G4Media.ro

Ludovic Orban: Izolarea în cazul şoferilor ce efectuează curse de transport durează…

Ludovic Orban: Izolarea în cazul şoferilor ce efectuează curse de transport durează până la plecarea într-o nouă deplasare, indiferent că este vorba de câteva ore sau câteva zile: S-a prezentat eronat că șoferii trebuie să stea izolați 14 zile după întoarcerea din cursă

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că izolarea în cazul şoferilor care efectuează curse de transport durează din momentul reîntoarcerii dintr-o cursă până la plecarea într-o nouă deplasare.

„Aş vrea să fac câteva precizări, pentru că nu au fost înţelese anumite decizii care au fost luate prin Ordonanţa Militară nr. 4, în special în domeniul transporturilor, şi aici vreau să fie foarte clare lucrurile, să le explicăm firmelor de transport şi şoferilor firmelor de transport că reglementarea emisă prin Ordonanţa Militară are ca obiectiv stabilirea modalităţii prin care între curse şoferul se află în izolare. În primul rând, izolarea durează din momentul reîntoarcerii şoferului până la plecarea în cursă, poate să fie o zi, două zile, trei zile, nu 14 zile, aşa cum s-a prezentat în mod eronat. În cuprinsul Ordonanţei Militare este o perioadă de maximum 14 zile, nu o perioadă de 14 zile. Şoferul când se întoarce din cursă poate să stea până pleacă din nou în cursă o perioadă de timp cât este necesar până la plecarea în cursa următoare, indiferent că e vorba de 24 de ore, de 48 de ore sau de cât stă până la plecarea în cursă”, a declarat Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

El a explicat că reglementarea a fost emisă pentru a stabili clar modalităţile prin care se face izolarea între curse a şoferilor.

„Şoferul revenit din cursă se poate autoizola într-un spaţiu de carantină pus la dispoziţie de compania de transport marfă, se poate izola la domiciliu, dacă aşa decide, sau într-un alt spaţiu locativ, dacă nu vrea să stea cu familia, pe care-l deţine sau la care are acces, iar dacă nu se poate autoizola nici într-un spaţiu pus la dispoziţie de companie, nici la domiciliu, nici într-un alt spaţiu locativ, atunci poate să ceară să fie izolat într-un spaţiu de carantină din spaţiile existente la nivel judeţean şi contractate de direcţiile de sănătate publică. Ca atare, repet, şoferul nu este împiedicat să plece în cursă după revenirea din cursă. Poate să plece imediat, după o zi, după două zile sau după patru zile, în funcţie de cum sunt comenzile firmei”, a explicat Orban.

Premierul a subliniat că Guvernul a acordat un tratament special transportului de marfă, pentru că acest sector este vital pentru funcţionarea economiei, iar obiectivul este, atât cât este posibil, în condiţiile date, ca economia să funcţioneze.

Foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

    • O sug pe un borcan de mazare!

    • Dupa comentarii, pari o persoana foarte inteligenta

    • Odată îngenunchiați și terminați dascălii, petrovii, asistații, tu-doreii, gigeii, X-lincii, spawnii, demonazii, sanitarii și celelalte fantoșe de trol deconspirate, au mai rămas cu trolarea numelui bad@. ”Decât” atât mai poate mafia PRO-PSD. Până la toamnă, e gata și ”borcanul” pentru securiștii conservați, mai trebuie pus doar capacul.

  1. Bai, Orban e, esti o lichea politică. Înainte credeam ca PNL este mai bun decat PSD. A trecut! Tu, lepră, il opresti pe epidemiologic Strainu Cercel sa ne evalueze in plina pandemie…pt ca se intelege bine cu primarul PSD Firea…ce mizerie de om nesănătos ești!

    • Atentie ca testele lu PSD nu te ajuta cu nimic – sunt doar ca sa vezi daca AI AVUT covid sau nu, iar rata de eroare este mare. Sunt aproximativ inutile testele, aceleasi pe care Spania le-a abandonat tocmai fiindca au constatat ca au dat banii degeaba pe ele si nu sunt utile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.