G4Media.ro

„Mă simt foarte bine”, spune Joe Biden, pozitiv Covid la 79 de…

Twitter / POTUS

„Mă simt foarte bine”, spune Joe Biden, pozitiv Covid la 79 de ani

„Prieteni, mă simt foarte bine”, a scris joi președintele american Joe Biden, pe Twitter, după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19, la vârsta de 79 de ani, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

Președintele, ale cărui simptome sunt „foarte ușoare”, potrivit Casei Albe, a adăugat: „În continuare ocupat”, într-un mesaj însoțit de o fotografie menită să arate că este prezent la conducere.

 


Într-o declarație, medicul său Kevin O’Connor spune că președintele a fost testat inițial pozitiv joi, după un test antigen, care a fost confirmat ulterior de un test PCR.

Medicul oferă această listă de simptome, care au apărut miercuri seara: „nas care curge”, „oboseală” și „tuse uscată ocazională”.

Democratul, care nu fusese niciodată testat pozitiv, a „început să ia paxlovid”, pastila anti-Covid, produsă de Pfizer, și se va izola la Casa Albă până când va fi testat din nou negativ, a precizat purtătoarea sa de cuvânt Karine Jean-Pierre.

Joe Biden „este complet vaccinat și a primit două doze de rapel, așa că mă aștept ca el să răspundă favorabil” la tratament, a declarat medicul său.

Președintele „va continua să își îndeplinească toate îndatoririle” în timpul izolării sale din apartamentul său privat, a precizat Casa Albă.

Soția sa, Jill Biden, a declarat că a fost testată negativ. „Am vorbit cu el acum câteva minute. Este bine, se simte bine”, a declarat ea reporterilor în timpul unei călătorii în Michigan.

Președintele, care dorește să facă campanie înaintea alegerilor legislative din noiembrie, a fost nevoit să își anuleze următoarele deplasări. El urma să meargă în Pennsylvania joi și în Florida lunea viitoare.

Joe Biden, care a fost ales în parte pe baza promisiunii de a se ocupa de epidemia Covid-19, a subliniat întotdeauna că respectă liniile directoare privind distanțarea și purtarea de măști.

Vicepreședintele Kamala Harris, care a avut Covid-19 în aprilie, a fost testată negativ joi, potrivit biroului său.

Casa Albă a promis că va raporta „zilnic” despre starea de sănătate a lui Joe Biden, care a fost găsit „robust” și „apt” pentru funcție în urma unui examen medical efectuat în noiembrie anul trecut.

Ultimul test negativ pentru șeful statului american, care a efectuat săptămâna trecută un turneu în Israel și Arabia Saudită, a fost marți, a precizat Karine Jean-Pierre.

Statele Unite înregistrează în prezent aproximativ 130.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, o cifră despre care experții spun că este subestimată, iar numărul de spitalizări este, de asemenea, în creștere. Subvarianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron este dominantă în țară, reprezentând aproximativ 80% din cazuri.

Paxlovid

Paxlovid, pe care îl ia Joe Biden, este un tratament antiviral care acționează prin reducerea capacității de replicare a virusului, încetinind astfel evoluția bolii.

Pentru a fi eficient, acesta trebuie administrat în primele zile de la debutul simptomelor.

Tratamentul este recomandat în SUA pentru persoanele care riscă să dezvolte un caz sever al bolii, categorie în care se încadrează președintele SUA din cauza vârstei sale.

Predecesorul lui Joe Biden, republicanul Donald Trump, a anunțat pe 2 octombrie 2020 pe Twitter că a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

El a fost evacuat cu elicopterul la Spitalul Militar Walter Reed și a fost tratat acolo timp de trei nopți, fără ca Casa Albă să facă vreo precizare cu privire la gravitatea stării sale.

Opoziția republicană și-a atenuat joi criticile mereu vehemente la adresa lui Joe Biden, iar mulți dintre liderii săi i-au adresat rugăciuni sau urări de însănătoșire grabnică.

„Îmi pare rău să aud că președintele Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Îi doresc o recuperare rapidă”, a scris pe Twitter liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Ho ma AURus terminat, toți știm ca Biden este doar o marioneta!

  Una peste alta oricum o sujeti, dacă va da USA o besina dispăreți de pe fata pământului incompetenților, oameni ai
  grotelor!

 2. Senatorii republicani s-au rugat pentru sănătatea lui Biden…

 3. „Care era intrebarea?…”

 4. Bideu e bine , e dement si are cancer, in rest e foarte bine :)))

 5. E urat sa va bucurații de raul omului.
  In plus Mr. Biden nu este chiar așa la butoane, cum crede lumea.

 6. mare e puterea trolilor rusi, care manipuleaza

 7. Biden zicea că dacă te vaccinezi vei fi apărat de covid. Acum, de 4 ori vaccinat, a ajuns infectat cu covid. Dar minciuna despre eficiența vaccinului dăinuie.

 8. Noi nu suntem siguri ca cei de la USL se simt la fel, voi ce parere aveti?