G4Media.ro

Lucrările de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor,…

sursa foto: CFR

Lucrările de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, în valoare de 1,8 miliarde de euro, vor fi scoase la licitație în aprilie, 2021

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode (PNL), a declarat, luni, că unul dintre marile proiecte pe infrastructură feroviară, electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, în valoare de 1,8 miliarde de euro, va fi finanţat din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR), licitaţia pentru execuţie urmând să aibă loc în aprilie-mai 20201.

„Avem în derulare un proiect extrem de important pentru regiunea de nord-vest, electrificarea şi reabilitarea liniei de ale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, 166 de kilometri, pentru care avem studiul de fezabilitate aprobat, lucrăm la elaborarea documentaţiei de achiziţie a contractului de proiectare şi execuţie lucrări, un proiect în valoare de aproximativ de 1,8 miliarde de euro, termenul pentru lansarea licitaţiei fiind începutul anului viitor, în aprilie-mai. Aşadar ne-am asigurat că documentaţia este finalizată la timp, obţinem acordul de mediu, realizăm toate procedurile de avizare, scoatem la licitaţie acest obiectiv extrem de important. Ne-am asigurat că avem finanţare asigurată propunându-l spre finanţare din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă. Vorbim de 9,3 miliarde de euro, pe care infrastructura de transport îi va accesa din cele 30 de miliarde alocate României”, a declarat Lucian Bode, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Sursa Foto:  CFR/cale ferata

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Este ceva pozitiv. Nu vreau sa fiu carcotas…ai SF aprobat..de ce trebuiesc 6 luni pana la licitatie???

  2. In sfarsit! Pentru asta a trebuit sa plece PSD de la guvernare..