G4Media.ro

Luni se dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei „Virgil Popescu trebuie să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Luni se dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!” / Miercuri va fi votul final

Moţiunea simplă depusă de deputaţi de la USR şi independenţi de dreapta împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, este dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, iar miercuri se va da votul, anunță Agerpres.

Marţea trecută, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a anunţat depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, precizând că este semnată şi de grupul independenţilor de dreapta. Moţiunea este intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”.

Semnatarii documentului cer demisia ministrului Virgil Popescu, susţinând că acesta „şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru, însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”.

„Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare”, se arată în moţiunea simplă.

Potrivit USR şi deputaţilor independenţi de dreapta, „de cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare”.

Ei au mai susţinut că „rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România”.

„Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, se mai arată în moţiunea simplă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Gicu seful clubului de Table de la Giurgiu nu e de acord

  2. Pentru început vă anunţăm că cu voturile PSD+USR+AUR cade băiatul de nici nu ştie că a fost ministru. 😀
    Dar finalul va arăta că PSD face propagandă că vrea să îl dea jos dar când să treacă o moţiune nu o va trece. 😀
    Deci în concluzie se propagandesc dar când să facă ceva aruncă vina pe USR, Putin sau PNL fiindcă PSD sunt la guvernare când nu trebuie să facă ceva că ar fi minune să fie la guvernare să facă ceva. 😀
    Măi noi înţelegem că promisiunile ăstora nu se potrivesc cu faptele lor dar nici măcar propaganda să nu se potrivească cu faptele lor. 😀😀😀😀😀😀😀😀

    Deci logica ne spune că PNL sigur nu va vota pentru căderea ministrului lor aşa că singurii vinovaţi care au mai rămas pe care să arunce vina PSD vor fi cei de la USR că doar nu ar arunca vina pe balamaua lor, e logic. 😀😀😀😀😀😀😀😀