G4Media.ro

Mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în cadrul Autorității Electorale Permanente,…

Mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în cadrul Autorității Electorale Permanente, în plin proces de pregătire a alegerilor locale: Biroul Județean Neamț a fost închis, o persoană a fost depistată pozitiv în sediul central și o alta în filiala București-Ilfov

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se confruntă cu mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în plin proces de pregătire a alegerilor locale programtae pentru 27 septembrie.

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a declarat pentru G4Media.ro că cel mai afectat este Biroul Județean Neamț, care a fost închis: o persoană a fost depistată pozitiv și a fost internată în spital, iar ceilalți doi angajați au fost izolați la domiciliu.

Situația ar putea deveni problematică, au avertizat surse din cadrul AEP, deoarece în această perioadă sunt instruiți experții electorali și operatorii de tablete din secțiile de votare.

Mitulețu-Buică susține însă că pregătirea procesului electoral din septembrie nu a fost încă perturbată. El a spus că activitatea Biroului Județean Neamț a fost preluată temporar de un alt birou din Filiala Nord-Est, care mai cuprinde județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava și Vaslui.

O altă filială afectată este București – Ilfov, după ce la Biroul Județean Ilfov a fost depistată o persoană infectată cu coronavirus. Președintele AEP a spus că persoana respectivă a fost internată în spital, iar soțul său, care lucrează tot în cadrul instituției, a fost izolat la domiciliu, activitatea filialei fiind funcțională.

Un caz de infectare cu coronavirus a fost depistat și la sediul central al Autorității Electorale Permanente. Clădirea în care funcționează AEP, situată în centrul vechi al Capitalei, găzduiește alte două instituții în cadrul cărora au fost depistate cazuri de infectare. Drept urmare, săptămâna trecută luni și marți, au fost testați toți cei aproximativ 200 de angajați, un singur test ieșind pozitiv, potrivit președintelui AEP.

”Persoana a fost deja internată la Institutul Matei Balș”, a explicat Mitulețu-Buică. Potrivit acestuia, doi colegi de birou ai pesoanei infectate au fost trimiși în izolare la domiciliu.

Mitulețu-Buică a explicat că el personal, în calitate de președinte al AEP, a fost retestat a doua oară, în regim de urgență, în ziua în care a venit testul pozitiv pentru persoana din cadrul sediului central al instituției și că rezultatul în cazul său a ieșit negativ și la cel de-al doilea test.

Surse din cadrul AEP au precizat însă că rezultatele testelor pentru personalul din sediul central al AEP au venit abia miercuri 5 august, la mai bine de o săptămână de la prelevarea probelor. Potrivit acestora, persoana infectată lucrează la departamentul administrativ, iar în săptămâna de dinainte de a fi testată pentru coronavirus a verificat toate aparatele de aer condiționat din cadrul sediului central al AEP.

”A fost în toate birourile, în toate încăperile din instituție, a intrat practic în contact cu tot personalul”, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, o parte a persoanlului AEP a lucrat de acasă, dar, în contextul pregătirii alegerilor locale din septembrie, în ultima perioadă toată lumea a fost chemată la birou, au mai precizat surse din cadrul instituției.

Foto: Președintele AEP, Constantin Mituletu Buică. Sursa Inquam Photos / Alexandru Busca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Nu inteleg cum se interneaza astia la Bals(funcționari publici, oameni politici ) in conditiile in care se spune că nu mai sunt locuri si s-au deschis nu’s ce spitale de campanie sau s-a transformat CFR1 din nonCovid in COVID.
    Institutul Bals e rezervat cumva pentru pilosi?

  2. Sa guvernezi in atare situatie ,este un act de eroism(doar fiti 5 minute in locul lor ) , sa fii medic in aceste conditii si implicat direct in combaterea pandemiei, este un act de bravura ce merita nu recompense, nu laude sau critici neavenite ,ci o vesnica recunostiinta a noastra a tuturor romanilor . Oameni buni , chiar nu doriti sa intelegeti ce se intimpla ? Chiar va este asa greu sa ascultati niste simple cuvinte ce nu va cer imposibilul ci doar o respectare a unor masuri de baza ce nu necesita nici un efort intelectual . Ce naiba va face sa nu vreti a respecta (unii dintre voi ) aceste masuri sanitare ? Chiar nu intelegem ca acest guvern – pune la bataie – intreaga pricepere in ciuda unei impotriviri evidente a majoritatii parlamentare – vechi si noi (adica aceiasi majoritate ) -Chiar nu vrem sa cunoastem de ce se intimpla toate acestea . Presedintele , in doua rinduri , ba chiar in trei rinduri , ne tot spune , ne tot sugereaza adevarul , tot incearca sa scoata in evidenta partea lui de romanism ,chiar daca este etnic german . Voi , Noi , nu avem in compozitia noastra naturala aceasta parte .? Chiar nu putem pricepe ,cum imensele sume puse la dispozitia noastra de catre UE si obtinute de acest presedinte, ca parte a unor intelegeri viitoare , ne sunt absolut necesare . Fara aceste sume unde am fi acum . Nu suntem constienti ca acest guvern -MINORITAR- face tot ceea ce este posibil pentru tara si ca nu poate face chiar tot ceea ce isi doreste si ne dorim cu totii din deja binecunoscutele motive . Dupa alegeri USR-PLUS si-PNL-Orban, daca obtin o majoritate absoluta in noul parlament ,va modifica rapid tot ceea ce eronat a fost pus in practica de vechile guvernari si va democratiza tara . Greseli se fac si se vor mai face ,dar important este sa stim ce vrem – democratie versus iliberalism ca forma mascata de comunism,este momentul astral al alegerii fiecaruia dintre noi (alta sansa nu mai apare decit peste 100 de ani ) Copii nostri ne-au spus deja ce vor ,dar unii dintre noi – NU si Nu- parca ne-a luat Dumnezeu mintile sa nu fim parte a dorintelor lor .

    • Ce tragi pe nas, spune-mi și mie, probabil e ceva ultra tare. Toți politicienii sunt o apa si-un pământ , toți fura și-și urmăresc interesul personal, pe noi ne scapă doar o explozie că aia din Beirut, când sunt camerele reunite(cu toate că citind comentarii că al tău incep sa am îndoieli)

    • andrei nu rezisti nici cinci minute in locul lor . doar dai din gura

  3. Aoleu, ni se duc valorile!

  4. O veste primita cu veselie de catre toti platitorii de taxe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.