G4Media.ro

Lovitură pentru cartelurile de droguri din Columbia: Peste 50 de tone de…

sursa foto: Facebook

Lovitură pentru cartelurile de droguri din Columbia: Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate în ultima lună și jumătate / Cantitatea de cocaină capturată anul acesta se apropie de 200 de tone

Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate într-o lună şi jumătate, în timpul operaţiunilor comune desfăşurate de Columbia în colaborare cu ţări din America şi Europa în ape continentale, a anunţat vineri guvernul columbian, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Campania Orion, care se află în cea de-a cincea fază, reuneşte peste 25 de ţări care au obiective comune (…) de combatere a traficului cu narcotice”, a declarat preşedintele columbian Ivan Duque în cadrul unei prezentări virtuale alături de ministrul apărării Carlos Holmes Trujillo.

O cantitate de 50.3 tone de cocaină a fost confiscată între 1 aprilie şi 15 mai, în timpul acestei ofensive în apele continentului american, a adăugat domnul Duque.

Un comunicat al guvernului de la Bogota informează că „150 de persoane de diferite naţionalităţi au fost arestate şi au fost sechestrate 38 de bărci, două semi-submersibile şi patru avioane”, evidenţiind că aceste operaţiuni au fost efectuate „în contextul unei pandemii”.

Columbia, principalul producător mondial de cocaină, coordonează de două ori pe an, începând cu 2018, acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei Orion.

În primele trei luni ale anului, aceste acţiuni comune au condus la confiscarea a 130.6 tone de cocaină.

Ţările participante la campanie sunt Argentina, Belize, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Chile, Statele Unite, Spania, Franţa, Guatemala, Guyana, Honduras, Italia, Insulele Caiman, Jamaica, Mexic, Nicaragua, Panama, Olanda, Peru, Portugalia, Republica Dominicană, El Salvador, Surinam, Trinidad Tobago şi Uruguay.

Columbia este principalul producător de frunze de coca, materia primă din care se produce cocaină. În 2018, această ţară latino-americană avea 169.000 de hectare de plantaţii şi un potenţial de producţie de 1.120 de tone de cocaină, potrivit datelor furnizate de ONU.

Sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cantitatea asta nu a trecut testul covid