G4Media.ro

Ludovic Orban: Cererea de revocare a Avocatului Poporului şi demiterea șefilor TVR…

Ludovic Orban: Cererea de revocare a Avocatului Poporului şi demiterea șefilor TVR şi Radioului Public, pe ordinea de zi a conducerii Parlamentului de marți

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite de marţi se vor afla, printre altele, cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor Radioului şi Televiziunii Publice, care echivalează cu demiterea conducerilor celor două instituții.

El a precizat că se va convoca o reuniune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru miercuri.

În cadrul plenului reunit, urmează să se constituie comisiile permanente comune, precum şi delegaţiile Parlamentului la diferite organizaţii internaţionale.

„Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi a Radioului Public. Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR, am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a declarat Orban, la Parlament.

El a adăugat că la nivelul coaliţiei există o înţelegere pentru înfiinţarea unei comisii de cod electoral.

Potrivit preşedintelui PNL, Avocatul Poporului ar trebui schimbat „cât mai repede posibil”, având în vedere „atitudinea” Renatei Weber, în perioada de când a fost numită în funcţie. Orban a explicat că solicitarea de revocare a Avocatului Poporului se bazează „pe faptul că a generat excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor, şi, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare şi, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Întrebat dacă se ia în calcul şi o schimbare a legilor privind SRR şi SRTv, el a răspuns că, deocamdată, se doreşte „să se pună punct actualelor conduceri”.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în aceste două instituţii reprezintă argumente extrem de solide pentru a înceta prin respingerea rapoartelor”, a spus Orban.

El a amintit că raportul TVR pe 2019 a fost respins de comisiile de specialitate, dar nu a fost introdus pe ordinea de zi a plenului reunit.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ce nu va atinge pe voi si pe ai vostri, PUTETI!!
  Rrusine, mincinosilor!

 2. Eliminati tot, ca bolșevicii!
  Sa dispară orice oponent, ca in Rusia!
  Guvernul meu
  Parlamentul meu
  TVR ul meu
  Radioul meu
  CCR ul meu
  Avocatul Poporului meu
  Serviciile mele

  Tot, ca Stalin!
  Bravo tovarăși!

  • catre @societate . TVR – Doina Gradea – pixul lui Dragnea.
   Radio- Georgica Severin (de acelasi ales neam cu Gradea) – pixul lui Dragnea in 2017.
   Av. Poporului – Renate Weber- rusoaica – pixul rusoaicei Premier Dancila (si pixul lui Tariceanu).
   Unde sunt Dragnea si Dancila acum ?. Dragnea in puscarie si Dancila n-a obtinut nici macar un loc de parlamentar. (Tariceanu e in Judecata Penala).
   Deci, (chiar simplist vorbind), cele 3 personaje cu pricina nu mai au nici o legitimitate ca sa ramana in functiile lor.

 3. BLA ! BLA ! BLA !

  SPOLIER: IN FINAL SCAPA TOTI SI SE DUBLEAZA PENSIILE SPECIALE.

 4. avocatul poporului , trebuie ales de popor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.