G4Media.ro

MAE: Marea Britanie a anunțat că-și menține restricțiile pentru România, înainte să…

MAE: Marea Britanie a anunțat că-și menține restricțiile pentru România, înainte să publice lista cu cele 59 de țări considerate sigure

Guvernul Marii Britanii a publicat vineri o listă cu 59 de țări destinate călătoriilor sigure. Cetățenii și rezidenții Marii Britanii nu mai au obligația să rămână în izolarea timp de 14 zile, la revenirea din călătorie, dacă n-au mai tranzitat alte state în afara celor incluse pe  listă.

România nu a fost inclusă pe această listă, iar Ministerul Afacerilor Externe transmite că anunțul a fost făcut de autoritțile britanice înainte să fie publicată lista.

„Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19
(https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules), MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile”, precizează MAE într-un comunicat transmis vineri.

MAE menţionează că, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi COVID-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul acestei luni.

Sursa: Diplomatic Pouch/Bogdan Aurescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Stai ca vine toamna in curand, va fi ceva de recoltat, ti-i urca Werner pe romani personal in trenuri, fara restrictii. Acum nu e nevoie de sclavi, dar in curand va fi.
  Hai, Aurescule, mai baga un trabuc cu manusile pe maini, ca in rest esti zero barat.

 2. pe bune? pai UK e in top 5 cele mai afectate tari, deci ce fumeaza boris?

 3. Lasa ca ne izoleaza iar Klaus ca pe maimutele din custi.

  • Cum se spune „Dupa comportament vine si tratamentul” Si maimutele au reflexul corect de a se izola cand sunt bolnave

 4. Cei afectați să le mulțumească celor care îndemnau oamenii să se „imputerniceasca”, să iasă fără să mai respecte nicio regula de bun simț, să se pișe in câteva zile pe tot efortul făcut 3 luni de zile … Ce era asa greu să mai fii atent o perioadă?!? daca mai rabdau două săptămâni fără hore, acum aveam deja toate restricțiile ridicate! Dar na, suntem in tara meșterului Manole, ce cladim ziua, daramam noaptea! Cu niște nesimțiți te ineci fix înainte de a ajunge la mal
  Ar fi culmea sa fie foarte afectați si cei care voiau haos, să pateasca ceva de genul unde dai ( să creezi haos intentionat pt revanse politice) și unde crăpa ( să ti sa închidă toate ușile in nas cand vrei sa pleci să te bucuri de „libertatea” pe care o clamai)
  Să multumim și ccrului care zice ca te tratezi doar daca vrei, în rest poti încalca drepturile celorlalți la viata..Sa le explice CCR celor afectați de ce prin oug e privare de libertate, iar prin lege nu e privare de libertate…
  Pt mine, ca simplu cetatean, ca e prin ordin de ministru al sanatatii, in timp de PANDEMIE ( ca nu i s-a nazarit lui din senin) sau ca e data prin lege e acelasi lucru, iar scopul trebuie să fie acelasi- protejarea mea ca cetățean.

 5. La cata debandada e in UK in privinta pandemiei, cred ca restricțiile impuse cetățenilor români sunt să îi protejeze pe români, nu pe britanici..riscul e mai mare pt românii care merg acolo sa se infecteze de la britanici, decat pt britanicii sa se infecteze de la români
  P.S. Dacă cineva dorește să șunteze carantină, să ia exemplu de la tatăl lu’ Boris 🙂 ( bine, românii deja aplicasera schema asta de ceva timp)

 6. Carantina in UK e o gluma. De 3 saptamini de cand a intrat in vigoare s-au dat doar 2 amenzi, si alea la frontiera, probabil pentru cineva care nu a completat formularul. Nimeni nu verifica serios daca lumea sta in izolare.

 7. In prezent sintem pe locul 3 in Europa la rata de infectare dupa Suedia si Portugalia, pe britanici i-am depasit.
  Sper sa nu ne ambitionam sa luam si americanilor locul intii la rata de infectare in lume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.