G4Media.ro

Macron şi Scholz afirmă că autorităţile ruse trebuie să dea socoteală pentru…

Sursa Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Macron şi Scholz afirmă că autorităţile ruse trebuie să dea socoteală pentru crimele comise la Bucea

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au cerut duminică să se facă lumină în legătură cu crimele comise de armata rusă în oraşul ucrainean Bucea, în apropiere de Kiev, şi ca vinovaţii să fie traşi la răspundere, relatează AFP, citată de Agerpres.

Macron a denunţat imaginile „insuportabile” venite de la Bucea, oraş unde au fost descoperite numeroase cadavre după retragerea trupelor ruse, şi a afirmat că „autorităţile ruse vor trebui să dea socoteală pentru aceste crime”.

„Imaginile care ne parvin de la Bucea, oraş eliberat în apropiere de Kiev, sunt insuportabile”, a scris şeful statului francez pe Twitter, denunţând uciderea „cu laşitate” a sute de civili pe stradă.

La rândul său, într-o declaraţie scurtă transmisă de serviciul său de presă, Scholz a cerut să se facă lumină în legătură cu „crimele comise de armata rusă” la Bucea.

„Autorii acestor crime şi cei care le-au comandat trebuie traşi la răspundere”, a adăugat el, cerând în special ca organizaţiile internaţionale să aibă acces în regiune „pentru a documenta aceste atrocităţi”.

Cadavrele a 57 de persoane au fost descoperite într-o groapă comună la Bucea, unde numeroase trupuri neînsufleţite fuseseră deja găsite sâmbătă pe străzi, a declarat duminică şeful echipelor locale de intervenţie, arătând locul unei echipe de jurnalişti ai AFP.

Scholz a denunţat „imaginile teribile şi oribile” de la Bucea: „Străzi pline de cadavre. Trupuri neînsufleţite îngropate sumar. Printre victime se numără femei, copii şi persoane în vârstă”.

Şi miniştrii de externe ai celor două ţări au condamnat anterior cu fermitate actele comise de armata rusă asupra civililor în mai multe oraşe din Ucraina, inclusiv la Bucea, spunând că, dacă vor fi confirmate, ele reprezintă „crime de război”, iar cei vinovaţi vor trebui traşi la răspundere.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Sunt companii franceze care au ramas in Rusia si mai si platesc salariile rusilor. De ce oare?

 2. Hai Macron, sună-l pe phutin și mai stați puțin la taclale.

 3. Ipocrizie franțuzească și germană .
  Când lucrurile se vor liniști , vor ” uita ” subit subiectul crimelor făcute de armata rusă .
  Franța ne-a mai vândut o data , iar Germania a ieșit foarte bine din cele două razboaie . Romania a plătit despăgubiri de război rușilor și a fost lăsată la voia și influența acestora .
  Daca ar fi fost angajamentul american și britanic mai că aș fi crezut . Așa…

  • Cand a „vandut” Franta, Romania? Daca cineva a „vandut” aliatii, aceea a fost Romania, in cel de-al 2-lea razboi mondial.
   A tradat intai Franta si Marea Britanie, aliindu-se cu Germania.
   A tradat apoi Germania, „intorcand armele”.

   Asadar, cand a „vandut” Franta?

 4. Zise Scholtz si mai cheltui 1 miliard de euro pe gaz…

 5. Atrocități comise cetățenilor noncombatanti, distrugerea cladirilor fara valoare militara!
  Factorii responsabili trebuie trași la răspundere de catre autoritatile internationale competente !
  Ucraina trebuie ajutata sa își apere teritoriul national precum si cetatenii ei !

  • Non combatant spui tu dar cine a împărțit arma la civili cine dovedește că oameni aia nu au murit cu pușca în mână că Ucraina sa lăudat că a împărțit zeci de mi de pistol mitralieră și da condamn și eu ce fac ruși dar nici ucrainieni nu-i mai buni că au omorât și ei destul de mult oameni când nu au lăsat să fugă lumea din Mariupol

 6. Asa au făcut rusii și la cel dea-l doilea tăzboi mondial au măcelarit oameni nevinovați,au batjocorit femei de toate vârstele,sunt niște fiare,nu au suflet !.

 7. Agramațule ! Rusule .
  Nu ești în stare să legi două cuvinte . Nu mai vorbesc de logica . Ai urcat-o in pod .