G4Media.ro

Ludovic Orban trebuie să îi plătească daune morale de 20.000 lei deputatului…

Foto: InquamPhotos / George Călin

Ludovic Orban trebuie să îi plătească daune morale de 20.000 lei deputatului PSD Iulian Iancu pentru că l-a numit ”omul Gazprom”

Tribunalul Bucureşti a decis ca preşedintele PNL, Ludovic Orban, să-i plătească deputatului PSD Iulian Iancu daune morale de 20.000 lei, după ce liderul liberal l-a acuzat pe preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor că este „omul companiei Gazprom” şi „torpilează” construcţia conductei de gaze BRUA, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă, iar Orban poate face apel.

„Admite în parte cererea formulată de reclamantul Iancu Iulian împotriva pârâtului Orban Ludovic. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 20.000 lei daune morale. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 100 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Ludovic Orban declara, în noiembrie 2017, într-un interviu pentru ziarul „Adevărul”, că Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României.

„Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea Ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu dea drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc”, a spus Ludovic Orban.

După această declaraţie, Iulian Iancu a anunţat că îl va da în judecată pe Ludovic Orban, dacă acesta nu aduce dovezi care să-i probeze acuzaţiile.

„Domnul Ludovic Orban s-a pretat să-mi adreseze un atac direct (…) şi a făcut afirmaţia, fără nicio ezitare, că sunt omul ruşilor şi că sunt KGB şi că sunt omul Gazprom. Întrucât este preşedintele celui mai important partid de opoziţie din România, eu cred că este un om foarte bine informat, prin urmare îi solicit public şi îi dau o săptămână să probeze că eu sunt omul ruşilor, că sunt KGB şi că sunt omul Gazpromului. În cazul în care nu face demonstraţia public, mă voi adresa instanţelor din România şi în consecinţă voi declina această investigaţie organelor de anchetă, cu toate consecinţele de rigoare, pentru că nu este doar un atac la o persoană, ci atacul este în mijlocul desfăşurării activităţii comisiei de anchetă al cărei preşedinte sunt”, declara, la acea vreme, Iulian Iancu.

Foto: Iulian Iancu (InquamPhotos / George Călin)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Foarte tare ! Mai e o singura intrebare: Gazprom o sa ii scadă stipendiile cu suma asta, sau nu ? Mai exact, cum ar fi „etic” ?
  Oricum e mișto: bani curați, nu mai necesita spălare, ii bagi direct in declaratia de avere etc :))

 2. Să ia bănuții și să-i dea noră-sii, sărăcuța, că taaaare se mai chinuie ea la ANRE!

  • Va zica, purceaua de nor-sa e la ANRE = Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Porcul asta de iancu era suspect de protectionism inca de prin 2009-2010.

 3. adica nu e indeajuns ca „omul lui gazprom” torpileaza BRUA dar sa mai primeasca si bani pentru asta ? in Ro cine e hot acela traeste bine si e protejat de CCR, guvern, parlament. un cetatean simplu nu are parte de protectie, numai hotii si cozile de topor. obraznicia CCR+guvern creste de pe zi pe alta..

 4. KGB-istul nedovedit e psd-ist cinstit si daca-i aduci aminte de „parinti” trebuie sa-i platesti daune ca l-ai demoralizat. Asa.

 5. Ca in partidele cu mafioti…In USL s-au pupat iar la tribunal s-au acuzat.

 6. Oh, păi toți „oamenii lui Soros” s-ar putea îmbogăți ușor, atunci!

 7. este o decizie in primă instanță. Poate fi menținută sau nu în apel. Dar după apel (dacă îi e nefavorabil lui Orban) urmează CEDO pe libertate de expresie, unde spun atât: Castells v. Spain și jigodia PSD-istă poate să plece la Moscova să-și ia daune printre dinți…

  • Corect.

   Ma intreb de ce nu-i da Iohannis in judecata pe PSDisti, fiindca l-au facut nazist in imagini trucate. PSD face lucruri mult mai rele decat a zice „omul lui Gazprom”.

 8. Tribunalul Bucuresti COLCAIE de judecatori corupti,ii salveaza pe hotii astia pe banda rulanta!

 9. La Curtea de Apel se poate anula aberatia rusofilului!

 10. O ordură, și el și famiglia lui. Unul din cei care a distrus România si a vândut-o pe bucați celor care ii platesc solda de tradator.

 11. Ce rânjet mizerabil are acest tătuc al tuturor băieților deștepți din energie. Fără el nu s-ar fi răsucit în Parlament, ca o suveică, Legea rezervelor de petrol din Marea Neagră. Ăștia la PSD, niște curve ordinare. Parlamentar pe viață (meserie obișnuită în România), ăștia nu se vor lăsa de banditism economic până nu vom pune mâna pe furci, topoare și măciuci să le dăm „la moale”. Curaj române! Cât să mai așteptăm?