G4Media.ro

Maia Sandu, în Ucraina: ”Este o tragedie greu de pus în cuvinte/…

sursaf foto: Facebook/ Maia Sandu

Maia Sandu, în Ucraina: ”Este o tragedie greu de pus în cuvinte/ Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa şi pentru libertatea Europei/ Chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea”

Chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict, afirmă preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, aflată în Ucraina la invitaţia omologului său, Volodimir Zelenski.

  • ”Astăzi sunt în Ucraina, la invitaţia Preşedintelui Volodymyr Zelenskyy. Am început vizita, mergând în câteva oraşe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodeanka şi Irpin. Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea subliniază că dDe patru luni, Ucraina, ţara ”vecină şi prietenă” trăieşte în război.

  • ”Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa şi pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, precizează preşedintele R, Molodova.
    Maia Sandu se va întâlni cu Volodimir Zelenski.

sursa: News.ro, sursaf foto: Facebook/ Maia Sandu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „pentru a pedepsi crimele nejustificate”

    dupa parerea „duamnei”, exista si crime justificate?

  2. daca te iei de Maia iti spargem mouia …clar ???😡