G4Media.ro

MAI: Peste 3600 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre care…

Sursa foto: Facebook / ISU

MAI: Peste 3600 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre care 1.271 au fost intervenții pentru situaţii de urgenţă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.633 de evenimente, 2.362 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.271 situaţiilor de urgenţă, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al MAI, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 703 posibile infracţiuni, în cazul a peste 25% dintre acestea poliţiştii sesizându-se din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, sâmbătă s-au dispus măsuri preventive pentru 23 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 15 autori în 9 dosare penale cu autor necunoscut.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 8 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 160 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 165 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut 719 permise de conducere şi au retras 285 de certificate de înmatriculare, precizează sursa citată.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.007 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 61 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 268 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 133.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.071) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 64 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 91.733 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 2 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 23,7%.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Strângeți bani la buget că la pensie veți face foamea!niste proști conduși de șmecheri!nici drepturile nu sunteți în stare să vi le cereți!o să vedeți pensii actualizate cu 1,5 la sută,in timp ce ministerul aduce la buget,anual,cca.peste o sută de milioane de euro!!!o să vă vedeți măririle de salarii cum îmi văd eu ceafa!!!