G4Media.ro

Mai multe blindate românești care participau la exercițiu NATO au fost oprite…

Mai multe blindate românești care participau la exercițiu NATO au fost oprite de poliția germană din cauza că murdăreau șoseaua / Cum explică incidentul Ministerul Apărării

Mai multe publicații germane locale relatează că o coloană de blindate românești, care participau la un exercițiu militar NATO în Germania, au fost oprite de poliția rutieră germană din cauză că pierdeau combustibil pe drum. Potrivit și mazonline.de și tag24.de, o porțiune de zece kilometri de drum a fost curățată.

Ministerul Apărării admite că a existat un incident, că blindatele au fost oprite de poliția germana și că nu și-au mai continuat deplasarea pe roți, ci pe trailere, dar exclude varianta că ar fi fost vorba de scurgeri de combustibil.

MApN susține că ”lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor”.

MApN mai precizează că ”aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop.”

Redăm mai jos integral comunicatul MApN:

”În cadrul exercițiului ”Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 08 octombrie 2021, în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie ”Șoimii Carpaților”, însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marș pe roți, spre locația de desfășurare a unei etape a exercițiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.

Verificările tehnice, efectuate, atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei). Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop.

Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului.

În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții.”

Sursa Foto: maz-online.de

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Si au platit MApN costul curatarii?

 2. Unf..king believable, în ce hal de p…ficare au ajuns krauts! 😀
  Ăștia ar fi în stare să-și țină propriile Leo 2 în cazarme în caz de WW3 „ca să nu polueze!

  • in germania daca-ti curge uleiul pe strada iei o amenda teapana!

  • In felul asta trebuie inteles conceptul de „razboi ecologic”.
   Adica razboi-razboi … dar fara poluare!

   Si daca e sa extindem conceptul…
   Si baionetele sa fie de unica folosinta si eventual sigilate sa fie sigur ca nu se transmit alte boli.

 3. ce naiba sa caute reziduurile petroliere pe canalele de drenaj? canalul de drenaj e strict pentru evacuarea apelor pluviale. cel mult, se pot aduna frunze sau praf acolo, dar reziduuri petroliere? doar daca ploua cu mototrina…

  • O fi dat pe langa cand au scos ultima oara motorina din rezervor. S-a scumpit rau, e de inteles..

 4. La noi, aplicatiile militare au distrus culturi, dar daca erau NATO nu a intervenit nimeni.

 5. Saracul, voia sa stie ce sunt butoanele si manetele din racheta. El arata cu degetul si intreba „shto eto?”. Dar ubermenschii, cand vedeau atata tupeu, ii dadeau cu nuiaua peste deget.

  Stapanul nou e axat pe igiena. Tancurile lor sunt nepoluante, le-a masurat Volkswagen.

 6. Suntem peste tot acasă

 7. Logic. Nu este razboi, ci un exercitiu. Daca doresc sa polueze, sa isi gaseasca o tara care accepta asta. In Germania, daca faci asta pe sosele, amenzile ustura.
  Exercitii cu asemenea vechituri, se pot tine in tarile OTAN care accepta poluari de acest gen.

 8. Le curgea uleiul la greu daca a fost necesara curatarea a 10 KM de drum dupa ei . Comunicatul MAPN este de tot rasul. Orice mecanic citeste acel comunicat rade cu gura pana la urechi.

 9. Ce știu românii ce înseamnă civilizația !

  • Cu oameni ca tine nu vor învața niciodată.
   Din ce se observa armata e o sora vitrega a romanilor. Biserica se ghiftuie,internele sunt o gaura neagră în buget,sănătatea e țepuită de ciuma roșie și mai nou de newciuma-renew.

 10. Si cu masina sa intri pe pata de motorina nu e de colea daca e un pic de curba, daramite c-o motocicleta. Conservele noastre puneau in pericol siguranta circulatiei pe sosea, ce-are de-a face cu ecologia?

 11. Cu oameni ca tine nu vor învața niciodată.
  Din ce se observa armata e o sora vitrega a romanilor. Biserica se ghiftuie,internele sunt o gaura neagră în buget,sănătatea e țepuită de ciuma roșie și mai nou de newciuma-renew.

 12. O fi fost cei care au lucrat pe basculante la Casa Poporului și la Ministerul lor, sunt obișnuiti cu noroaiele de acolo.
  Acum na , daca s-a terminat lucrarea i-au pus pe Tab-uri, se descurca și ei ce au învățat.😀

 13. Ca sa murdaresti 10km de autostrada ai nevoie de ceva mai multe usoare reziduuri petroliere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.