G4Media.ro

Macron îl laudă pe Iohannis pentru că le ţine piept „unora din…

Macron îl laudă pe Iohannis pentru că le ţine piept „unora din România” care vor să instaureze o democraţie iliberală ca în Ungaria şi Polonia

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut referire și la situația politică internă din România în cadrul interviului-fluviu, de peste 2 ore și jumătate, pe care l-a acordat duminică seara posturilor BFMTV, RMC și Mediapart. El a salutat eforturile președintelui Klaus Iohannis de a se opune asaltului iliberal al unei părți din clasa politică românească ce ar urmări să împingă România pe același drum pe care se află deja Polonia și Ungaria.

„Există în Europa o creștere a ceea ce se numește «democrații iliberale» (…) Eu văd în Europa, într-un fel, democrații în care poporul s-a instalat într-un soi de stare de oboseală, li se spune că nu se pot reforma cu adevărat,  rămân atașați la lucruri…, democrații care se obișnuiesc cu slăbiciunea, care se obișnuiesc cu injustiția și inegalitățile, cu furia și în care crește populismul, pe care-l denunță moral, dar care nu atacă cauzele. Și, de cealaltă parte, democrații iliberale care spun «uite, acei indivizi sunt slabi, așa că nu vom mai respecta democrația, emancipați-vă fără noi, independența magistraților noștri». Mergând mai departe, Polonia, Ungaria, unii din România, știu de munca președintelui român care ține piept atacurilor. Și pretutindeni în Europa fenomenul acesta crește”, a declarat președintele Emmanuel Macron în interviul de duminică seară.

Sursa foto: Facebook / Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Iohannis, cine mai e si asta ca nu am auzit de el, in ce divizie joaca si pentru cine …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.