G4Media.ro

Ludovic Orban, despre schimbul de replici între Boc și Voiculescu: Cea mai…

Ludovic Orban, despre schimbul de replici între Boc și Voiculescu: Cea mai bună soluție este dialogul. Comunicarea asta divergentă nu face bine

Președintele PNL, Ludovic Orban, a intervenit luni seară în disputa dintre Emil Boc și Vlad Voiculescu, precizând că nu face bine coaliției o comunicare divergentă.

El a spus că există în vigoare o hotărâre de guvern care prevede inclusiv finanțarea de la bugetul de stat a campaniei de vaccinare, dar și primarii trebuie să înțeleagă faptul că pentru asigurarea fondurilor necesare trebuie să fie adoptat bugetul de stat.

”Localitățile pot să asigure finanțarea, urmând ca după aprobarea bugetului să primească banii. Se pot găsi și alte soluții pentru a găsi finanțarea necesară. Ar trebui să existe un dialog care nu este bine să se deruleze la televizor”, a subliniat Orban.

Liderul PNL a spus că este adeptul principiului conform căruia pentru cheltuieli generate de la nivel naţional, dar făcute la nivel local trebuie prevăzute şi sursele de bani, pentru că altfel se pune presiune asupra bugetelor locale.

El a susţinut că nu este „un sistem corect” cel prin care se generează de la nivel central cheltuieli la nivel local, fără a se asigura fonduri.

”În mod normal trebuie organizată o discuţie cu Asociaţia municipiilor, Asociaţia comunelor, cu autorităţile locale care sunt implicate în asigurarea locaţiilor de vaccinare, în aşa fel încât să se poată găsi soluţia cea mai bună”, a adăugat Orban.

”Cea mai buna soluție este dialogul”, a mai subliniat el, precizând că nu face bine ”comunicarea asta divergentă”.

Disputa în care a intervenit Ludovic Orban a izbucnit la finalul săptămânii trecute între Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Boc l-a acuzat pe Voiculescu de faptul că nu a pus la dispoziția primarilor fondurile necesare amenajării centrelor pentru vaccinarea anti-covid.

Citește și – Vlad Voiculescu: 104.000 de lei, atât ceruse Clujul pentru campania de vaccinare. Mă îndoiesc că aceasta e o sumă de care să se poticnească un oraș de calibrul Clujului. Nu știu eu care sunt motivele pentru care Boc a ieșit public să se plângă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Între călău și victima nu exista dialog.

 2. Hai măi Orban că există trei variante:
  ———————-
  – 1) Ori l-ai pus pe pitic să lovească în USR-PLus pe premiza că are capital politic şi îl credeţi mesia proştilor şi îl vor urma toţi proştii, nu a mers metoda asta nici la ultimele alegeri.
  – 2) Ori băieţii îţi vor regatul.
  – 3) Ori piticului i s-a pus o pată că nu primeşte pensia specială de primar că de pe atuncea a devenit cam aberant.
  ———————-
  Avem şi o întrebare, îl ţineţi în beznă pe pitic de are nevoie să se manifeste în public că pare că băiatul îşi ia informaţiile doar din media sau ne jucăm de-a prostii iarăşi cum a fost la Iordache?….acuma că ne-am amintit, dar cu Iordache ce faceţi că pare că vă faceţi că aţi uiaţi de el?

 3. Strict în aceasta speță, Boc și Asociația Municipiilor au dreptate. Degeaba se tine batos useristul, nu are nimic de câștigat dacă prelungește disputa!

 4. Boc este „Miss Popularity” in PNL in ciuda contrareclamei care i se face din exterior si dupa atata timp de stat in umbra, a simtit nevoia unei lovituri de imagine. Sunt sigur ca nu-si facea griji in privinta finantarii pentru campania de vaccinare, dar nu putea sa scape ocazia de a iesi la rampa.
  Si trebuia s-o faca cat mai devreme – a invatat totusi de la un „maestru”

 5. Ce se-ntampla in coalitie este inacceptabil.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.