G4Media.ro

Londra, plasată în situație de „incident major” din cauza creșterii mari a…

Londra, plasată în situație de „incident major” din cauza creșterii mari a internărilor în spitale

Londra a fost plasată vineri în situaţie de ”incident major”, din cauza creşterii mari a internărilor în spitale, care riscă să fie depăşite de epidemia de COVID-19 în cazul în care nu se respectă izolarea, a anunţat primarul Londrei Sadiq Khan, relatează Reuters, preluată de News.ro.

”Am declarat azi incident major la Londra, pentru că ameninţarea pe care acest virus o reprezintă este pe punctul de a provoca o criză”, a anunţat Sadiq Khan.

”Un londonez din 30 are acum covid-19. Dacă nu acţionăm imediat, sistemul nostru de sănătate ar putea fi copleşit, iar şi mai multe persoane vor muri”, a avertizat el.

”Londonezii continuă să facă sacrificii enorme, iar eu îi implor azi să rămână acasă, dacă nu este absolut necesar să iasă”, a implorat el.

Rata de incidență a depăşit 1.000 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori în capitala britanică, iar de la 30 decembrie la 6 ianuarie numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut cu 27%.

În ultima săptămână, 477 de decese au fost înregistrate în urma unui diagnostic pozitiv.

Numărul persoanelor spitalizate este cu 35% mai mare decât în aprilie – vârful primului val -, iar autorităţile sanitare se tem că acest număr va continua să crească.

O situaţie de incident major este definită ca ”depăşind cadrul operaţiunilor obişnuite şi susceptibilă să antreneze prejudicii, pagube, perturbări sau riscuri grave la adresa vieţii sau stării de bine, serviciilor esenţiale, mediului sau securităţii naţionale”.

Ultimul incident major la Londra a fost declarat în urma incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu 72 de morţi, în 2017.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Hahaha…strazile sunt pline de oameni in Londra..locuiesc in Stratford…si multi cu masca sub barbie in spatii inchise…

    • Or fi… dar si in Romania tot asa se poarta, doar ca varianta UK inca nu e aici. Cand va fi, crezi ca vor fi diferenta majore?

    • @doru varianta „identificată” in UK …pt ca ei au capacitatea tehnică ridicată de a studia genomul…este deja în RO.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.