G4Media.ro

Mahsa Amini, tânăra a cărei moarte a provocat proteste masive în Iran,…

Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Mahsa Amini, tânăra a cărei moarte a provocat proteste masive în Iran, a decedat din cauza unei boli la creier și nu a loviturilor, susține Guvernul de la Teheran/ Fata a fost arestată de poliția morală pentru că nu purta ”corect” vălul islamic

Moartea tinerei Mahsa Amini după arestarea ei în Iran de către poliţia morală este legată de o boală a creierului şi nu a fost cauzată de bătăi, potrivit unui raport medical publicat vineri de autorităţile din Republica Islamică.

Moartea în custodie a lui Mahsa Amini după arestarea ei în Iran de către poliţia morală este legată de o boală a creierului şi nu a fost cauzată de bătăi, potrivit unui raport medical publicat vineri de autorităţile din Republica Islamică.

Mahsa Amini, o tânără kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani, a murit la trei zile după arestarea ei, pe 13 septembrie, pentru încălcarea codului vestimentar strict al Republicii Islamice, care cere în special femeilor să poarte vălul.

Proteste au fost declanşate în mai multe oraşe din ţară după moartea ei trei zile mai târziu, în spital. Zeci de persoane, în principal manifestanţi, dar şi membri ai forţelor de securitate, au fost ucise începând cu 16 septembrie în timpul unor mitinguri descrise drept „revolte” de către autorităţi, în timp ce alte sute au fost arestate.

Organizaţia medico-legală a Iranului a spus că „moartea lui Mahsa Amini nu a fost cauzată de lovituri la cap şi organe vitale”, ci a fost legată de „operaţie pentru o tumoare pe creier la vârsta de 8 ani”, potrivit raportului publicat de televiziunea de stat.

Pe 13 septembrie, (Mahsa Amini) şi-a pierdut brusc cunoştinţa şi apoi s-a prăbuşit”, a adăugat aceeaşi sursă. „A suferit de o tulburare de ritm cardiac şi o scădere a tensiunii arteriale. În ciuda faptului că a fost transferată la Spitalul Kasra şi a eforturilor personalului medical, ea a murit pe 16 septembrie din cauza unei insuficienţe multiple de organe cauzate de hipoxie cerebrală”, a adăugat Organizaţia medico-legală. Pe 19 septembrie, Amjad Amini, tatăl lui Mahsa, a declarat agenţiei Fars că fiica lui era „în stare perfectă de sănătate”.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. aia plagiaza militia romana, cind e vorba de „cauza” mortii.

  2. Boală la creier aveți voi , „pretinii” lui VlAdolf Putler.. Salbaticilor !

  3. daca au ajuns la nivelul asta de minciuna, inseamna ca treaba se impute pentru religiosi

  4. asa si ceausescu putem spune ca a murit de la pneumonie, era glontul prea rece, el prea infierbintat, statuse cu paltonul pe el la proces…

  5. Era normal sa capete o afectiune la creier, daca nu si-a acoperit bine capul.
    Daca ar fi stat inchisa in casa ca o adevarata credincioasa nu ar fi patit nimic.