G4Media.ro

Ludovic Orban: Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor,…

Sursa foto: captură video

Ludovic Orban: Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată / CCR a declarat neconstituțională amânarea dublării alocațiilor

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, joi, că Guvernul analizează varianta creşterii alocaţiilor, însă a arătat că nu va fi vorba de o dublare imediată a acestora, deoarece nu există resursele financiare necesare.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…) Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL care a avut loc în grădina sediului central al partidului.

Curtea Constituțională a respins miercuri, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut, a anunțat CCR într-un comunicat de presă.

Actul normativ trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânat prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

Camera Deputaților a aprobat pe 18 decembrie 2019, în calitate de for decizional, cu 179 voturi ”pentru” și 29 abțineri, propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună. Deputații PNL nu au votat nici ”pentru”, nici ”împotrivă”. Ei și-au scos cartelele din aparatele de vot.

Ulterior, în ianuarie 2020, guvernul condus de Ludovic Orban a amânat până în luna august a acestui an intrarea în vigoare a legii, prin OUG 2/2020.

Pe 3 iunie, însă Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 cu 209 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă și 98 de abțineri.

La finalul lunii trecute guvernul PNL a atacat la Curtea Constituțională legea de respingere a ordonanței de urgență, CCR respingând miercuri sesizarea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Decizia CCR si legea de respingere sunt vax albina, ordonanta a avut efecte cat a fost in vigoare, legea de respingere nu retroactiveaza, nici decizia CCR. Amanarea era pana la 1 august, legea de respingere nu va fi promulgata pana atunci.

  • Foarte bine! Ar fi o lovitura pt buget si o nedreptate pt cei care muncesc. In loc sa se promoveze munca, se promoveaza facutul de copii. La o dublare a alocatiilor, o familie cu 5 copii (unul sub 2 ani) ar primi cam 2800 de lei pe luna doar din alocatie, alocatia suplimentara si ajutor social fara sa faca nimica! Din pacate, Sighiartau de la PNL a dus aceasi propaganda pt dublare, iar socialistii, fiind specializati in darea de pomeni, au spus ca sa le dubleze inca o data, ca s -si faca campanie si ca sa bombardeze si guvernul.

 2. Alocatia pentru copii, nu e „pomană”…acest sprijin financiar există în toate țările europene, România având cea mai mică sumă alocată pentru copii. Dacă tot copiem din vest, unde prețul alimentelor este mai mic decât în țara noastră, hai să copiem de acolo și mărimea alocatiei pentru copii, unde aceasta este de regulă de peste 300€ de copil. OK?

  Copii sunt viitorul acestei nații, au am 3 și mă mândresc cu asta. Copii excepționali, copii studioși, copii model, copii ca ai mei mi-aș dori să aibă toată lumea, să aibă măcar pe jumatate performanțele școlare ale acestora!

  • Ca exista in toate tarile europene, ca e cea mai mica samd nu sunt argumente! Din tarile din vest trebie sa copiem productivitatea muncii, care e singurul factor direct care duce la bunastare/venituri mai mari! Dar politicianul populist este expert in luatul banilor in mod silentios prin taxe si impozite si aruncarea lor prin tot felul de pomeni, apeland la sentimente. 150 de lei este destul! Daca sunt viitorul acestei natii nu inseamna ca trebuie s luam bani de la cei care muncesc si sa-i dam celor care fac copii! Se poate face un sistem cu deduceri de impozite mai mari pentru cei cu mai multi copii. Dar alocarea centralizata de resurse e impotriva bunastarii.

  • Nea Nelu Dumitru-„Copii sunt viitorul acestei natiuni”,care Copii,copiii nascuti de fetite care au intre 10 si 14 ani???? Copiii nascuti de Mame doar pentru banii de la alocatie si pe urma abbandonati si diventati copiii strazii???

 3. Au fost deja marite o data , guvernul nu trebuie decit sa mareasca pensiile cu un efort bugetar pina la sfirsitul anului si apoi dupa cistigarea alegerilor parlamentare sa regleze corect situatia pensiilor , actiune ce le asigura cistigul maxim electoral .

 4. Se știa lucrul asta de cand a refuzat Klauss promulgarea!!!A fost trimisă în parlament și înapoi la Klauss apoi,a contesta pnl!!!De fapt ,o tergiversare nefinalizata !!!!