G4Media.ro

Ludovic Orban: Pregătim cu mare atenţie deschiderea anului şcolar, astfel încât să…

Ludovic Orban: Pregătim cu mare atenţie deschiderea anului şcolar, astfel încât să evităm riscul de îmbolnăvire atât în rândul elevilor cât şi al cadrelor didactice

Premierul Ludovic Orban a precizat că se fac pregătiri serioase ca școlile să fie redeschise în cele mai bune condiții, astfel încât să fie evitat riscul îmbălnăvirii de Covid, atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice. Orban a amintit că Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru decontarea achizițiilor realizate de primării și inspectorate școlare, ce constau în materiale sanitare și tablete pentru învăţământului online.

„Am alocat în total 175 de milioane de euro. Decontăm autorităţilor locale şi şcolilor pentru achiziţiile care sunt făcute pe tablete, pe laptopuri, pe camere web, table inteligente, pentru achiziţionarea materialelor de protecţie sanitară – decontăm pentru autorităţile locale dintr-o alocare de 175 de milioane de euro. Eu consider că e important un pic să descentralizăm, pentru că achiziţiile la nivel centralizat sunt contestate şi atunci când sunt contestate, termenii procedurali sunt lungi şi ne duc în întârziere”, a comentat premierul la Realitatea Plus.

El a mai adăugat că a avut o discuţie joi cu ANCOM şi cu reprezentanţii companiilor de telefonie fixă şi mobilă pentru a identifica căile de extindere a acoperirii reţelelor de internet.

„Să cuprindem cât mai multe şcoli care nu sunt în momentul de faţă, şi nu numai şcoli, ci şi localităţi. (…) Pregătim cu mare atenţie deschiderea şcolilor. Încercăm să facem tot ceea ce este posibil în vreme de pandemie, astfel încât să reducem la maximum riscul de îmbolnăvire în rândul copiilor şi cadrelor didactice”.

 Foto: Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Online e solutia!
  Digitaluzare urgenta in invatamant.
  E un pas inapoi asta cu infectarea care va urma!
  Stabiliti 4 sau 5 discipline care sa aiba profil real si începeți Online pentru inceput.
  Disciplinele vocationale gen sport, desen, muzica, religie etc sunt mai putine per clasă si pot fi cu prezența fizică.
  Discipline precum matematica, fizica, chimia, informatica pot fi Online.
  Un test lunar cu prezența fizică a copiilor.
  Si un bonus salarial de 25% acelor cadre didactice care fac cursurile online asa cum trebuie.
  Si faceti un pas inainte!
  Asa e un semnal prost in societate pentru ca:
  – la doctor nu se mai dau retete online si evident farmaciile nu mai le primesc online.
  – mai mult nu poți lua o reteta compensată de la orice farmacie din tara pentru ca la Casa de Sanatate lucrează capete pătrate.
  — administrațiile fiscale sau casele de pensii se întorc la practicile idioate de a plimba cetățeanul pe la ghisee.
  Estonia!
  Urmați Estonia care dă lectii la digitalizare!

 2. 175 milioane… Poate în visele tale, ludovice, de fapt 100 de milioane se vor fura de către diverși demnitari publici, 50 de milioane sunt „comisioanele” pentru intermediari iar din ce rămâne se vor cumpăra niște tablete în ultimul hal luate la mâna a treia…

 3. Guvernele au dovedit de prea multe ori ca nu sunt capabile sa-si protejeze cetatenii. Ca e vorba de spitale, cutremure sau alte calamitati, intotdeauna au platit cei de la firul ierbii.

  In guvern sunt aceleseasi fosile, secretari de stat, consilieri care rezista timpului. Astfel ca aflam cu stupoare ca nu se pot majora pedepsele pentru pedofili, deoarece se strica o formula matematica folosita de zeci de ani la MJ…

  Nu aveti capacitatea de a proteja si la oameni le este frica! Nici macar Jandarmeria nu s-a schimbat. In continuare e cu amenzile contra celor care protesteaza impotriva coruptiei.

  Oameni buni, cantariti bine sanatatea vs. incompetenta ministerelor, care spun ca e ok, nu se poate altfel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.