G4Media.ro

MAE cere românilor care merg în străinătate să se informeze privind restricțiile…

MAE cere românilor care merg în străinătate să se informeze privind restricțiile din țările de destinație impuse din cauza epidemiei de coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția românilor din străinătate câteva pagini de internet în care pot afla restricțiile impuse de autoritățile statelor în care vor să călătorească.

”În contextul răspândirii infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau intenționează să călătorească în străinătate să se informeze din timp cu privire la măsurile dispuse de autoritățile din țara de destinație/tranzit în contextul demersurilor de gestionare și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul amintește că mai multe țări au introdus măsuri excepționale de combatere a epidemiei de coronavirus, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină / izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o țară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

”Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea cu regularitate a informațiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secțiunilor Alerte de călătorie, Informații actualizate – COVID-19 care sunt actualizate constant, în funcție de evoluții.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecția cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

”Cetățenii români pot solicita asistență consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinație, iar în cazul în care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot apela telefonul de permanență al acesteia. Lista misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă aici”, mai precizează sursa citată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. daca ar si functiona paginile mae… dar cum sunt facute de ghita&co, aleluia si amin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.