G4Media.ro

Locomotiva unui tren personal, în flăcări, în Bihor / Mecanicul trenului s-a…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Locomotiva unui tren personal, în flăcări, în Bihor / Mecanicul trenului s-a ales cu arsuri de gradul II la picioare / Al doilea incendiu, pe aceeași rută, în ultimele 7 zile

Locomotiva unui tren personal cu 100 de călători a luat foc pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, singurul rănit fiind mecanicul, care după sesizarea focului, a continuat traseul până într-un punct în care putea fi asigurat accesul rapid al pompierilor, anunță Ziarul de Iași. Mecanicul a suferit arsuri de gradul ll la picioare.

”În după-masa zilei de marţi, 19 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Tămăşeu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai. (…) Locomotiva avea ataşate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă şi desprinderea locomotivei de restul garniturii”, anunţă ISU Bihor.

Deşi a sesizat focul, mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani, a continuat traseul pentru a opri într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor, oprind trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată.

”Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îî mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, precizează ISU.

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un conductor electric defect.

În urma producerii evenimentului, au ars locomotiva în proporţie de 70%, 1500 litri motorină şi un stâlp de curent electric din lemn aflat în apropierea locomotivei.

Miercurea trecută, o altă locomotivă a luat foc pe aceeași rută.

”În seara zilei de miercuri, 13 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători staționat în Gara Valea lui Mihai. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 20.55, moment în care la fața locului au fost mobilizate operativ, echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, maior Camelia Roșca, conform Bihon.ro.

La sosirea pompierilor, cele 40 de persoane aflate în cele două vagoane ale trenului se autoevacuaseră.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Respect! Uite ca mai sunt si oameni cu simt civic…