G4Media.ro

Ludovic Orban: Cîţu l-a mai propus o dată pe Dan Vîlceanu în…

Ludovic Orban: Cîţu l-a mai propus o dată pe Dan Vîlceanu în discuţiile şi analizele pe care le-am făcut la constituirea Guvernului, în 23 decembrie

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă că premierul Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice încă de la constituirea Guvernului după alegerile parlamentare din decembrie 2020. El susţine că ar fi putut bloca desemnarea lui Vîlceanu pentru portofoliul Finanţelor Publice dacă nu s-ar fi prezentat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL în care acesta a fost votat.

Ludovic Orban a afirmat că ar fi putut să nu se prezinte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL în care Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor Publice, şedinţă la care s-au înregistrat 32 de absenţi din cauza termenului scurt în care s-a făcut convocarea.

„Din respect pentru statut şi pentru ceea ce înseamnă Partidul Naţional Liberal şi funcţionarea statutară, m-am dus să conduc acea şedinţă, pentru că, dacă nu m-aş fi dus, nu se putea organiza acea şedinţă şi iarăşi aruncam în aer imaginea partidului, că preşedintele partidului nu vrea să exercite… (…) Eu sunt un preşedinte care am respectat statutul şi care mi-am exercitat atribuţiile de preşedinte în conformitate cu prevederile statutare, chiar şi atunci când nu mi-a convenit”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă ar fi putut bloca astfel nominalizarea lui Vîlceanu, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

Liderul liberal a menţionat că premierul Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru portofoliul Finanţelor Publice încă de la constituirea Guvernului, la finalul anului trecut.

„De altfel, premierul Cîţu l-a mai propus o dată pe Dan Vîlceanu în discuţiile şi analizele pe care le-am făcut la constituirea Guvernului, în 23 decembrie. Este un om apropiat în partid, tendinţa ca premierul să desemneze un ministru de Finanţe cu care se înţelege foarte bine este o tendinţă corectă, mâna dreaptă a premierului este ministrul Finanţelor şi din cauza asta orice premier doreşte să desemneze în poziţia de ministru al Finanţelor un om apropiat, un om în care are încredere. Deci consider că Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru că este apropiat de Dan Vîlceanu şi are încredere în Dan Vîlceanu că poate să colaboreze cu el la Ministerul Finanţelor”, a adăugat Ludovic Orban.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Dar si mai corect este atunci cand indivizii propusi sa aiba antecedente penal, urmariri alea alea .

 2. Este o rusine de ministru de finante.

  • O catastrofa de om Valceanu, un evazioniști,
   Poate sa facă ce ii spune iubi Catu. De aceea la pus acolo. Sa împrumute în continuare.
   Nu are nici un fel de experienta.

 3. Șică vorbește tot mai mult si tot mai prost.
  Si vorbește degeaba, pierde TOT.
  Mai bine si-ar da demisia, altfel Pârțu va invoca „Greaua Moștenire”😅

  • Dacă nu poți să dai un exemplu de lider de partid care vorbește mai bine atunci mănânci caCâțu.

 4. Criteriul COMPETENTA in domeniu NU exista, uitati-va!
  Valceanu un habanist intr-ale Finantelor, care NU s-a remarcat cu nimic in Parlament si in Politica in general, in afara scandalurilor cu firmele parintilor, firme cu Contracte grase numai cu Companiile de stat energetice din Gorj, ajunge MInsitru de Finante, omul nr 2 dupa Premeir, cand el NU stie ce e aia INFLATIE!
  S-a facut de ras din prima zi de Minsiteriat, cu 2 „perle” cum scria Presa!
  Orbane, asa ai facut si tu in cele 2 Guverne Orban 1 si Orban 2, numai numiri clientelare de „apropiati” habarnsiti cu domeniile respective!
  Iar Zomblica e fix la fel, pentru ca asa este tot Partidul vostru, marele Partid national liberal, fix ca marele PeSeDe, cum ar zice prezidentul vostru paralel de la Cotroceni!!!
  Rusine!
  DECI: meritocratie, competenta, onestitate, cuvinte goale insiruite pe Site-ul PNL la maretele „PRINCIPII LIBERALE DE GUVERNARE”, pe care NU le mai pronunta nici Zombilica acum, NU vom vedea, vom vedea „apropiati” acre il sustin pe Zombilica, altfel NU ajungi in fruntea partidului, pai nu-i asa?!

 5. Ehe, dacă s-ar putea spune întregul adevăr, ce bine ar fi (pentru noi)! Ce nu am putut afla până acum despre mersul banilor în Romanica, dar de acum nici atât! Dar nu-i problem, că românii nu sunt interesați de scurgerile de combustibil dar se miră că proștii când explodează!!

 6. Băi Vâlceanu! Când o iei de nevastă pe Cîţa? A venit momentul să ieşiţi din dulap, băieţi!
  Şi să-l luaţi pe şifonier de naşu-mare!

 7. Lehamite, de ce a ajuns țara noastră.

 8. Ministrii si in general oamenii de star trebuie propusi, numiti pe bara de competente nu pentru ca „este apropiat” de cineva leprelor, pesedeii sunt mici copii pe lângă voi panaramelor, dar totul se intampla cu girul parazitului de la Cotroceni, este???

 9. Ce sa le ceri lui pik si pok? Cum or fi ajuns in fruntea unui partud care are si cativa oameni cu cap? Pai asa se numesc ministrii,ca e apropiat cu el, parca ziceau ceva de competenta in campanie,sau si asta a fost o abureala ca si cea cu taierea pensiilor speciale? Sa traiti cum votati!!!!!