G4Media.ro

Lotul de box al Afganistanului a rămas în Serbia după Campionatele Mondiale…

Lotul de box al Afganistanului a rămas în Serbia după Campionatele Mondiale / 11 sportivi și 2 oficiali refuză să se întoarcă acasă

Lotul de box al Afganistanului, care a participat la Campionatele Mondiale de la Belgrad (desfăşurate în octombrie-noiembrie), s-a refugiat în Serbia, după competiţie, refuzând să se întoarcă în ţara guvernată de talibani, informează News.ro, care citează marca.com.

Potrivit AFP, 11 boxeri şi doi oficiali au rămas în Serbia după CM. Unul dintre sportivii afgani, Hasib Malikzada, a confirmat că echipa s-a mutat între hoteluri şi săli de sport pentru a se antrena în timpul şederii lor prelungite în Serbia.

Malikzada a declarat că talibanii îi vor „ucide” dacă vor găsi echipa şi a precizat că el şi-a închis deja sala de sport din Kabul, la scurt timp după ce talibanii au răsturnat guvernul, în august.

„După sosirea talibanilor, nu am mai putut continua boxul”, a declarat el, pentru AFP.

În plus, Waheedullah Hameedi, secretarul general al Federaţiei de Box din Afganistan, a explicat că a fost sfătuit să nu se mai întoarcă în ţară. „Am primit prea multe avertismente”, a spus el.

Talibanii şi-au exprimat opoziţia faţă de box când au condus Afganistanul în anii 1990 şi au interzis acest sport după ce au susţinut că este „împotriva demnităţii umane”.

Ei nu au luat încă o decizie cu privire la boxul din ţară, dar au declarat că vor promova sporturi precum crichetul.

Sute de sportivi au fugit din ţară după ce talibanii au preluat controlul, dar există îngrijorare pentru cei care sunt încă blocaţi în Afganistan.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. cum asa? sa nu se intoarca la tarisoara lor? la traditiile lor? la familia traditionala? sa ramana in UE cu lgbt? cu droguri? cu masina de scris bani de la peneleu? la bor-ul lor?

  2. Bun, să boxeze pentru Serbia.