G4Media.ro

Mai mult de jumătate din cerințele de la Evaluarea Națională 2024 la…

Foto: Pexels.com

Mai mult de jumătate din cerințele de la Evaluarea Națională 2024 la Limba română, identice cu cele de anul trecut – analiză Edupedu.ro

Cerințele de la Evaluarea Națională 2024 – Limba română au fost aproape identice cu cele de anul trecut, arată o analiză comparativă făcută de Edupedu.ro. La 10 itemi din 18, elevii au avut de identificat în text sau de scris aceleași lucruri pe care le-au avut în 2023 colegii lor mai mari. Remarca a fost făcută și de profesorul Cătălin Zaman în rezolvarea subiectelor publicată pentru cititorii Edupedu.ro.

Mai exact, este vorba de itemii care țin de limbă (gramatică), de vocabular (câmpul lexical, mijloacele de îmbogățire a vocabularului) sau de redactare (subiectul II).

„Le-am analizat comparativ, cerințele par a fi o copie la indigo a subiectelor din 2023, doar că la partea de gramatică a fost, cred, o idee mai complicat. Ceea ce nu cred că este neapărat rău, întrucât departajarea elevilor se va face mai bine”, consideră Cătălin Zaman, profesor și director la Școala Gimnazială „Învățător Nicolae Ispas” din Clondiru, județul Buzău, distins Merito în anul 2021.

  • Scăderea dificultății subiectelor la Bacalaureat, sugerată de Ministerul Educației, ar avea loc într-un an în care sunt organizate toate cele 4 tipuri de alegeri: alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. – detalii aici.

De exemplu, la primul item – subiectul I A, elevii au avut în 2024 de scris două cuvinte din câmpul lexical al naturii. În 2023, cerința a presupus identificarea a două cuvinte din câmpul lexical al fructelor. În 2022, cerința a fost total diferită – elevii au avut de scris denumirea a două obiecte din magazia vasului din textul dat la acea vreme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. probabil atat poate ministerul, sa mai creasca promovabilitatea. altfel de masuri nu stie