G4Media.ro

Locuitorii din Minneapolis au respins reforma radicală a poliţiei propusă după moartea…

Locuitorii din Minneapolis au respins reforma radicală a poliţiei propusă după moartea lui George Floyd

Locuitorii din Minneapolis au respins ideea unei reforme radicale a poliţiei oraşului, la aproape un an şi jumătate după ce afro-americanul George Floyd a murit asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb, ceea ce a dus la manifestaţii masive în întreaga lume, relatează AFP, preluată de Agerpres.

După moartea în mai 2020 a bărbatului de 46 de ani, în Minneapolis şi în alte oraşe din SUA au apărut numeroase apeluri la „destructurarea poliţiei”.

Aproape un an şi jumătate mai târziu, alegătorii din această metropolă, aflată în centrul marilor manifestaţii antirasiste din vara lui 2020, au fost chemaţi la urne să spună dacă doresc „înlocuirea serviciilor de poliţie cu servicii de securitate publică”, ce ar urma să pună accentul în mai mare măsură pe prevenirea criminalităţii.

Peste 56% dintre locuitorii acestui mare oraş din statul Minnesota au votat împotrivă.

Primarul democrat din Minneapolis, Jacob Frey, care candidează pentru un nou mandat, s-a opus propunerii de reformă şi a salutat rezultatul votului.

„Avem nevoie de o schimbare profundă şi structurală a menţinerii ordinii în America”, le-a spus Frey susţinătorilor, conform Washington Post. „În acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm că poliţiştii lucrează direct cu comunitatea, pentru a ne garanta securitatea”, a precizat el.

Dacă măsura ar fi fost adoptată, puterile departamentului de poliţie ar fi fost stabilite de primar şi consiliul local şi ar fi fost alocate mai multe resurse pentru recrutarea de lucrători psihosociali.

În aprilie, Departamentul de Justiţie a anunţat o anchetă asupra poliţiei din Minneapolis pentru a stabili dacă aceasta a folosit sistematic forţa excesivă şi dacă „s-a angajat într-un model sau o practică de menţinere a ordinii neconstituţională sau ilegală”.

sursa foto: Twitter/ Matt Beckman

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Plin de amfetamine. Mor garoii de necaz

  2. E pe invers. Schimbati titlu.

  3. Normal, după perturbarea economiei, culturii și a relațiilor între oameni în general, acum vin și zic că e ok cum era înainte, doar am vrut să trosnim puțin țara degeaba pentru un mafiot.

  4. Mintea cea de pe urmă…

  5. iese acusi pantazi si infiereaza revoltat aceste alegeri

    • unde mai exact l-ai vazut tu pe pantazzi sa sustina haosul? ca un oras fara politie asta inseamna, haos.

  6. De ce te-ai dus tu Giculeee !!! Aoleu, aoleu….ce ne facem noi fara tineeee…