G4Media.ro

Lukașenko îl înlocuiește pe ambasadorul Belarusului la Moscova / Noul ambasador, Dmtri…

Sursa foto: president.gov.by

Lukașenko îl înlocuiește pe ambasadorul Belarusului la Moscova / Noul ambasador, Dmtri Krutoi, a fost implicat în trecut în proiecte de integrare cu Rusia

Belarus l-a numit pe Dmitri Krutoi în funcţia de ambasador în Rusia, au relatat, vineri, agenţiile de presă belaruse, în timp ce Moscova şi Minsk continuă să creeze legături mai strânse pe fondul izolării lor de Occident, relatează Reuters, citată de News.ro.

Moscova este susţinătorul-cheie al Belarusului, iar cele două ţări – parte oficial din ”Uniunea Statală” fără graniţe – au accelerat negocierile de integrare în ultimii ani, după ce ambele au fost lovite de sancţiuni occidentale.

Decizia liderului belarus Alexandru Lukaşenko de a reprima protestatarii şi opoziţia după alegerile prezidenţiale disputate din 2020 a adus Minskul şi mai aproape de Moscova.

De asemenea, Rusia a folosit teritoriul belarus ca una dintre rampele de lansare pentru invazia sa din 24 februarie asupra Ucrainei.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin, vineri, Lukaşenko a declarat că cei doi lideri au convenit să îl numească pe Dmitri Krutoi drept noul trimis al Minskului la Moscova, a anunţat biroul de presă al lui Lukaşenko, potrivit agenţiei de presă belaruse Belta.

Krutoi a fost şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale din Belarus şi a fost implicat în trecut în proiecte de integrare cu Rusia – o listă largă de domenii de politică în care cele două ţări au convenit colaboreze.

Krutoi îl înlocuieşte pe Vladimir Semaşko, un diplomat veteran din Belarus, care a fost ambasador în Rusia din 2018.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...