G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că va pune la dispoziţia Poliţiei „orice element” care…

Ludovic Orban anunță că va pune la dispoziţia Poliţiei „orice element” care să ajute la amendarea parlamentarilor care nu respectă regulile sanitare / Deputatul PSD Daniel Ghiță a refuzat marți să poarte masca în ședința de plen

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că va pune la dispoziţia Poliţiei orice fel de element care să ajute la aplicarea legii, în cazul parlamentarilor care nu respectă regulile şi nu poartă mască. Deputatul Mihai Polițeanu (USR PLUS) a postat o fotografie de la ședința Camerei Deputaților, în care deputatul PSD Daniel Ghiță ține masca sub bărbie, chiar și după ce președintele de ședință a cerut ca toți deputații să poarte masca.

Întrebat cum comentează faptul că în continuare sunt deputaţi care nu poartă mască în plen şi pe holul sălii de plen, Orban a spus: „Vom pune la dispoziţia Poliţiei orice fel de element care să îi ajute să aplice legea şi în cazul parlamentarilor care nu respectă regulile. Am transmis faptul că, din punctul meu de vedere, Poliţia trebuie să îi amendeze în primul rând pe cei care deţin funcţii de responsabilitate în statul român şi care nu respectă regulile”, relatează Agerpres.

Orban a afirmat că atunci când a condus şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor nu a sesizat parlamentari care nu poartă mască şi a adăugat că se gândeşte la posibilitatea introducerii unei prevederi regulamentare cu privire la cei care nu se conformează regulilor.

În ședința de plen de marți însă, când nu a fost condusă de Ludovic Orban, deputatul PSD Daniel Ghiță a refuzat să poarte masca în mod corespunzător.

Deputatul Mihai Polițeanu (USR PLUS) a postat o fotografie din plenul Camerei Deputaților, în care Daniel Ghiță ține masca sub bărbie.

„Circ cu PSD și Daniel Ghiță în plenul Parlamentului României. Președinta de ședință face apel la respectarea legii și respectul față de colegi și instituția Parlamentului, solicitând unor deputați să-și pună masca. Toată lumea se conformează, mai puțin Ghiță.

Parlamentarii PSD aplaudă și începe circul. Ghiță refuză, atrăgând și mai multe aplauze din partea PSD. Liderul grupului PSD refuză și el să discute cu colegul de partid. Se trece mai departe la discutarea legilor. Din nou aplauze satisfăcute din partea PSD”, a scris Mihai Polițeanu pe Facebook.

Și la Senat au fost sesizări legate de neresepectarea măsurilor sanitare.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a acuzat marți PSD de faptul că se aliază cu partidul AUR în susținerea discursului antivaccinare, după ce social-democrații nu au susținut propunerea sa de sancționare a senatoarei Diana Șoșoacă pentru încălcarea măsurilor sanitare și instigare la ură prin folosirea unui discurs homofob, xenofob și extremist.

”La propunerea PNL, Biroul Permanent al Senatului a decis sesizarea Comisiei Juridice pe tema derapajelor constante ale unui fost senator AUR (Diana Șoșoacă – n. red.). Voturile coaliției au fost pentru. Regretabil este că PSD și AUR au arătat iar preocuparea pentru a încuraja derapaje nepermise in Senatul Românei. Au ales să se abțină la vot. Este evidentă această coaliție PSD-AUR, de care am simțit nevoia să ne delimităm categoric! Dacă ar fi existat responsabilitate în acel moment în raport cu destinul european al României, astăzi nu ar fi existat AUR în Parlament. Să înțelegem bine: abținerea lor de azi arată susținerea fățișă a PSD-AUR a discursului anti-vaccinare, a unei direcții care este împotriva modernizării societății românești, împotriva occidentalizării. PSD prin votul de azi arată ca este apendicele AUR”, a declarat Alina Gorghiu la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului.

Citește și:

Liberalii cer celorlalte partide să voteze sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă: Este inadmisibil să mai tolerăm ca Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț

Sursa foto: Mihai Polițeanu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mă întreb: dacă pui mască la un gibon, maimuță sau gorilă, crede cineva că vor purta mască? Așa și cu distinsul nostru… de la portiță!

  2. Ai di pl mea, daniel ghita luptatorul k1, cel mai colorat parlament din cate am avut pana acum…

  3. Ghita e analfabetul ala de nu a reusit sa lege 2 propozitii acu cateva saptamani in parlament?
    Daca da, Dancila era o intelectuala pe langa saracul asta, ma mir ca reuseste sa isi scrie numele corect

  4. Huliganul asta bataus, era invitat duminica la limbricul de la B1TV, gretosi amandoi, ti se face scarba.
    Intrebare pentru dl. Putin, asa de jos ati ajuns? Pai Iliescu e la ani lumina distanta, pe langa rapandulele astea…

  5. Orban nu știe ca Turcan ii face în ciudă și nu plătește amenda.