G4Media.ro

Ludovic Orban: Forma în care a fost adoptată legea pentru desființarea Secției…

Ludovic Orban: Forma în care a fost adoptată legea pentru desființarea Secției speciale este conformă cu prevederile Constituției. CSM este garantul independenței justiției

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că forma în care a fost adoptată legea pentru desființarea Secției speciale este conformă cu prevederile Constituției și a subliniat că CSM este garantul independenței justiției.

„Obiectivul nostru este să desființăm Secția specială. CSM este garantul independenței justiției și actuala formă care a fost votată e o formă care din punctul nostru de vedere este conformă cu prevederile Constituției”, a declarat Ludovic Orban.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, însă cu amendamentul că magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM.

„Pentru noi, independența justiției, liberul acces al cetățeanului la justiție, funcționarea puterii judecătorești ca o autentică putere în stat, non-interferența politicului în funcționarea justiției sunt principii fundamentale pe care le punem în practică. Este foarte important pentru România să pună punct perioadei negre declanșate de PSD, care a generat grave disfuncționalități în sistemul de justiție în România, deteriorarea gravă a imaginii României în plan internațional și care a afectat dreptul fiecărui cetățean de acces egal la justiție, generând situații în care lideri PSD au fost plasați în afara Constituției prin deciziile parlamentare adoptate de PSD”, a mai declarat Ludovic Orban.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Constitutia Romaniei, Articolul 16, alineatul 2: Nimeni nu este mai presus de lege.

  2. Orbane, CSM este noua SS ! Ne-ai fraierit, pesedistule !

  3. Declarația a fost făcută la restaurantul Camerei Deputaților?

  4. Filtru CSM este ,,garantul” independentei justitiei doar pentru speciali, de ce nu e pentru toata lumea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.