G4Media.ro

Ludovic Orban: „Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ludovic Orban: „Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD / Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”

Liderul Forţei Dreptei, Ludovic Orban a criticat dur, miercuri, modul în care cei de la PNL ”sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu înţelege ceva”. Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD, mai spune fostul preşedinte PNL.

”Investiţiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iştilor care s-au predat PSD. Se declară nemulţumiţi de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, în bugetul de stat pentru 2022, dar n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile. Doar gargară şi figuraţie, crezând că este suficient pentru a se declara susţinători ai dezvoltării. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înţelege ceva”, a afirmat Orban, într-o postare pe Facebook.

Fostul lider PNL precizează că Forţa Dreptei a înregistrat o serie de amendamente care vin să ridice nivelul investiţiilor prevăzute pentru 2022 la peste 7% din PIB, de la 6,7%, prin alocări făcute în puncte esenţiale pentru dezvoltarea economică.

”Îi invit să le voteze, pentru că sunt angajamentele pe care PNL le-a abandonat”, spune el.

Orban afirmă că este vorba de 3 miliarde pentru IMM-urile româneşti, care în contextul pandemiei au nevoie sprijin pentru capital de investiţii, un program conform OUG 130/2020, care nu este finanţat.

”Pentru aceste companii este în continuare necesară susţinerea, iar orice leu investit va genera creştere economică şi locuri de muncă în România. Pentru investiţii locale, promise comunităţilor locale, o suplimentare de 2 miliarde de lei la bugetul ministerului Dezvoltării care să permită finanţarea proiectelor pentru reţele de apă, canal şi gaze. În prezent, alocarea nu va satisface nici pe departe nevoia localităţilor de a ajunge la un nivel minimal de civilizaţie. Investiţiile în irigaţii sunt capitale, nu mai pot aştepta sub niciun chip”, precizează Orban.

Liderul Forţei Dreptei menţionează că actuala formă a bugetului îi lasă pe fermieri de izbelişte în faţa secetei, motiv pentru care cer o suplimentare cu 1,5 miliarde de lei pentru ca Ministerul Agriculturii să demareze de urgenţă aceste investiţii.

”De altfel, Guvernul este dator să susţină acest tip de investiţii din fonduri naţionale, de vreme ce guvernul anterior a omis irigaţiile din negocierea pentru PNRR, în ciuda insistenţelor ministrului Agriculturii”, afirmă Ludovic Orban.

”Aşadar, dacă parlamentarilor PNL le pasă de investiţii şi se iau în serios atunci când susţin acest lucru, le sugerez să voteze în plen pentru adoptarea amendamentelor Forţei Dreptei”, mai scrie Orban în postare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Discurs de opoziție, normal!
  În 2020, când i-am scris prin mai să ia în serios si ca urgență irigațiile, Orban mi-a răspuns senin că „se fac!”

 2. Cine este Orban? Pe cine reprezintă? CE CALIFICARE, CE STUDII ARE?

  Chiar, cum a sprijinit el economia când era P.M.?

 3. te-ai trezit din somn ?

 4. Ieri a fost zi libera la FD? Au venit sarbatorile?

 5. Daca Sica nu ar fi incurajat parandaraturile si animalele politice, ar fi fost ok. Ma mir ca Molnar nu i s-a alaturat lui Grinda in noul partid.

 6. Deja devine un anonim. Cine se uita in gura lui madolica? Oricum are gura stamba dupa ciolan.

 7. Ludovic încet încet ești un Tăriceanu 2