G4Media.ro

Luminița Odobescu: Agenda ONU privind femeile, pacea și securitatea, esențială în contextul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Luminița Odobescu: Agenda ONU privind femeile, pacea și securitatea, esențială în contextul războiului din Ucraina

Ministrul de externe Luminița Odobescu a participat la o reuniune ministerială privind tema „Femeile, pacea și securitatea”, găzduită la sediul ONU de la New York, anunță Mae într-un comunicat de presă.

Evenimentul a fost organizat în contextul deținerii de către România și SUA a co-președinției globale a rețelei naționale de coordonare pe această temă.

În intervenția sa, ministrul Odobescu a subliniat importanța creșterii rolului femeilor în procesele de pace, cu atât mai mult în contextul războiului din Ucraina. Ea a prezentat progresele înregistrate de România în implementarea agendei ONU pe această temă, inclusiv prin strategia și planul național de acțiune 2020-2023.

”România a făcut pași importanți în vederea punerii în aplicare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind Agenda pentru femei, pace și securitate. În iulie 2020, au fost adoptate prima Strategie Națională și primul Plan Național de Acțiune privind Femeile, Pacea și Securitatea. (…) Sustenabilitatea rezultatelor privind implementarea Agendei „Femei, pace și securitate” depinde de asigurarea leadership-ului femeilor și de participarea lor deplină, egală și semnificativă în procesele decizionale.  Și, pentru ca acest proces să fie ireversibil, educația pentru egalitatea de gen și incluziune este esențială: Educația copiilor și a tinerilor, primordială pentru un viitor durabil, dar și educația adulților și a profesioniștilor din diferite sectoare, inclusiv a celor din instituțiile de securitate”, a transmis ministrul Luminița Odobescu.

De asemenea, ministrul a adresat invitația ca națiunile să continue dialogul la o reuniune care va fi găzduită la București în luna noiembrie.

Secretarul de stat american Antony Blinken a mulțumit României pentru coordonarea eforturilor în acest domeniu, la nivel global.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Gargara zero !