G4Media.ro

MAE: La o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, unde majoritatea celor 480…

MAE: La o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, unde majoritatea celor 480 de angajați sunt români, a fost instituită carantina

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, într-un comunicat dat publicității duminică seara, că la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, la care majoritatea celor 480 de angajaţi sunt români, a fost instituită carantia iar autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație.

Redăm mai jos integral comunicatul MAE

”În contextul informațiilor apărute în presa germană cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la München s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții fermei pentru a obține informații suplimentare referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei reprezentanților Oficiului consular, autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină.

De asemenea, potrivit acelorași informații, la ferma respectivă își desfășoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație.

Totodată, MAE menționează că reprezentanții Consulatului au solicitat companiei angajatoare să pună la dispoziția cetățenilor români datele de contact ale Oficiului consular.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. A zis si doctorul Musta (laudat fie-i numele), unii respecta carantina, iar altii o tin intr-o distractie. Mai ales capsunarii astia ma enerveaza, nu au cultura, nici masterat in Oceanica. Doar asculta manele si se lauda cu clima bizonica. Vorbeste cu dezacoarde! Sper sa capete ceea ce merita acesti destrabalati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.