G4Media.ro

Mai multe focare de varicelă sunt active la unele şcoli şi grădiniţe…

Sursa foto: Pixabay

Mai multe focare de varicelă sunt active la unele şcoli şi grădiniţe din Constanța / DSP: ”Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie” / Împotriva varicelei există un vaccin, însă trebuie cumpărat de părinți

Șase focare de varicelă sunt active în prezent în școli și grădinițe din Constanța, iar altele au fost deja închise, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor, spune că, deocamdată, nu se poate vorbi despre o epidemie de varicelă și că, de la începutul acestui an, a fost înregistrat și un focar de scarlatină.

„Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie. Știți că focarul este de la trei cazuri în sus. Sunt cazuri puține, în câte o unitate. La nivelul județului Constanța am avut un focar de scarlatină, care la acest moment este și închis, cu patru cazuri, iar vorbind de varicelă, am avut trei focare închise și acum avem șase focare în evoluție”, a declarat şefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța spun că Secția de Pediatrie funcționează la capacitate maximă, cei mai mulți copii fiind internați cu scarlatină sau forme complicate de varicelă.

„În ultimele săptămâni, secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost numeroase cazuri de internări, aș putea spune chiar la capacitate maximă, ca și patologii predominând cele cu transmitere respiratorie, respectiv scarlatine, angine streptococice, varicele”, spune purtătorul de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana Maria Iancu.

Medicul infecționist Ana Maria Iancu spune că, în cazul varicelei, tratamentul trebuie început rapid, mai întâi la recomandarea medicului de familie.

„Este bine ca tratamentul antiviral să fie instituit de la început, urmărit în evoluție, eventual de medicul de familie sau păstrată legătura cu acesta și doar dacă apar complicații cu febră persistentă, supra-infecția leziunilor cutanate, cefalee intensă, somnolență, stări de somnolență, tulburări de mers, atunci se poate adresa și pentru un specialist”, a mai spus dr. Ana Maria Iancu.

Împotriva varicelei există un vaccin, însă acesta nu este inclus în schimba națională de imunizare, astfel că trebuie cumpărat de părinți. În cazul scarlatinei nu există un vaccin, iar tratamentul trebuie făcut întotdeauna într-o unitate sanitară

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...