G4Media.ro

Lucian Bode: Omologul austriac m-a asigurat că ultimele declarații pe subiectul Schengen…

sursa foto: Facebook

Lucian Bode: Omologul austriac m-a asigurat că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci subliniază nevoia de acțiune urgentă în privința gestionării provocărilor migraționiste care afectează Austria

Aflat în vizită în Austria, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode s-a întâlnit cu omologul său, Gerhard Karner, iar în urma discuțiilor purtate, subliniază că oficialii acestei țări nu sunt împotriva aderării României la spațiul Schengen, fiind de fapt preocupați de o mai bună gestionare „a provocărilor migraționiste”. Numai în acest an, Austria a avut peste1 00.000 de solicitanți de azil.

„Omologul meu austriac m-a asigurat în mai multe rânduri că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci subliniază nevoia de acțiune urgentă în privința gestionării provocărilor migraționiste care afectează Austria” a transmis Lucian Bode.

El mai arată că este la curent cu situația generată de presiunea migratorie deosebită cu care se confruntă Austria – aproximativ 100.000 de solicitanți de azil doar în acest an – motriv pentru care înțelege preocuparea austriecilor în această direcție.

„În cadrul discuțiilor avute, i-am prezentat ministrului austriac date și statistici actualizate privitoare la modul în care România continuă să asigure protecția frontierelor externe în contextul fluxurilor migratorii pe ruta Balcanilor de Vest, precum și modul în care România respectă obligațiile privitoare la înregistrarea persoanelor depistate cu intrare ilegală sau care solicită azil în România”, spune Bode.

În primele 8 luni ale acestui an, pe ruta Balcanilor de Vest au fost înregistrați în total 128.438 de migranți, iar dintre aceștia 3.574 de migranți au fost înregistrați în România ca venind din Serbia, fiind vorba despre aproximativ 2,7% din numărul total de migranți care au reușit să ajungă în UE prin România.

„Este un argument foarte solid care arată fără echivoc că România nu este pe ruta de migrație a Balcanilor de Vest. De altfel, seriozitatea, profesionalismul și nivelul de dotare ale autorităților române a fost în mod clar reflectat pozitiv în rapoartele elaborate de Comisia Europeană în urma vizitelor de evaluare realizate în țara noastră recent. De asemenea, nivelul foarte bun de pregătire constatat ca urmare a ultimelor evaluări făcute după 11 ani arată eforturile constante pe care le-am făcut, inclusiv din perspectiva investițiilor”, mai spune Lucian Bode

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Ba Bode noi criticam Romania dar nu o lua personal . Cam asa a spus omologul austriac. SI Bode a crezut , taci ma ca nu spune de mine.

 2. Atunci hai sa facem sa dispara preocuparile,ce.i asa greu ,ATI furat 30 de ani ,ar trebuie sa aveti experienta la musamalizat,Sau cu astia nu merge cu viclesuguri medieval/neokomunist/balkanice

 3. Intr-o tara cu politicieni ratati, asta e cel mai mare ratat pe care l-am avut vreodata.

  • Omu’ l-a refuzat politicos si el a interpretat „esti chipes, dar te strica fatza” ca pe un compliment. 🤦

   Hai, mare grija, la intoarcere, pe bancheta din spate a avionului, ca nu se stie niciodata …

 4. :un câine avea cinci pocioare, pe care îl ținea în buzunar?”

 5. Si ce daca nu e indreptata impotriva Romaniei – daca rezultatul este ca ne interzic intrarea in Schengen care este meritata.

 6. poate nu vin de la noi migrantii lor = ok ;

  dar toata tambulina care exporta specialisti/forta de munca si tot circul despre pensii si salariile(oricum foarte mici ptr o inflatie atat de mare … chiar si inainte de criza erau mici….) nu doar ca cei intorsi din spatiul schengen se lamuresc ca trebuie sa se intoarca urgent de la NIMIC .. dar si pe cei tineri ii convingeti ca singurul lor viitor este sa plece si ei ;

  „unde dai si unde crapa?”

 7. nu ține disimularea eșecului!

 8. Să-ţi fie ruşine obrazului!

 9. Bode apare in poza cu soferul? Cred ca a dormit linistit

 10. Se pare că statele membre Schengen au preluat ideea care s-a tot rostogolit la noi, cum că au propriile probleme și nu vor discuta extinderea până ce nu vor găsi soluții pentru problemele proprii.
  Hai acum cu amenințările!

  • Am auzit unii austrici zicand ca asta e de extrema dreapta, prieten cu fascistii de la Kremlin. Nu e de mirare ce bine se intelege cu Ungaria si Serbia.

 11. Prețios translator pentru energeticianul badea-Bode: Emil Hurezeanu. Unde-i „Divertis” să joace scena?!

 12. Bode, cred ca nu ai inteles ce-a tradus persoana care te-a insotit la Viena!
  CVul lui Bode arata ca e bâta la Limbi straine!!!

 13. Norocul nostru că a vorbit Hurezeanu! Bode a fost doar recuzita 🤮🤮🤮🤮🤮
  Vai de steaua noastră cu impostorii ăștia de doi lei.