proiect de lege care să anuleze „duty free-urile” de la granițele țării

Premierul Moldovei, Maia Sandu, a scris, joi, pe Facebook că inteționează să interzică magazinele, barurile și restaurantele duty de la granița țării. Premierul s-a adresat „colegilor din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență a unui proiect de lege” în acest sens.

Premierul declară că legislația actuală, privitoare la existența lanțurilor de duty frees, duce la „pierderi de sute de milioane de lei” din bugetul național. Acesta a mai declarat că actualul Guvern nu va mai admite astfel de legistații pe viitor și că le va anula pe cele ale fostului „regim oligarhic”.

Până în 2018, Dufremol SRL era cel mai mare operator de magazine duty free din Moldova, iar acum se află în proprietarea și gestiunea bulgarului Todorov Markov Stefanov – scrie mold-street.com.

Familia politicianului Ilan Șor a vândut lanțul de magazine, în aprilie anul acesta, fostul proprietar fiind Ilona Șor, mama politicianului.

Familia Șor mai deține un lanț de magazine duty free, DFM SRL, care operează atât la granița Moldovei cu România și Ucraina, cât și în Aeroportul Chișinău.

Hotnews.ro scrie, citând presa din Moldova, că familia politicianului s-a aflat la bordul unuia dintre cele 5 avioane care au părăsit Republica Moldova, împreună cu avionul liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după retragere guvernului democrat, condus de Pavel Filip.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează