G4Media.ro

Mai multe nave americane sunt blocate în largul portului artificial pentru furnizarea…

sursa foto: Facebook\ US Army

Mai multe nave americane sunt blocate în largul portului artificial pentru furnizarea de ajutoare în Gaza / „Niciun membru al personalului militar american nu va intra în Gaza”

Patru ambarcaţiuni ale armatei americane folosite pentru debarcaderul temporar destinat ajutoarelor pentru Gaza au eşuat sâmbătă dimineaţa din cauza „mării agitate”, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), transmite Agerpres.

„Navele s-au desprins din ancorele lor, iar două dintre ele sunt acum ancorate pe plajă, în apropierea pontonului. A treia şi a patra navă sunt blocate pe coasta israeliană în apropiere de Ashkelon”, se arată într-un comunicat.

Centcom a precizat că niciun militar nu a fost rănit şi că „pontonul rămâne complet funcţional”.

Acesta a adăugat că armata israeliană îi ajută pe americani să refloteze navele şi a insistat: „Niciun membru al personalului (militar) american nu va intra în Gaza”.

Săptămâna trecută, Statele Unite au finalizat pontonul, a cărui construcţie a fost anunţată în martie de preşedintele Joe Biden. Obiectivul este de a atenua restricţiile impuse de Israel în ceea ce priveşte livrarea de ajutoare pe cale terestră în Fâşia Gaza, devastată de şapte luni de război declanşat de atacul Hamas asupra Israelului la 7 octombrie.

Vineri, ONU a anunţat că instalaţia a permis debarcarea a 97 de camioane de ajutor umanitar într-o săptămână.

Portul artificial, care a costat cel puţin 320 de milioane de dolari, ca şi alte iniţiative alternative, nu poate înlocui un aflux de ajutoare pe cale terestră, avertizează ONU şi organizaţiile umanitare.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, aproape toţi cei 2,4 milioane de locuitori din Fâşia Gaza au fost strămutaţi din cauza luptelor şi a bombardamentelor şi se confruntă cu insecuritatea alimentară, existând riscul unei foamete pe scară largă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează