G4Media.ro

Mai mult de jumătate de milion de mașini intră lunar în Sfântu…

sursa foto: Pexels

Mai mult de jumătate de milion de mașini intră lunar în Sfântu Gheorghe / Primar: Centura ocolitoare va reduce traficul în oraș cu 20% / Lucrarea costă 300 de milioane de lei și va fi gata în mai 2024

Lucrările de construcție a viitoarei șosele ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe sunt în grafic, iar odată ce va fi dată în folosință, presiunea traficului din oraș va fi redusă cu circa 20%, a declarat primarul Antal Árpád, citat de We Radio Sfâtnu Gheorghe.

Potrivit unei statistici oficiale a Primăriei, în ultimele 30 de zile în Sfântu Gheorghe au fost înregistrate 581.000 de intrări de vehicule, însemnând, în medie, circa 20.000 de autoturisme pe zi, prin toate intrările în municipiu. Cele mai multe autoturisme care intră în oraș vin dinspre Miercurea Ciuc și Târgu Secuiesc.

”Putem înțelege cât de important este pentru oraș să construim șoseaua de centură, pentru că finalizarea ocolitoarei orașului va lua o presiune de aproximativ 20% din această cifră, deci asta înseamnă peste 100.000 de autoturisme pe lună, care nu vor mai intra în municipiul Sfântu Gheorghe. Vestea bună este că lucrările la centură sunt în grafic, ele trebuie finalizate până la sfârșitul lunii mai anul viitor. Au mai intervenit niște probleme de săpături arheologice pe malul Oltului, care dacă nu apăreau probabil că se finalizau lucrările mai devreme de termenul asumat”, a declarat primarul Antal Árpád.

Viitoarea şosea ocolitoare va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă de 3,5 metri lăţime pe fiecare sens, şi va fi realizată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, investiţia cifrându-se la circa 300 de milioane de lei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...