G4Media.ro

Localitatea din România cu cei mai mulți vaccinați are rată de infectare…

Localitatea din România cu cei mai mulți vaccinați are rată de infectare de aproape 16 cazuri la mie. Cum explică primarul situația, care se regăsește și în alte localități din zonele metropolitane

Cu peste 55% din locuitori vaccinați anti-Covid, comuna Dumbrăvița din Timiș înregistrează o rată de infectare foarte mare: 15,9 la mie, conform datelor din data de 7 octombrie.

G4Media a descoperit că situația se repetă în cazul a cinci din primele 10 localități din topul vaccinării, în acestea rata de infectare depășind 11 la mie.

„Explicația este simplă: suntem în Zona Metropolitană a Timișoarei, mobilitatea este foarte mare, iar locuitorii, care în mare parte au venituri peste medie, se testează imediat după primele simptome”, spune Horia Bugarin, primarul din Dumbrăvița.

În august 2021, Top 10 al localităților din România, în funcție de numărul de persoane vaccinate, arăta astfel:

49.28% – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
44.62% – comuna Rimetea, județul Alba;
44.49% – orașul Borsec, județul Harghita;
44.41% – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
42.44% – comuna Valea Lupului, județul Iași;
42.30% – comuna Giroc, județul Timiș;
40.99% – comuna Foieni, județul Satu Mare;
40.83% – comuna Feleacu, județul Cluj;
40.77% – comuna Cârcea, județul Dolj;
40.43% – orașul Otopeni, județul Ilfov.

Pentru aceste localități, la data de 7 octombrie 2021, ratele de infectare erau următoarele:
15,9 la mie – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;

0 – comuna Rimetea, județul Alba;
0,75 la mie – orașul Borsec, județul Harghita;
8,75 la mie – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
11,1 la mie – comuna Valea Lupului, județul Iași;
14,6 la mie – comuna Giroc, județul Timiș;
0,5 la mie – comuna Foieni, județul Satu Mare;
4,7 la mie – comuna Feleacu, județul Cluj;
13,4 la mie – comuna Cârcea, județul Dolj;
12,5 la mie – orașul Otopeni, județul Ilfov.

Cum se explică rata mare de infectare, de peste 11 la mie, pentru cinci dintre localitățile cu număr mare de vaccinați? Primarul din Dumbrăvița, Horia Bugarin, care a precizat că, între timp, procentul din localitatea sa a trecut de 55%, a declarat, pentru G4Media:

”Explicațiile sunt simple. În primul rând, este vorba de mobilitate, noi ne aflăm în Zona Metropolitană a Timișoarei și mulți de aici lucrează acolo. În al doilea rând, locuitorii noștri au venituri peste medie și se testează imediat după primele simptome. Aceeași situație este valabilă și pentru Giroc. Și eu sunt răcit și mi-am făcut până acum două teste, ambele ieșind negativ.”

Bugarin a adăugat că, în prezent, din Dumbrăvița sunt internate în spital doar șapte persoane, toate nevaccinate.

Același context geografic este valabil și pentru comuna Valea Lupului din județul Iași, unde locuiesc foarte multe persoane care muncesc în municipiul Iași, de exemplu în domeniul IT.

”Mobilitatea este factorul care determină infectarea. Cei din Valea Lupului s-au infectat în Iași, de la nevaccinați”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, care a menționat că autoritățile nu se grăbesc să carantineze comuna ieșeană având în vedere circumstanțele de mai sus.

Celelalte două localități fruntașe la vaccinare, cu rate de infectare peste 11 la mie, respectă același tipic: Cârcea se află la câțiva kilometri de municipiul Craiova, iar în Otopeni sunt angajate peste 10.000 de persoane din localități limitrofe sau din București.

Cepoi a explicat că rata mică de infectare în cazul altor localități aflate în topul vaccinărilor (comuna Rimetea din Alba, de exemplu) ”se datorează, cel mai probabil, izolării de alte așezări.”

Teoretic, prin testare masivă, numărul de cazuri înregistrate se apropie de cel prezumat ca fiind existent în comunitate. În sens invers, un număr mic de testări poate însemna un număr mare de cazuri nedepistate. În România, unii specialiști au estimat în zilele în care se anunțau 14-15.000 de cazuri de Covid 19 că cifra reală ar putea fi de 50.000.

Foto: Inquam Photos / George Călin

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

45 comentarii

 1. Sa ne vaccinam cat mai multi sa nu ajungem la ATI, interesant ca nicio localitate vaccinata nu a depasit 50%.

  • Exact asa se întâmplă și în Israel, iar ca măsură de prevenire, aia fac doza 3 și 4b,dupa caz și 5 da de se va opri, ceea este putred aici, cu aceste explicați de tot rahatu

  • Primu tu, și restu venim după tine, ai făcut doza 3? Ciupalacule

 2. Dovada ca vaccinul globalistilor nu are efect. Sosoaca are dreptate. Haideti la protest sambata asta.

  • Dacă tu nu înțelegi nimic din ce citești, te poți duce la miting 🙂
   „Bugarin a adăugat că, în prezent, din Dumbrăvița sunt internate în spital doar șapte persoane, toate nevaccinate.”
   Deci nici o persoană vaccinată și infectată NU este în spital, deci toți au făcut forme ușoare ale boliie ! 🙂

  • Si care este obiectul protestului? Poate ne lamuresti si pe noi.

  • Bai nea Florine, sa știi ca sunt și persoane nevaccinate care pot face forme ușoare . Sau asta nu va învăța sefii voștri să postați ?

  • Clona.
   E un semn incurajator, inseamna ca deranjez.

  • @Ab, esti inca un geniu care o sa beneficieze negresit de sac d’ala negru si frumos, cu fermoar gros;)..
   sper sa ajungeti cat mai multi acolo :*

  • @Mirela

   Îți răspund eu, dacă nu te superi. În primul rând, n-a zis nimeni că nevaccinații nu fac forme ușoare. Doamne ajută și să fie sănătoși. Sunt unii nevaccinați chiar asimptomatici. Norocul lor.

   În al doilea rând, presiunea pe spitale e de la cei cu forme grave pentru că ori nu mai au loc la masca de oxigen și mor ei înșiși, ori pentru că blochează bolnavii cu alte boli care nu mai au cum să primească tratament.

   Deci ce ar fi util pentru toți, vaccinați sau nevaccinați, bolnavi de covid sau suspecți de apendicită, e să fie locuri în spital pentru urgențe. Acum nu sunt. Indiferent de cum se împart pe numere bolnavii cu simptome ușoare (în vaccinați sau ne), realitatea din spitale nu se modifică.

   Nu apar prin magie paturi libere pentru că numărul de simptome ușoare e cumva sau altcumva.

   Paturile libere apar când mor oameni și nu mai vin alții din urmă. Partea cu muritul se rezolvă ușor, virusul și infrastructura de r**hat nu iartă. Partea cu să nu mai vină alții din urmă mai trebuie rezolvată. Cum facem?

  • Cred ca Florin are dreptate când înțelege ca mesajul primarului a fost raportat în principal la situația celor internați. Dar mie mi se pare totuși ca articolul acesta este o analiza manipulativa, pt ca omite sa precizeze anumite elemente. Spre exemplu, nu știm dacă cei infectați sunt din procentul de 55% vaccinați sau din cel de 45% nevaccinati. Apoi, explicația cu mobilitatea e, pentru mine, amuzanta; pe principiul asta, la Timișoara (locul unde se deplasează cei din Dumbrăvița, dar și mulți alții din localitățile limitrofe), rata de infectare ar trebui sa fie de 50 la mie, ca virusul are, cred, bilet dus-intors. Nu se scrie nici ca cei 7 internați sunt dintr-o populație din Dumbrăvița de circa 7500 (recensământ 2011), ceea ce inseamna sub 0,1%. Și mai e și omniprezenta și, în opinia mea, eronata apreciere ca vaccinul te apară de forme grave; cred ca e eronata pt ca nu pot spune ca fac o forma mai grava sau mai ușoară decât în raport cu mine însumi (ceea ce sigur nu am cum sa compar), nu în raport cu alții, ca nu functionez in corpul lor, ci in al meu. E ca și cum as spune ca, dacă bunica mea nu a fumat niciodată și totuși a murit de cancer pulmonar la 63 de ani, eu care fumez de la 14 ani voi muri la 35 (doar ca am trecut binișor de vârstă aia).
   P.s. Foarte tare declarația directorului de la DSP Iași! În București nici nu te întreabă cu cine ai întrat în contact (dacă te suna dsp-ul), la Iași au stabilit și de la cine au luat 😅

  • Nu-i mai raspundeti postacului tamp de-si zice Mirela (de la vagoane impinse, mai nou de la scule). Asta posteaza de luni intregi, pesemne ca e singurul biletel primit de la seful postacilor si doar pe asta a reusit sa-l buchiseasca. Pierdeti vremea, dati-i eject si gata.

  • Alina M, cei care știu cu comorbitati și supraponderali sau cu alte probleme de sănătate, sa se duca se vaccineze. Daca ești slab din punct de vedere al imunității , mergi mă nene și vaccineaza-te . Daca nu răcești din orice ploaie sau puțin îngheț , atunci baga paracetamol , sala, somn și mâncare bună . Restul e can can

  • Sosoaca e vaccinata,medicii stiu -medicul psiholog Gabriel Diaconu spune asta!Deja se pune problema sa fie dati in judecata toti instigatorii antivaccin si antimasca,caci sunt inregistrati in baza de date!

  • Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecția vaccinală:
   i. ”tot faci boala”, respectiv
   ii. ”ești la fel de contagios”
   ….precum un ne-vaccinat.
   Prima minciună nu e chiar o minciună. Da, vaccinat fiind tot poți face boala. Dar lucrurile nu se opresc aici. Ce fel de boală este COVID? Și cel fel de COVID faci?
   Nimeni n-are răbdare să citească până la capăt. COVID înseamnă de fapt trei boli. Dacă ești vaccinat faci MAXIM una. Dacă ești ne-vaccinat riști să le faci pe toate trei. Dintre care două au potențial mortal.
   Prima boală COVID e ”răceala”. Da, pe asta o poți face și dacă ești vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ți ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul și gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate și care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA. Pe aceștia, dar și ”memoria” celulelor imune, nu îi poate sensibiliza decât pasajul prin boală zdravăn (lucru pe care, dacă ai să ai răbdare, vei vedea că nu e chiar o idee bună să îl riști). Vaccinul îți ajută la formarea de anticorpi anti-S (Spike), care sunt IgG-uri. Nu Ig (imunoglobulină) A-uri. A. G. E o diferență, și nu doar de alfabet.
   Carevasăzică dacă intră virusul în nas sau în gură, de la caz la caz (funcție și de alte variabile), vei putea să răcești ușor. Cam ca mine. Niște muci, un pic de durere de cap, te va ustura în gât, s-ar putea să ai o tuse un pic uscată (că doar, na, îți tragi mucii, pleacă muci în plămâni, prin trahee și bronhii, ceva inflamație faci și la destinație).
   A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamație sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinații, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecției dar alteori la 2 – 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcție și de alte variabile). Drept urmare dacă te vaccinezi, nu e vorba doar de răceală. E vorba și că îți reduci dramatic riscul de-a face tromboze (sic!). Povestea cu vaccinul Astra Zeneca, de altfel, și cu trombozele post-vaccinale, a fost demontată (tardiv) de un studiu apărut acum câteva luni în Lancet, care a arătat că vaccinul e doar o roată în mecanismul mult mai complicat al trombozelor fatale respective. Dar asta e altă discuție.
   A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. ”Sever” e cuvântul cheie aici. SARS nu e doar pneumonie. SARS e o pneumonie cataclismică. Afectează țesutul care ține plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanțe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, și lasă niște cicatrice foarte urâte dacă trăiești să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 – 80% din funcția lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.
   Față de SARS dat de COVID, vaccinul este foarte protectiv. Atât de protectiv încât scade riscul de ordinul miilor de ori să faci complicația fatală a infecției.
   ***
   A doua minciună: ești la fel de contagios și dacă te-ai vaccinat, și dacă nu te-ai vaccinat.
   Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism. Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăși nuanțate.
   Organul ”preferat” de virus e plămânul. El face o stație în nas/gât/faringe, unde se dă o primă luptă cu imunitatea, după care ”îl tragi în piept” și acolo începe de fapt nebunia.
   Cu cât mai multe particule virale (”portaj viral”), cu atât mai mare infecțiozitatea. Pentru că îl expiri. Pentru că îl strănuți. Pentru că îl tușești. O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, și care îl face pe vaccinat mult mai puțin infecțios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinați, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală ușoară care dispare în 2 – 3 zile. Iar cu fiecare care ”răcește” portajul e mai mic, sau deloc.

  • Sosoaca tocmai ce s-a vaccinat, fraiere. :)))

 3. Mesajul principal e acesta: „Bugarin a adăugat că, în prezent, din Dumbrăvița sunt internate în spital doar șapte persoane, toate nevaccinate”.

 4. Asadar Sosoaca a avut dreptate, vaccinatii se imbolnavesc primii la fel ca in Israel .
  Poate ne explica fanaticii vaccinului cum de Bucuresti e in top cu peste 50% vaccinati.

  • „Ne” explica? Adica tie, lui barbu, sculei de mirela si cui o mai fi de caraula la voi la postaceala? Pai de ce sa va explicam? Nu-i mai bine sa va lasam prosti, cum v-a facut natura in cea mai proasta zi a ei?

  • Pai zi ba Sastisitule. Răspunde-i lui Andrei , disperatule de doze . Din partea mea puteți să vă faceți toate dozele din lume . Daca te vaccinezi , vei ajunge nemuritor :))))

  • Am scris putin mai sus explicatia unui doctor. Dar voi astia scoliti pe Facebook nu cititi nimic peste 10 cuvinte.

 5. Și de ce l, as crede pe acest individ ca doar cei nevaccinati sunt internați, când eu personal cunosc persoane cu doua doze făcute și în situație rea și internat

  • Eu cunosc cel putin 4 vaccinati on spital .

  • Nu va vaccinati, chiar va rog! Ramaneti fertili si va baga si cip :)))))

  • si langa aia 4 vaccinati si in spital, mai sunt 1,200 nevaccinati in spital!

   cei vaccinati, dar care mai au si alte boli, inca sunt predispusi la spitalizare!

   ei am 2 colegi, vaccinati, infectati. Unul fara simptome altul cu o raceala care a trecut in 3 zile.
   niciunul nu a ajuns la spital, niciunul nu a fost intubat si nu a avut nevoie de oxigen….

   vaccinul nu este 100% eficient, la fel ca si sistemele de franare la unele masini, care te lasa cand ai nevoie… dar nu am vazut pe nimeni protestatnd ” ca nu prind franele bine”!

  • @m u e pnl,personal ma cam doare fix in .I. de ce credeti voi..;).. din fericire pentru restu, astia ca voi sunt parte covarsitoare din cei morti;).. selectia naturala nu iarta genii..

 6. Am 2 colegi de job fanaticii vacvcnarii de prin februarie care acum imi dau dreptate dupa ce au racit si eu nu am nimic.
  Nu port si nu am purtat masca vreodata.

  • ar trebui sa te bucuri, ca esti printre putinii care nu sunt afectati de covid! Bravo!
   sau poate esti asimptomatic 😉
   te-ai testat vreodata?
   ti-ai facut analizele de sange sa vezi daca ai anticorpi ?

  • asa , deci inseamna ca toata lumea civilizata care are rata mica de infectare a facut prost dupa creierasul tau

 7. Titlul cauta senzational doar… Rata de vaccinare e doar de 50%

 8. Asta se intampla cand adevarata stiinta este inlocuita de propaganda.

  Este o situatie intalnita in toate localitatile si tarile intepate, Delta si alte variante nu discuta cu nimeni. Acum si in SIngapore, vedeti graficul cu evolutia. Si da, ajung si la spital. Diferenta este ca au un sistem de sanatate impecabil si tratamente super.
  https://bit.ly/2YxEjPF
  Intregul raport aici
  https://bit.ly/3DhPX08

  • Fantastic , 3 morti ieri, ce mi-e 3, ce mi-e 385.
   Diferenta e ca sunt foarte putini bolnavi in spital, unii din cei testati pozitiv nici macar nu au simptome, i-au gasit pentru ca ei testeaza, nu ca la noi, dar e mai simplu sa te dai analfabet functional.

 9. ar trebui sa te bucuri, ca esti printre putinii care nu sunt afectati de covid! Bravo!
  sau poate esti asimptomatic 😉
  te-ai testat vreodata?
  ti-ai facut analizele de sange sa vezi daca ai anticorpi ?

 10. Tot ce se comenteaza anti vaccinare este de prisos sau, mai mult, produce mult rau.
  Vaccinul nu impiedica 100% infectarea, dar reduce substantial posibilitatea de a se ajunge in forma grava a bolii sau, cel mai rau, de a deceda.Ce o fi atat de greu de priceput?
  Cifrele zilnice prezentate in toata lumea arata clar ca proportia vaccinati/nevaccinati in ceea ce priveste decese din cauza COVID 19 este de maxim 1/10.
  Restul e doar propaganda facuta pentru a castiga notorietate pe baza necunoasterii, nestiintei si a lipsei de educatie si civilizatie( a multora, din pacate!).

  • Nu suntem antivaccinare. Cel puțin eu una nu sunt antivaccinare. Doar că eu nu vreau sa mă vaccinez dar daca vorbesc cu persoane ce nu s-au vaccinat , nu le zic sa nu o facă . Le spun că e alegerea fiecăruia daca vrea sa se vaccineze sau nu.

 11. Fanaticii vaccinului au o agresivitate ieșită din comun ! La fel și antivaccinistii ! Pe modelul cine nu e cu noi e dușman.

  Foarte puțină lume e echilibrată, de aceea nu se poate dialoga între tabere.

  Eu mă consider la mijloc :
  – Părinții mei (~70 de ani) s-au vaccinat cu 3 doze de Pfizer. Nu am identificat nici un argument contra vaccinării la vârstnici. Presupunând prin absurd că vaccinul are cip, dă infertilitate, ce contează pentru niște pensionari la menopauză, respectiv andropauză ?
  – Soția mea are 2 doze de Pfizer. Nu prea mai are chef de a treia, e sănătoasă, nu a avut gripă niciodată! Cât timp îi funcționează certificatul, nu își mai face altă doză.
  – Eu am făcut boala în decembrie, formă ușoară,
  după 5 zile au dispărut simptomele, am anticorpi, nu m-am vaccinat. Consider că imunitatea dobândită natural e mai puternică (un studiu mare din Israel a zis că de 6-13 ori). Mi-ar fi util certificatul, am fost nevoit să mă testez și de 2 ori pe săptămână în valuri, dar mă revoltă ideea de obligatoriu, pur și simplu iubesc mai mult libertatea (de decizie, de expresie, de mișcare) decât viața. Dacă mi-ar garanta o divinitate că stând numai în casă trăiesc 100 de ani, iar dacă ies maxim 5, aș alege fără să clipesc varianta a doua.

  Nu înțeleg de ce se străduiesc unii să îi convingă pe niște necunoscuți să se vaccineze sau să nu se vaccineze. Fiecare cu familia și prietenii lui.

  • Dacă nu s-ar fi forțat vaccinarea, dacă nu ar fi amenințări, constrângeri, certificate, pe vremea asta era vaccinată 70% din populația țării.

  • Și eu cred același lucru. Am uitat, sau poate n-am învățat niciodată, sa discutam pe principii și argumente. Trebuie neapărat sa fim intr-o tabăra, altfel simțim ca nu avem identitate.
   Totuși, cu amendamentul ca, după părerea mea, problema covid e și una de sănătate publica, nu legata doar de propria familie

  • Acum am văzut un comentariu de mai sus, e elocvent pentru agresivitate, tabere și…corectitudine. Habar n-am ce a spus Gabriel Diaconu despre Diana Șosoaca, dacă a spus. Dar sigur Gabriel Diaconu nu e „medic psiholog” (ca sunt profesii diferite), e medic psihiatru.

  • Corect, mario 3.
   Sunt intr-o situatie similara.

   Mai.ca-mea e vaccinata, eu am facut Covid, nu ma ingrozeste in mod special nici Covidu, nici vaccinu. Ma ingrozesc in schimb obligativitatea, certificatul, discriminarea, incalcarea drepturilor tuturor (inclusiv vaccinatii care trebuie sa arate hartia aia peste tot ca oile). Eu personal nu imi voi face vaccinul pentru ca il consider inutil la cei trecuti deja prin boala si pentru ca prea mi se baga pe gat.

   Si din cum se vede situatia in alte tari mai „avansate”, nu ne indreptam deloc intr-o directie buna…

  • Vai AB. Presupun ca si diploma de bac te ingrozeste, ca si aia e tot un fel de certificat.

  • A, inca ceva, despre studiul care a zis ca riscul de reinfectare e 6-13 ori mic decat riscul de infectare dupa vaccinare.

   Problema e ca e foarte probabil ca prima infectare a multor dintre cei reinfectati sa nu fi fost prinsa in statistici, caz in care numarul reinfectarilor este mult mai mare.

   La fel de bine ai putea spune ca studiul demonstreaza ca vaccinul si trecerea prin boala ofera fix acceasi protectie ca vaccinarea, in schimb numarul de infectari initiale care n-au fost prinse in statistici e de 6-13 ori mai mare, ceea ce face ca si numarul real de reinfectari sa fie si el de cel putin 6-13 ori mai mare.

   In alta ordine de idei, studiul respectiv nu prea demonstreaza nimic. Sunt prea multe variabile care trebuie luate in calcul, si date insuficiente. Ceea ce e normal pentru un studiu observational.

   Iar in ceea ce priveste alte studii, acestea sugerau ca trecerea prin boala pare sa aiba o efi.c.a.c.i.tate de aproximativ 85% in prevenirea infectarilor viitoare in primele 6 luni, ceea ce era corelat si cu nivelul de anticorpi dupa trecerea prin boala, care era similar cu cel dupa vaccinurile cu o efi.c.a.c.i.tate similara, mai exact Sputnik.

 12. Eram sigur ca iar vor intelege fix nimic antivaxerii.
  E uluitor. Deja vorbim de un an si jumatate pe temele astea, s a explicat si rasexplicat fiecare aspect care poate parea dubios pt o minte neobișnuită cu problemele complexe, unde intervin mai multe variabile.
  Ei?…Sosoaca are dreptate
  Ma inclin
  Am inceput o prost, cu o campanie firava si dinamitata, n aveam cum fi bine azi

 13. Am fi trecut de pandemie daca respectam masurile. Distantarea sociala, masca. Aici se ajunge cand stai bot in bot cu altul la restaurant, pe strada, in statia de autobuz. Acest virus se bazeaza pe inconsecventa oamenilor si ii ataca fix pe ignoranti. Nu poti face lockdown, dar poti ca 1 – 2 luni sa nu te duci la mare, sa nu te intalnesti cu alte persoane care nu sti daca sunt bolnave. Cata vreme nu ai o Zona Demilitarizata in interiorul careia stau cei sanatosi nu poti sa ai pretentii ca nu va creste numarul mortilor. Multi au impresia ca daca au trecut prin boala au scapat. Gresit, vedeti cati au ramas cu probleme de miros, de respiratie, cu plamani afectati, cu ameteli. Nu vreti vaccin? Nicio problema respectati regulile. Asta ar trebui sa fie si pentru cei vaccinati care transporta boala pentru ca ei chiar nu mai respecta nimic ca asa li s-a spus.

 14. Grupul stiintific a lasat libertate totala vaccinatilor pentru a raspandii boala.