G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că salariul minim ar putea crește cu 7,2%

Ludovic Orban anunță că salariul minim ar putea crește cu 7,2%

Premierul Ludovic Orban anunță că salariul minim ar putea crește cu 7,2%. În prezent, salariul minim brut pe economie este 2080 de lei, prin urmare creșterea ar putea fi de 149,7 lei. Astfel, salariul minim brut ar ajunge la aproape 2230 de lei.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, anunță premierul Ludovic Orban, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul va propune în această săptămână creșterea salariului minim.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, anunța că obiectivul Guvernului este de a adopta hotărârea privind nivelul salariului minim pentru anul 2020 până la finalul lunii noiembrie. El a preciza că o decizie va fi luată după analiza implicațiilor asupra mediului privat.

„A fost analizată propunerea fostului guvern și s-au evaluat consecințele pe mai multe planuri privind impactul acestei creșteri pentru sectorul economic, pentru sectorul public și în continuare se vor face analize privind modul cum trebuie aplicată această măsură fără a afecta profitabilitatea companiilor și fără a afecta activitatea economică din mediul privat”, a afirmat Dancă.

El a precizat că analiza va avea în vedere o serie de indicatori obiectivi legați de activitatea economică. Se va ține cont de creșterea economică din acest an, de nivelul inflației, de indicele de productivitate.

„O decizie va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor și obiectivul Guvernului este ca acest proiect de HG să fie înaintat pentru a fi avizat și adoptat până la finalul lunii noiembrie”, a susținut purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat dacă s-a discutat și despre cât va fi salariul minim, Dancă a răspuns: „Nu a fost purtată o discuție legată de cuantumul salariului minim, ci pe impactul acestei măsuri. Când va fi definitivată analiza, ea va cuprinde mai multe scenarii și în funcție de discuțiile pe care le vom avea cu partenerii sociali, vom lua o decizie”.

Foto: www.freepik.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Este singura crestere de salariu minim pe care o permit unui guvern ; oricare ar fi el
  Incepind cu urmatoarea eu nu mai votez PNL .

  • Pamflet
   Anunt important:
   Sub numele de @Bad, posteaza raluca turcan, are sarcina de la partid. Si se vede si dupa nivelul intelectual. Nu va luati dupa ea

 2. Pamflet
  Sa te voteze pesedistii iohanis, daca astia iti sunt oamenii, turcan si anisie si orban si astea vi-s ideile: marirea salariului minim, after school obligataori, masa calda in scoli, sa nu dati profesorii in plus afara, sa nu scadeti salarii si pensii nesimtite examinari prietenoase cu elevii.
  Sa va fie rusine, care e diferenta intre voi si psd? Voiam sa votez cu iohanis, dar vad ca el e cu pesedistii si cu ideile lor. Nu mai merg la vot

  • Știm asta,așa fac toți trolii mafiei PRO-PSD-ALDE. Se odihnesc pe model 24/ 48, e de înțeles. Ceva noutăți, însă? Vreun organ traficat de Iohannis, vreo casă nouă, măcar vreo poză alături de trădătorul lui Burebista, ceva?

 3. Asa ma Orbane, mama lor de mafioti populisti PSD.
  Pana acum faceti o treaba buna, tot asa mai departe.Sper ca tara asta intra odata pentru todeauna normalitate a pe care o speram de atat amar de vreme.

  • Sekuriki,sekuriki, sekuriki. Cine e pă primu ‘ loc-adi, adi

 4. Astea nu sunt pomeni electorale? Sau doar când mărește PSD-ul salariul, doar atunci e pomană?

  • „Decât” ”atunci”. Nesimțiți, ăștia. Să-l lase tocmai pe moș marduk fără ”pomană” la DemonGăoz?

 5. Curat liberalism, coane Fănică!
  Salariul minim este și așa prea mare. Statul obligă firmele să ofere un anumit salariu, intervenind în piața muncii. Salariul minim funcționează ca o barieră pe piața muncii . Unii nu o pot sări, alții trec pe sub ea și lucrează la negru. PSD roșu a fost înlocuit de PSD albastru.

  • „Curat” „murdar”! Mafia PRO-PSD-ALDE l-a trecut pe trolul oroles de pe ” dreapta” pe „stânga”. Mai acu’ câteva zile, astea era cu ” po-pulismul” în „botic” vorba tu-dorel-ului și făcea teoria mâinii „stângi”. Cum zicea camaradul lui, DanTeo, învățând să numere, că așa le place lor, postacilor penali, să o ” ia”: și pe „stânga” și pe „dreapta”. Cum era? ” o mie unul, o mie două ” sau cum numără ei la mafie?

 6. Mai Sica Mandolina cat era euro inainte sa veniti voi si cat e acum..?

 7. Ba, guvern liberal, hop si tu cu mărirea salariului minim?
  De unde luati,fratilor, bani ca dl.Citu tocmai ce s-a împrumutat?
  Dar de supraimpozitarea muncii part-time nu mai zici nimic, nimic?
  Dar de pensiile alea babane, nimic, nimic?
  PNL mai socialist decat PSD :)))

 8. „Curat” „murdar”! Mafia PRO-PSD-ALDE l-a trecut pe trolul oroles de pe ” dreapta” pe „stânga”. Mai acu’ câteva zile, astea era cu ” po-pulismul” în „botic” vorba tu-dorel-ului și făcea teoria mâinii „stângi”. Cum zicea camaradul lui, DanTeo, învățând să numere, că așa le place lor, postacilor penali, să o ” ia”: și pe „stânga” și pe „dreapta”. Cum era? ” o mie unul, o mie două ” sau cum numără ei la mafie?

 9. Așa mă, mai dă afară încă zece mii de tineri

  • Așa diasporei săriți și votați sa vă luați bănuții pe poza făcută la buletinul de vot!!
   A-ți uitat toți de ce a-ți plecat: că la stat nu va puteați angaja decât cu pile și șpagă, iar la privat munceati 10-14 ore pe zi, cu simbete și uneori duminici, și aveați contract de munca pe 2-4ore, și salariul minim pe economie. Mai dădeați din coada din cînd în cînd cînd vă dădea patroni cite un bonus de 50-100 de lei, și puneați botul cînd va promitea că o să fie bine!!!
   Aia de încă mai stați pe aici uitati-va la un singur sistem: cel medical privat: vedeți clinici dezvoltate prin Regio cu medici patroni care au pacienți și încasează de la ei mii de euro zilnic, să știți că și ei sunt foarte necajiti achiziționează proprietăți, merg in vacante și au pe contractul de munca salariul minim,; ca și amăritele de asistente care stau lîngă ei 12 ore pe zi și primesc salarii mai mici decit femeile de serviciu din spitale; iar unele chiar muncesc și fac totul de la sterilizat , curățenie pina la a asista medicii în intervenții chirurgicale pe niște salarii de mizerie, fara a li se recunoaște gradele profesionale, fara sporuri de risc în condițiile în care fac investigații imagistice pacientilor, fara ore suplimentare, fara concedii deci atunci cînd vrea patronul și cit vrea patronul.
   Iar dacă sunteți corecți toți cei care treceți prin clinicile de stomatologie private știți că asta e realitatea.
   Patroni îmbogățiți, angajați sclavagit, impozite neplătite, venituri nedeclarate, manopere cu adaos comercial de minim 700%.
   Citi dintre voi ați primit bon fiscal cînd a-ți mers la dentist, pentru o plomba sau mai rău pt reconstrucții de maxilare sau implanturi dentare?
   Nu-i așa că a-ți primit că și mine niste falsuri de facturi scrise la calculator de secretara?? Și uneori a-ți scos din buzunar echivalentul unei mașini??
   Și sigur că sa vă tratați și să aveți un zimbet frumos a-ți mers la” pomul lăudat”
   Așa că felicit guvernul, aveți un vot pt Iohanis din partea mea , nu obligați patronii să mărească salarii și să declara venituri lăsații să prospere și mai târziu plătiți pensii medicale, angajaților exploatați pina la epuizare și fără resurse financiare!
   Să vedem de unde veți scoate bani de la buget pt aceste generații care vor veni, daca salariul e minim și impozitul e minim. Că patronul nu trăiește din salariul pe care îl declară iar la pensie va trăiți din chirii și din ce a ascuns prin bănci.
   Mult succes PNL, Iohanis a primit un vot!

 10. Tovarăși salariu minim net este de aproximativ 1200 lei/ lună.
  Cum poate trăi un om cu această mizerie de salariu.
  Dragi PNL – iști faceți salariu minim de 300 de lei.
  Cresteți impozitul pe salarii la 40% .
  Puneți impozitul de 80% pentru salarii mai mari de 2500 de euro.
  Să vedem ce zic băiețeii din piață.

 11. Cum mama dracu un medic de renume in tara și peste hotare, cu conferințe, prelegeri, cursuri la care vin unii și casca gura in timp ce el operează și dau cite 2000 de euro cite 4-5 odată, basca pacientul care da 10mii să aibă contract pe 8ore cînd el operează 12-14 și salariul minim pe economie în acte, ne-am sclerozat cu toții???

 12. Și angajații lui să nu poată supraviețui de la o luna la alta,???

 13. Și spun asta pt că în orașul meu sunt cel puțin 6 cazuri pe care le știu doar eu!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.