G4Media.ro

Ludovic Orban, despre Legea 5G: Este un proiect foarte corect pe care…

Ludovic Orban, despre Legea 5G: Este un proiect foarte corect pe care noi îl susţinem şi mă voi implica să fie votat

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că nu au existat puncte divergente în cadrul coaliţiei de guvernare despre Legea 5G şi, dacă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, avea de exprimat un punct de vedere pe această temă, ar fi trebuit să îl exprime în cadrul Guvernului, relatează News.ro.

Orban a precizat că formaţiunea susţine acest proiect de lege, iar el se va implica să fie votat.

”Este de competenţa ministrului Economiei să se adreseze Parlamentului pe o propunere, un proiect de lege al Guvernului care a fost trimis spre dezbaterea Parlamentului. Dacă avea de exprimat un punct de vedere, trebuia să îl exprime în cursul procesului de avizare în cadrul Guvernului. Din punctul meu de vedere, proiectul de lege privitor la condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru a putea participa la livrarea serviciilor în cadrul sistemului 5G este un proiect foarte corect pe care noi îl susţinem şi, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, mă voi implica să fie votat”, a declarat Ludovic Orban, duminică.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că întreaga coaliţie de guvernare şi-a exprimat un punct de vedere favorabil în privinţa proiectului de lege 5G în ansamblul său.

”Nu a fost nicio discuţie în coaliţie privitor la proiectul de lege în ansamblu şi evident, coaliţia şi-a exprimat un punct de vedere favorabil. Nici ministrul Economiei Năsui nu a pledat în acea scrisoare să nu fie votat proiectul de lege al Guvernului, s-a referit la o procedură care ţine de acordul Comisiei Europene, de notificare a CE privitor la proiectul de lege. Din punctul meu de vedere este suficientă o informare, iar trendul european este în această direcţie”, a mai precizat Orban.

Integral pe News.ro.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a cerut Parlamentului să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru rețelele 5G, în ciuda faptului că textul a fost adoptat de guvern și agreat în cadrul coaliției. O decizie care l-a „surprins” pe premierul Florin Cîțu, care spune că nu a știut nimic despre inițiativa colegului său de guvern.

„Instituţia noastră (n.r. – Ministerul Economiei) a primit mesaje de atenţionare atât din partea COM (n.r- Comisiei Europene), cât şi din partea operatorilor economici, referitoare la obligativitatea respectării procedurii de notificare a proiectului de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementăruu reţelelor 5G”, se arată în adresa trimisă de Claudiu Năsui preşedintei Senatului, Anca Dragu, la 27 aprilie.

Ulterior, Claudiu Năsui a revenit cu precizări pe tema 5G.

„Am vorbit cu premierul, susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament”, a declarat Năsui.
„Am primit precizări din parte Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct național de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct național de contact, suntem obligați, dacă primim comunicări de la CE, să transmite mai departe instituțiilor relevante. Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregătește o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conține reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privința lor. În urma unei analize la nivelul guvernului conform căreia actul normativ nu se supune procedurii de notificare, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe”, a declarat Năsui. Trimiterea notificării de către Minister nu schimbă cu nimic susținerea legislației privind 5G în România, a mai subliniat acesta. „Este o chestiune tehnică de comunicare cu Comisia”, a completat ministrul.

sursa foto: Huawei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. …un proiect …foarte corect!
    Te implici…ca sa fie…votat!
    Bá,ignoranta,voi nu…votati…voi doar impuneti,in functie de ordinele primite din…afara!

  2. Ce talent are Ludovicul de a vorbi fără să spună nimic.

  3. Noi am primit cu bucurie dispozițiile partenerilor strategici, am luat și o parte din tain, avem toate motivele să susținem ce spun ei acolo.

  4. Cine e hOrganu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.