G4Media.ro

MAE, despre cozile de la intrarea în Grecia: Cetăţenii români să completeze…

MAE, despre cozile de la intrarea în Grecia: Cetăţenii români să completeze formularul PLF anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării

Ministerul Afacerilor Externe a făcut, sâmbătă seara, un apel către cetățenii români care vor să ajungă în Grecia să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat la graniță.

În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a iniţiat în regim de urgenţă demersuri pe autorităţile centrale şi locale elene, solicitând identificarea în cel mai scurt timp a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului şi a echipamentelor de testare, precizează MAE într-un comunicat de presă.

De asemenea, consulii Ambasadei României la Sofia şi Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la punctul de trecere a frontierei pentru a constata modul în care decurg procedurile de verificare şi pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate de autorităţile elene, demersurile de verificare la frontieră se realizează cu dificultate deoarece o parte dintre persoanele care sosesc în Republica Elenă nu au completat formularul de identificare a pasagerului – PLF (Passenger Locator Form) anterior călătoriei.

În acest context, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de provenienţă.

Formularul PLF (Passenger Locator Form), cu codul QR aferent, este obligatoriu încă din anul 2020, MAE semnalând în mod constant necesitatea îndeplinirii acestei condiţii pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Formularul se completează accesând pagina de internet – https://travel.gov.gr.

Pentru a evita timpii suplimentari de aşteptare la frontieră, MAE face apel la cetăţenii români să completeze acest formular anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Având în vedere debutul sezonului turistic, precum şi situaţia excepţională generată de pandemia de COVID-19, MAE accentuează importanţa informării temeinice, anterior deplasării în străinătate şi a verificării cu atenţie a informaţiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

MAE precizează că autorităţile elene întreprind în continuare demersuri pentru fluidizarea circulaţiei şi reducerea timpului de aşteptare la frontieră. MAE va continua să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere a frontierei menţionat şi va rămâne în dialog constant cu autorităţile elene pentru identificarea soluţiilor necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare.

MAE reaminteşte că este în vigoare măsura testării rapide, în mod aleatoriu, în punctele de trecere a frontierei.

Informaţii detaliate în limba română sunt disponibile şi pe pagina de internet a MAE: https://www.mae.ro/node/51914. Aceste informaţii sunt actualizate în funcţie de elementele comunicate de către autorităţile elene.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: 0030 6906 479076.

Cozi uriașe s-au format, sâmbătă, la intrarea în Grecia. Mai mulți români care au plecat în vacanță au așteptat câteva ore pentru a trece granița la Kulata- Promachonas, relatează Digi 24.

Sursa foto; Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Din ce am vazut eu 3 sferturi erau bulgari.
  Da așa ne-am obisnuit sa spunem: tot românu e de vina

  • Nu cred ca le era dificil grecilor sa-i lase pe românii fara toate hartoagele la ei sa intoarca imediat dupa punctul de control si sa-i puna la coada de re-intrare in Bulgaria

 2. Am auzit din surse sigure ca pentru operativitate la granita unii nici nu mai verifica testul pcr pentru copii

  • Pe banii mei sa stau sa suport cozi, mofturi ale vamesilor, formulare de completat…ia sa stea romanul acasa un an ca nu moare si sa vezi cum dau grecii drumul la liber, nici vamesi nu mai gasesti la granita cand or sa urle de foame. Dar nu, romanul ar fi in stare pe banii lui sa faca si plecaciuni si sa pupe pantofi ca sa ajunga la mare la greci sa sa crape in el la allin la bulgari.

  • @Ionut Mofturi ale vamesilor? De ce te-ar lasa in tara daca nu le respecti regulile? Romanii de acolo au dat dovada de prostie faptul ca nu s-au documentat inainte sa plece la drum.

  • „Pe banii mei ..”

   Cand aud vorba asta, deja imi dau seama ca urmeaza un panseu intelectual a la Mircea Badea.

   Toate acele verificari sunt si in interesul tau. Grecii incearca sa tina pandemia sub control, chiar si in sezonul turistic. Si pentru tine e bine ca orice roman, bulgar, neamt sau englez care ajunga acolo sa fie in regula din punct de vedere epidemiologic si sa nu aduca cu el cine stie ce tulpina mai virulenta. Si e bine sa gasesti si acolo greci vaccinati – si Grecia se vaccineaza cu disperare in zilele astea, nu ca noi. De o luna sunt la 100.000 de vaccinati zilnic, la o populatie cam la jumatate din Romania.

 3. Am stat 4 ora la coada si inainte de pandemie la granita cu Macedonia.

 4. Asa e cand te duci in concediuin tari de cacat grecia,turcia ,bulgaria

  • In loc sa ramai in paradisul tropical numit Romania. Unde apa marii e roz, nisipul straluceste de cat e de curat, serviciile si preturile sunt fenomenale, iar ceafa de porc cu cartofi prajiti e varful gastronomiei mondiale.

 5. Simplu, nu trebuie mers acolo, da-i naibii, sa crape de foame….nu le mai duceti bani,nu vedeti cum isi bat joc de voi? Pe banii vostri!

 6. Pozitie total ERONATA a MAE.
  Asa cum am comentat la un alt articol pe acest subiect, la coada la care am fost eu proporția turiștilor a fost de aprox. 60% bulgari, 30% romani și restul de 10% altii, deci nu romanii au fost cei mai numeroși.
  Insa CAUZA principala, dacă nu unica, a fost INDOLENTA autorităților grecești.
  La trecerea frontierei, polițistul de frontiera nici nu a băgat în seama PLF ul, PCR ul ori certificatul de vaccinare. A verificat ca de obicei pașaportul, CI ul, talonul auto.
  Doar ca a funcționat un SINGUR GHISEU pe la care a fost verificat tot puhoiul de lume. Nici după ce cozile s-au întins pe kilometri, grecii nu au catadicsit sa-si suplimenteze forțele (cel puțin pana la momentul la care am trecut eu)
  La câte lume a fost, cu un singur ghișeu, era imposibil ca timpii de așteptare sa nu crească la 5-6 ore.
  Spre exemplu la Giurgiu, deși au fost doar câteva mașini , pentru ca s-a funcționat cu un singur ghișeu, tot am așteptat 20 minute sa trec în Bulgaria, în jurul orei 12.00 noaptea.

 7. Buna ziua. Am fost in Grecia toata luna mai. Nu am avut probleme la intrare. Am avut certif. Vaccinare si PLF. Romanii nu sunt învățați să respecte legi, reguli. Grecii au stat in lockdown 6 luni si nimeni nu s a agitat. Am ajuns de râsul lumii. Imi pare rau ca spun asta dar noi, romanii nu mai respectăm nimic. Nu suntem educați sau civilizați.