G4Media.ro

Locuitorii din Praga au celebrat „sfârşitul crizei coronavirusului” cu un banchet uriaş…

Locuitorii din Praga au celebrat „sfârşitul crizei coronavirusului” cu un banchet uriaş la o masă lungă de jumătate de kilometru

Locuitorii din Praga au fost invitaţi marţi să sărbătorească ridicarea celor mai multe dintre măsurile introduse pentru combaterea coronavirusului, printr-un banchet uriaş la o masă de 500 de metri lungime, acoperită cu o faţă de masă albă şi instalată pe Podul Carol din capitala cehă.

„Vrem să celebrăm sfârşitul crizei  adunând oameni care arată că nu se tem să se întâlnească unii cu alţii, să accepte o gură de sandwich de la vecinul lor”, a explicat pentru AFP Ondrej Kobza, organizator al evenimentului şi proprietar al unei cafenele.

„Societatea nu trebuie să se teamă. Altfel, vom avea o criză economică, o depresiune, iar asta ar face şi mai mult rău decât COVID-19”, a adăugat el.

Aducând cu ei flori, mâncare sau băutură, participanţii şi-a împărţit între ei alimentele cu bucurie pe acest pod de secol XIV, simbol al oraşului, iar orchestre improvizate au cântat în jurul mesei ornate cu margarete.

„Am aflat de existenţa acestui eveniment pe Facebook şi mi s-a părut interesant”, povesteşte Galina Khomchenko-Krejcikova, o rusoaică ce trăieşte în Praga şi care a venit cu un prieten.

„Tocmai am ieşit de la serviciu, aşa că nu am avut timp să pregătesc ceva, dar am adus totuşi vin şi puţină mâncare pe care o aveam acasă”, a adăugat ea.

Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a ridicat majoritatea măsurilor introduse împotriva pandemiei, având circa 12.000 de  de infectare şi mai puţin de 350 de morţi.

De la 1 iulie, cehii nu mai sunt obligaţi să poarte mască, mai puţin în spitale, aziluri, metroul din Praga şi două districte din nord-est unde virusul circulă printre lucrătorii din mine şi apropiaţii lor.

La Praga totuşi masca rămâne obligatorie pentru evenimentele din interior care adună mai mult de 100 de persoane.

Foto: Banchet pe Podul Carol din Praga (Cehia) pentru a marca finalul crizei coronavirusului. Sursa: Agerpres / EPA / MARTIN DIVISEK

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Mesenii de azi, bolnavii de maine…

  • milioane de morti , mii de raniti , facem pariu ca peste 2 saptamani nu vor avea niciun caz?

  • pe pariu cat vrei tu ca vom avea nu unul ci mai multe dintre cei ce au fost la masa asta? si luat chiar de acolo? nu stiu cum se demonstreaza ca e luat de acolo, dar de asta te ocupi tu, daca vrei astfel de pariuri. dar eu tin pariul. pe cat?

  • Cainele moare de drum lung, si „om bun” de grija Praga.
   Doar Nelutu si Arafat spun ca trebuie sa scada spre zero nr de cazuri, care e un lucru imposibil dar asa au vesnic motiv de arestari.

 2. Da, Noua Normalitate ! Ii Iubesc pe oamenii astia. Increderea in umanitate a revenit !

 3. Bravo G4media, de asemenea stiri avem nevoie ca de aer!

 4. Cehia are un nou puseu important de crestere a imbolnavirilor. Dar este treaba lor daca zic hop inainte de a sari. Vedeti cum se prezinta Cehia si cum se prezinta Austria sau Germania. E mare diferenta. Nu prea inteleg cum isi iau cehii adio de la corona virus cand rata infectarilor a ajuns ca la inceputul lunii mai? Poate ca o fi un gest de genul de „Adio dar raman cu tine”.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/czech-republic/
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.