G4Media.ro

Lucian Bode: Vom avea un nou Guvern la Palatul Victoria cel mai…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lucian Bode: Vom avea un nou Guvern la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie / Marcel Ciolacu a anunțat suspendarea negocierilor pentru noul Guvern până după greva profesorilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Vaslui, că până la 1 iunie un nou Guvern va fi instalat la Palatul Victoria.

„Preocuparea noastră este aceea de a ne face treaba zi de zi în interesul românilor. Cred că această rocadă la guvernare se va realiza în termenul agreat de coaliţie, astfel încât până pe data de 1 iunie să avem instalat un nou Guvern la Palatul Victoria”, a spus Lucian Bode, citat de Agerpres.

Oficialul a menţionat că nu are cunoştinţă despre momentul în care premierul Nicolae Ciucă îşi va da demisia.

„Nu ştiu dacă o va face joi, vineri sau sâmbătă. Cert este că un nou Guvern vom avea la Palatul Victoria cel mai târziu la 1 iunie. Trebuie să ţinem cont şi de ce au spus şi liderii coaliţiei, şi anume, principala noastră preocupare este acum să soluţionăm revendicările personalului din educaţie şi odată cu soluţionarea acestui conflict putem să intrăm şi în linie dreaptă cu negocierile pentru noua structură a Guvernul”, a afirmat Bode.

Context. Președintele Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă într-o postare pe rețelele sociale că negocierile politice pentru viitorul guvern, pe care el ar urma să îl conducă, ”trebuie suspendate” până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale. Acest anunț reprezintă suspendarea de facto a negocierilor cu PNL și UDMR, potrivit informațiilor G4Media. Detalii aici.

Până marți după-amiază, guvernanții nu au ajuns la nicio înțelegere cu sindicatele din învățământ, care continuă greva generală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Vrajeli! PSD NU va intra la guvernare!

  2. Coaliția hăis – cea! Clar!

  3. Nea’ Ioha vede ce-a făcut cu coaliția lui?!

  4. Hai sa o vedem Și pe asta bodica:))

  5. „Preocuparea noastra este de a ne face treaba zi de zi in interesele romanilor”…bun…si ocuparea de facto cand o faceti?…