G4Media.ro

Ludovic Orban: Cuvântul de ordine către poliţişti a fost „măsură”, „politeţe”. Nu…

Ludovic Orban: Cuvântul de ordine către poliţişti a fost „măsură”, „politeţe”. Nu a existat niciodată o dispoziţie de a se da amenzi la kilogram

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că nu a existat niciodată o dispoziţie dată poliţiştilor cu privire la „amenzi la kilogram”. El a precizat că planul urmărit viza funcția de prevenţie.

„De la debutul epidemiei (…) am avut un dialog extrem de serios cu cei care conduc Ministerul Afacerilor Interne, cu cei care conduc Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, iar cuvântul de ordine către poliţişti a fost: măsură, politeţe, o abordare cât se poate de serioasă a necesităţii implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziţie care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul unui plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local, am solicitat conducerii instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne să corecteze astfel de situaţii, iar atunci când se dă o amendă sau se ia decizia de constituire a unui dosar penal, să se facă cu motive extrem de solide şi extrem de serioase. De asemenea, am accentuat foarte mult necesitatea funcţiei de prevenţie şi am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment şi numai în cazuri de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună-ştiinţă a reglementărilor să se dea amenzi, mai ales amenzi care depăşesc amenda minimă”, a comentat Orban în cadrul unei interenții la TVR.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Sigur. De asta pana acum s-au dat 250.000 de amenzi de aproape jumatate de miliard de RON in Romania, pe cand in UK s-au dat cam 3.500 de amenzi in valaore totala de vreo 200.000 de lire sterline. Deci la o populatie de 3 ori mai mare ca Romania, UK au dat de 70 ori mai putine amenzi. Darr sigur, premieurul, ministrul de interne, seful politiei ne asigura ca nu exita plan de amenzi.

  2. Bai desteptule!Daca nu se dau dispozitii pentru a se aplica sanctiuni,de ce sa se impuna neaplicarea acestora sau sa se sugereze cum anume sa fie aplicate.Lasati agentii constatatori sa-si asume in totalitate aplicarea dispozitiilor legale, iar pe magistrati lasati-i sa judece plangerile contravenientilor.Simplu.

    • Despescule, tu nu ai treaba? Treci la numarat contraventiile ca acum trebuie sa le anunti la tv si mare grija, respira adanc, citeste rar ca iar o sa violezi limba romana.

  3. de aia statea tanti aia cu cainele in genunchi in fata lui Garcea , din politete ! mai nesimtititlor , chiar vreti voturi?

  4. De 30 de ani discutam despre ”planul de amenzi” ! Nu gasiti dracu o modalitate sa ne asigurati ca asa ceva, nu exista ? Ca politistii -despre care vorbim acum- nu sunt de exemplu evaluati dupa acest criteriu , respectiv numarul amenzilor , nici in ultimul catun din tara asta ?! Produceti naibii un document care sa statueze acest lucru, care sa serveasca in instanta celor care se considera abuzati de sefi , pe acest criteriu ca de vorbe avem podul plin !!

  5. Aceea declaratie nu trebuia sa existe , cei care au conceput , impreuna cu cei care au aprobat asa ceva sunt niste TICALOSI si NENOROCITI , cat despre MILITIENI ce sa mai vorbim .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.