G4Media.ro

Maia Sandu demarează procedura pentru dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova: Alegerile anticipate sunt…

Maia Sandu demarează procedura pentru dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova: Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, luni, că a sesizat Curtea Constituțională pentru „constatarea circumstanțelor” de dizolvare a Parlamentului, în vederea organizării alegerilor anticipate, după ce Parlamentul a eșuat să voteze un guvern în termenele legale.

„Așa cum prevede Constituția, am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătură cu situația politică din țară și eventuala dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări și după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de 3 luni. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”, a anunțat Sandu.

Maia Sandu afirmă că, dacă Curtea Constituțională va spune că există circumstanțe, va dizolva Parlamentul și va merge la „judecata oamenilor”.

Postarea integrală a Maiei Sandu:

„Așa cum prevede Constituția, am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătură cu situația politică din țară și eventuala dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări și după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de 3 luni. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului.

Mai mulți deputați din actualul Parlament încearcă să ne convingă de grija lor față de cetățeni. Dar legile și deciziile pe care le votează acești deputați sunt în continuare împotriva cetățenilor. Parlamentul a avut posibilitatea de două ori să învestească un Guvern profesionist dedicat cauzei cetățenilor. Și în ambele cazuri Parlamentul s-a împotrivit. Cei care au furat și slăbit toate instituțiile statului, le-au făcut neputincioase în fața provocărilor și necesităților oamenilor, au adus statul în pragul eșecului total, ne cer acum să le mai dăm timp. Însă oamenii nu mai au timp de jocurile lor murdare. Oamenii au nevoie de un stat funcțional, au nevoie de un Parlament responsabil care să învestească și să sprijine un Guvern stabil și competent. Oamenii nu au nevoie de deputați care vor să se salveze pe ei înșiși. Oamenii au nevoie de deputați care să salveze țara.

Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată țara din criză și să o scape de corupție. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră.

Din aceste considerente, am decis să sesizez astăzi Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului. Dacă Curtea Constituțională va spune că există circumstanțe, voi dizolva Parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”.

Sursa Foto: Facebook/ Maia Sandu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. „vom merge la judecata oamenilor”
  -măi maia (s nu m):
  tu nu le ajungi nici pe o măsea…..

  • De ce dreaq cred kgbistii că Maia chiar le citește comentariile de aici?

  • Maia, o pisică la 50 de ani în floarea vârstei care în loc să încerce marea cu sarea ioropeană mai bine s ar fi măritat și ar fi făcut câțiva pui de moldovean, dacă o prindea Ștefan cel Mare îi făcea piticul o târlă

 2. Și noi avem nevoie de suspendarea ficusului, dizolvarea parlamentului și alegeri anticipate

 3. Maia, o pisică la 50 de ani în floarea vârstei care în loc să încerce marea cu sarea ioropeană mai bine s ar fi măritat și ar fi făcut câțiva pui de moldovean, dacă o prindea Ștefan cel Mare îi făcea piticul o târlă

  • Ce romantic esti. Si patriot pe deasupra.

   Un gentleman adevarat care nu mai are loc in viata de toate femeile astea de cariera sau in politica care nu stau la cratita si facut de plozi .

   De altfel coa__le alea grele probabil ca te retin de la avea o cariera ca a Maiei sau de la a avea curajul femeii asteia.

 4. Tree fitty copiii nu sunt plozi, dar dacă tu așa consideri că acei plozi trebuiesc eliminați din circuitul apei în natură părerea mea e că te poți considera nazist

  • Vad ca te-a atins la corason dizolvarea parlamentului mafiot din RM. Si pe langa asta te mai bagi sub fusta presedintei. Asa ai fost educat. Rau, rau de tot. Rusine sa-ti fie!

  • lol ce la fenta ai ales un cuvant din tot ce am scris.

   Sustin cresterea natalitatii, imi plac copiii si imi plac si oamenii care au familii si valorile traditionale ale vietii de familie.

   Dar sustin si dreptul fiecarei persoane de a alege ce vor sa faca in viata. Inclusiv femeile avand in vedere mesajul misogin la care raspundeam.
   Maia Sandu e o femeie educata si cu foarte mult curaj si determinare, avand dusmani puternici si fara scrupule.
   O admir si sper sa reuseasca. Nu ma intereseaza viata ei personala.

 5. Legea-i lege dar ce sa vezi celor din fratia furtului miliardului de dolari nu le place legea . Acum e acum ..fug de votul cetatenilor. Tradatorii Moldovei nu au dorit decat ca Moldova sa ajunga din nou sub senila moscovei au jefuito si tradato pe fata !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.