G4Media.ro

Ludovic Orban se întâlneşte cu liderii politici pentru a discuta despre data…

Ludovic Orban se întâlneşte cu liderii politici pentru a discuta despre data alegerilor locale / Cum s-au poziționat partidele parlamentare

Premierul interimar, Ludovic Orban, are marţi, la Palatul Victoria, consultări cu liderii partidelor parlamentare pe tema stabilirii datei alegerilor locale.

Discuţiile vor avea loc urmare a unei invitaţii pe care şeful Executivului a transmis-o vineri către Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Pambuccian şi Eugen Tomac, transmite Agerpres.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat în aceeaşi zi că USR va participa la consultările cu premierul interimar, Ludovic Orban, în vederea stabilirii datei alegerilor locale, afirmând că punctul de vedere al Uniunii va fi stabilit de către Biroul Naţional al partidului.

Totodată, el a menţionat că organizarea scrutinului local în aceeaşi zi cu eventuale alegeri anticipate ar reprezenta „un coşmar logistic”.

La rândul său, preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, vineri, că va lua parte la consultările cu premierul interimar pe tema stabilirii datei alegerilor locale, considerând că „alegerile trebuie făcute în prima parte a lunii iunie”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat tot vineri că va fi prezent la discuţiile cu Ludovic Orban pe tema stabilirii datei alegerilor locale, apreciind că o variantă agreată de Uniune se referă la perioada 24 mai – 21 iunie.

Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, a anunţat vineri că va răspunde invitaţiei şefului Executivului, menţionând că mandatul cu care se va prezenta la consultări va fi stabilit în cadrul grupului.

Liderul PRO România,Victor Ponta, a propus, luni, un set de măsuri în contextul stituaţiei generată de coronavirus, printre care şi amânarea alegerilor locale.

„Participăm la întâlnirea deja convocată la Guvern cu toate partidele politice şi trebuie să demarăm imediat proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale şi organizarea lor împreună cu alegerile parlamentare în luna septembrie. Nu mă interesează calculele politice. Cred că sănătatea noastră este mai importantă”, a afirmat Ponta într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

PSD nu va merge la consultările de marţi cu premierul interimar, Ludovic Orban, a anunţat luni preşedintele interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu. El a argumentat că Ludovic Orban nu are prerogative în privinţa alegerilor locale, Guvernul fiind cel care trebuie să dea o HG pe această temă.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Asta-i gustul! ! Acum mai vii de acasă, nea Sică, incep sa te recunosc..

  2. Având în vedere situația dată, precum și posibila agravare a situației, susținerea încontinuare a alegerilor anticipate, este o idee cu adevărat iresponsabilă din partea celor ce o promovează. Consider că alegerile anticipate sunt necesare pentru a pune capăt frecușului politic și a instabilității ce a predominat această țară în ultimii 3 ani, dar declanșarea lor în momentul de față este un act de mare iresponsabilitate. La o situație delicată din punct de vedere medical să mai adaugi o criză politică ar însemna haos complet, iar țara nu are nevoie de așa ceva. În momentul de față, situația în România nu este dramatică, dar poate deveni sau trebuie făcut tot ce este omenește posibil să fie evitată. Nu este momentul pentru măsuri iresponsabile adoptate pe cârca țării, doar pentru a întreține un interes sau altul, pentru a pune în scenă niște jocuri meschine, dați dovadă de responsabilitate și decență, lăsați propriile interese și vedeți interesul țării. Interesul țării este stabilitatea și responsabilitatea, nici într-un caz măsurile nesăbuite.

  3. Acum e momentul propice ,toti aia peste 70 de ani ce votau PSD stau acasa de frica virusului.