G4Media.ro

Maia Sandu, după ce Moldova a primit statutul de țară candidată la…

Sursa Foto: Maia Sandu/ Facebook

Maia Sandu, după ce Moldova a primit statutul de țară candidată la aderare: Astăzi să ne bucurăm iar de mâine ne așteaptă o muncă grea și de lungă durată pentru construirea Moldovei europene

Președinta Moldovei, Maia Sandu, a declarat vineri că obținerea statutului de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană reprezintă o reușită a întregii societăți, care va oferi o „direcție clară de dezvoltare” și „speranță” pentru o „țară mică, vulnerabilă, care va fi în mai multă siguranță în interiorul UE”.

„Moldova e casa noastră comună iar ordinea, bunăstarea și prosperitatea depind de fiecare dintre noi”, a afirmat Maia Sandu, într-o conferință de presă, înainte de a adăuga:

  • „Astăzi să ne bucurăm iar de mâine ne așteaptă o muncă grea și de lungă durată pentru construirea Moldovei europene”.

Șefa statului a negat că ar exista condiții secrete pentru aderarea la UE, așa cum a susținut pro-rusul Igor Dodon.

„Acest eveniment nu schimbă peste noapte lucrurile în țara noastră dar ne oferă un sprijin mai mare al UE pe calea dificilă pe care mergem pentru a consolida pacea, pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a continuat Maia Sandu, care a subliniat că „apartenența la UE înseamnă integrare cu piața europeană, cea mai mare și cea mai bogată din lume”.

Aceasta a avertizat că războiul din Ucraina – „cel mai mare act de agresiune de pe continentul european după al Doilea Război Mondial – va continua să afecteze economic și social Moldova.

„Nu producem energie sau carburanți ca să putem stabili prețurile la aceste produse” iar „tentativele de a controla prețurile pot duce la dispariția produselor de pe piață”, a spus Sandu, iar „atât timp cât războiul va continua, situația economică va rămâne dificilă pentru toți”.

„Cu sprijinul UE, împreună cu dumneavoastră, prin muncă, disciplină și ordine vom reuși să asigurăm pacea și dezvoltarea țării (…) Moldova are șansa reală de a se dezvolta” și „suntem hotărâți să avansăm pe acest drum”, a mai spus Maia Sandu, vorbind despre un „efort național de dezvoltare și curățare a țării”.

„Numai împreună putem ridica țara noastră”, a încheiat președinta Moldovei.


 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Observ ca doar va bucurați fara sa faceți nimic.

    • Esti un fin oPservator. Si vezi mai bine chiar si decat cei ce monitorizeaza situatia din MD si raporteaza ce e acolo, recomandand, in cele din urma, acordarea statutului de candidat. Parerologi ca tine… plin :)))