G4Media.ro

Lupte violente în Severodonețk – guvernatorul regional

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Lupte violente în Severodonețk – guvernatorul regional

Doi civili au fost uciși și cinci răniți de bombardamente în timp ce trupele rusești au intrat la periferia orașului ucrainean Severodonețk, a declarat guvernatorul regiunii Luhansk, Serhii Haidai, pe aplicația de mesagerie Telegram, potrivit BBC.

Cei mai mulți dintre ei sunt locuitori ai unui bloc din partea veche a orașului, a spus el, adăugând că victimele pregăteau mâncare în curte când au început brusc bombardamentele.

Agenția de știri Reuters îl citează pe guvernator spunând că există „lupte grele sunt în curs de desfășurare pentru Severodonețk și Lisiceansk”. Acesta descrie situația ca fiind „foarte dificilă”.

„Inamicul a desfășurat toate armele posibile, inclusiv aviația. Cu toate acestea, armata noastră rezistă cu fermitate pentru a nu lăsa inamicul să pătrundă mai adânc în țară”, a declarat Haidai.

Orașul vecin Lisiceansk rămâne sub control ucrainean, iar evacuările din oraș sunt în curs de desfășurare, a adăugat el.

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cu cat se lungește războiul cu atât mai mult teritoriu pierde Ucraina.

    • Armata rusă va captura Severodonețk și acolo va muri, nu va mai putea merge mai departe.

  2. Nu e problema numai de teritorii pierdute, e vorba ca, Doamne Fereste, daca Rusia isi intoarce privirea si spre alte zari, vom avea in fata o armata deja instruita, care si-a eliminat greselile de inceput de razboi, o armata omogena care stie sa se protejeze, cu o tactica deja pusa la punct.