G4Media.ro

MAE: Românii care călătoresc în Hong Kong vor fi obligați să stea…

MAE: Românii care călătoresc în Hong Kong vor fi obligați să stea în carantină 14 a zile dacă vin din China

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care  intenționează să călătorească în Hong Kong că autoritățile locale vor activa, începând cu data de 08 februarie 2020, orele 00:00, obligativitatea situării în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor care doresc să intre în Hong Kong și care au fost în restul R. P. Chineze în ultimele 14 zile.

Persoanele cu rezidența în Hong Kong vor fi puse în carantină la domiciliu, iar vizitatorii vor fi puși în carantină în camerele de hotel sau în locațiile unde au asigurată cazarea, se mai arată în comunicat.. Orice persoană care nu respectă măsura carantinei obligatorii riscă o pedeapsă de șase luni de închisoare sau o amendă de 3.250 USD (cu echivalent în monedă locală). Măsura carantinei obligatorii nu se aplică persoanelor care tranzitează aeroportuar Regiunea Administrativă Specială Hong Kong.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că autoritățile locale au activat planul de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi de importanță pentru sănătatea publică, iar la data de 25.01.2020 a fost activat nivelul de alertă „Urgență” – nivel 3 din 3 (alertă; grav/serios; urgență).

Totodată, a fost introdusă obligativitatea ca orice persoană care intră în R.A.S. Hong Kong să completeze pe propria răspundere o „declarație de sănătate”. Completarea acestei declarații cu informații false se pedepsește cu șase luni de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 650 USD (cu echivalent în moneda locală). Conform datelor comunicate de către autoritățile locale, la data de 07.02.2020 la Hong Kong erau deja confirmate 25 de cazuri de infecție cu acest tip de pneumonie virală.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.