G4Media.ro

VIDEO Liviu Dragnea, la instanța supremă: S-a spus că vreau să ies…

VIDEO Liviu Dragnea, la instanța supremă: S-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare. Dacă voiam, puteam să plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Prețul era România

Fostul șef al PSD Liviu Dragnea a fost adus, joi dimineață, la instanța supremă, pentru judecarea unei contestații pe care a făcut-o față de executarea pedepsei.

UPDATE Ora 10.27: Liviu Dragnea a susținut în fața instanței că stă nevinovat de opt luni în închisoare și că, dacă ar fi vrut, putea să plătească un preț, dar nu a vrut compromisuri.

Întrebat la ieșirea din sala de judecată la ce preț s-a referit, Dragnea a replicat: „Prețul era România”.

„Doamna președinte, am crezut și încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanță constituită cu respectarea legii. În condițiile în care CCR a spus că completurile de 3 judecători trebuie să fie specializate, nu cred că se poate vorbi de o decizie echitabilă dacă completul s-a constituit fără respectarea legii. De asemenea, indiferent de proceduri sunt același. Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam să plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces și stau nevinovat de 8 luni la închisoare”, a spus Dragnea în instanță.

UPDATE Ora 10.04: Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, cere admiterea contestației:

 • Admiteți contestația la executare cu privire la detenția și privarea de libertate a dlui Dragnea. În dosar sunt atașate sentința și decizia finală, a fost condamnat la o pedeapsa privativă de libertate prin sentința din 2018 cu o condamnare la 3 ani și 6 luni cu executare. Sentința a rămas definitivă în 27 mai 2019, prin decizia completului de 5.
 • Printre motivele de apel s-a numărat și unul legat de nulitatea sentinței de fond, care a făcut și obiectul opiniei separate din apel, cu privire la admiterea apelului și trimiterea spre rejudecare. Liviu Dragnea execută o pedeapsă privativă de libertate prevăzută strict de sentința fondului. Apelul lui a fost respins pe latura penală, adică el execută azi sentința pronunțată de instanța fondului.
 • După încarcerarea lui, CCR s-a pronunțat cu privire la specializarea completurilor de fond de la ICCJ și a stabilit că orice hotărâre pronunțată de o instanță care nu a fost constituită cu respectarea legii este nulă. Decizia CCR stabilește că nu vizează deciziile definitive, dar noi invocăm aici faptul că nu putem să menținem o hotărâre judecătorească despre care se spune că a fost pronunțată de un complet nelegal compus.
 • Această contestație la executare nu este o cale de atac, dar ceea ce este important să observați este faptul că decizia CCR determină posibilitatea de a analiza acest aspect din perspectiva menținerii aceste detenții.
 • Toate aspectele pe care le-am învederat, nelegalitatea instanței, faptul că această condamnare a fost pronunțată de un complet nelegal compus nu ne poate duce decât la concluzia că au fost încălcate niște drepturi. Vă rog să constatați că există o împiedicare reală a executării și să dispuneți punerea în libertate.

O cerere similară a fost depusă și la Tribunalul București. Dragnea a fost dus miercuri la tribunal, unde a făcut o cerere de recuzare a judecătorului, însă aceasta a fost respinsă. Cererea de recuzare a fost respinsă, iar contestația va fi judecată în 12 februarie.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

38 comentarii

 1. Cam cate variante mai poate juca scarba? E ca la lotto, tragi cate lozuri vrei?
  Nici voiculescu nu a contestat la contestatie cat canalia PSDista

  teama mea e ca din 1000 de incercari prinde judecatorul care are ceva simpatii/datorii si nu conteaza ca 999 l-au respins, ajunge unul sa ii admita intreruperea pedepsei…

  • Ce favoare ne-a făcut! Să-i închinăm ode.

  • De ce ii admit judecatorii acestui infractor recidivist inrait atatea recursuri si contestatii ?
   A fost condamnat definitiv si irevocabil.
   De ce ii admit judecatorii acestui infractor recidivist inrait sa insulte instantele care l-au condamnat ?
   De ce nu-i spun magistratii ca nu infractorii stabilesc daca sunt nevinovati, ci judecatorii ?
   Judecatorii au decis ca este vinovat.
   Pentru insultele aduse magistratilor ar trebui sa primeaasca un spor de pedeapsa.
   De ce tergiverseaza procurorii trimiterea in judecata a infractorului in dosarele Teldrum si Belina ?
   Asteapta prescriptia faptelor ?

  • Un hot ordinar care face pe eroul! Mi-e scarba!

  • Cred ca nu trebuie sa ne agitam prea tare. Conform obiceiurilor locale (deja patentate pe plaiurile mioritice), foarte curind va fi liber pentru ca a depus munca peste cerinte, buna purtare, a executat destul din pedeapsa, etc, etc, etc

 2. Livache,
  Cum e fasolea cu gărgărițe, la fel de gustoasă ca varza cu limacși? Măcar de Ziua Unirii ați primit și vreun compot de cireșe „cu cărniță”…?

 3. Fiți siguri de un lucru,nenorocitu o să se întoarcă în politică,de asta trebuie distrus fmmpsd,partidul ăsta e o bombă cu ceas

  • @Neg pe Scrot: Nu poti sa ii faci rost si lui livache de un neg ca al tau? Daca se poate unul terminal, ca asa m-am saturat ca jigodia asta sa fure de la noi!…

 4. Mos Dragnea, pana iese din puscarie…
  Acolo sa stea ANI multi, merita!!!

 5. Am citit ieri un articol că Irinuca ‘s-a făcut ‘ mediator autorizat că să îl poată vizita pe moșul ăsta expirat de câte ori vrea mușchii lui in închisoare….
  Oare așa foame de bani are fătuca asta de se ține scai de moș?

  • Si cine iti imaginezi ca-l schimba de scutecele Seni marimea XS, ca doar n-o s-o faca tot nea Alifie, la cat e de ocupat cu ”bobocii”!
   Irinuca, draga de ea il schimba si pe Livache, ca tot a capatat experienta de la scutecele ”high class” ale lui mos Tiriac…

  • Biata de ea…. o fi știind ce o așteaptă???
   Că o să-i iasă pe ochi, banii aia nemunciți!
   Oare in aia șapte ani de acasă nu i-o fi spus nimeni că nimic nu este gratis în lumea asta?

 6. te doare pe tine de romania lool. de aia ti-ai tras insula pe persoana fizica. tu-ti gura ma-tii de hot!

  • Adevărat. Ăsta e unul dintre marii vânzători și trădători de țară.

  • Il doare, e nervos ca nu si a putut -o trece pe persoana fizica, ca pe Teleorman

  • „Mare” patriot. Nu ar fi intrat la inchisoare daca nu ar fi facut negot. Dar mintea lui tot la vanzare-cumparare il duce…

 7. Păi da, el credea că România e a lui! Începuse să și-o treacă pe persoana fizica, nu voia să o lase până nu o lua pe toata
  Întâi si- a însușit Teleormanul, acum mai avea putin si lua toata țară! Ca nu degeaba avea renumele de hotul-hoților, iar teleormanenii spuneau că acolo se crede Dumnezeu!
  A lasat România in pace sa nu o mai fure, ca să nu intre la puscarie? Nu!! Javra asta a pus ghearele pe ea și nu mai voia să o mai slabeasca! Pana nu i-au fost desprinse ghearele de pe ea si pus acolo unde trebuia, nu s-a lasat!
  Javră nu înțelege că a scăpat prea usor pt ce a facut! Cum naiba să fure atât de mult și să intre la parnaie doar pt o sumă infimă ( in raport cu ce a mai facut)? Asta e de fapt problema lui!

 8. pe zi ce trece sunt din ce in ce mai convins ca infractorul asta chiar se crede stapanul acestei tari … daca infractorul, in stil mafiot, si-a trecut pe numele lui un judet, un brat al dunarii, etc, asta chiar are impresia ca este deasupra oricarei legi si oricarei alte persoane … sunt curios, in fiecare zi are impresia acest infractor sa se plimba pe la judecatori pentru ai anula o sentinta definitiva si irevocabila?

 9. Hai mai scuteste-ne!

 10. Declarația lui Dragnea, dată într-o instanță (!), ar trebui să fie dezbătută în CSAT!

 11. Acest escroc merita sa zaca in puscarie cate zile o avea… sper ca asta ii va fi soarta.
  Timp de 3 ANI de zile, acest escroc si slugile lui analfabete si incompetente ne-a MINTIT si ne-a SFIDAT, de parca eram sclavii lor, in puscarie sa zaci pana vei crapa!

 12. Ia uite unde era patri hoțul!

 13. Știu că toată lumea îl urăște le Livache și are și de ce. Dar uneori îmi vine un gând: dacă tipul ăsta are ceva dreptate în ce spune? Dacă a fost îndepărtat pentru că n-a răspuns la anumite comenzi de afară și a vrut să ducă o politică națională, ca Ungaria și Polonia? Germania și Franța pot duce o politică proprie, dar noi ăștia din Est trebuie să facem doar politică „europeană”, adică exact cum vrea Franța&Germania.

  • Lasa-ne cu vorbe goale, spune CE A FACUT acest escroc pentru Romania?!
   Stii ca a fost Presedintele Consiliului Judetean Teleorman, unul dintre cele mai sarace, depopulate si imbatranite judete ale Romaniei, intre 2000-2012!
   Daca voia sa faca, cum de NU a facut in Teleorman #NIMIC pentru acei oameni, in schimb si-a facut o Avere uriasa, el si familia!
   Chiar crezi astfel de vorbe goale, stii ca in Polonia Kaczyński locuieste cu mama lui, nu are casa, nu are avere, citeste in Presa ce avere are Dragnea sau fiul lui analfabet, in varsta de nici 30 de ANI, o avere uriasa!
   Cum a facut-o, de ce teleormanenii sunt saraci lipiti pamantului si PLECATI majoritatea in Spania si Italia, in schimb familia lui Dragnea are Averi uriase?!
   Citeste despre Telormanul lui Dragnea!
   https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/stiri/exclusiv-online/judetul-teleorman-pol-al-saraciei-in-ciuda-potentialului-urias-zcopiii-sunt-infractori.html

  • un jmecker care fura o insula, subjuga un judet si apoi se viseaza seful Romaniei „se opune Frantei si Germaniei”? Acest vierme care isi inchipuia ca face politica externa a Romaniei dupa ureche, „se uitau la televizor”, cum zicea marioneta sa dancila idioata? Pot sa te ating?

  • baga-ti rivanolul ala in cur si DU-TE cu trollingul de aici! asta doar a furat, a mintit si a inselat si tu ne vorbesti de politici? ce politici a facut asta in ro? aia in ungaria o duc bine, orban chiar aplica niste politici. la noi canci. vezi tu autostrazi, spitale facute de psd? coruptia e deja in metastaza la noi. hai, fa pasi cu smecheriile astea. „daca are dreptate” – cine, ma? un hot de drept comun care a schimbat judecatorii pana au iesit aia de ii voia el si nici acum nu e multumit? tu ne crezi prosti?

 14. Suntem alături de tine, Liviule!
  În curănd vei fi liber, te așteptăm!

  • deci scrii din puscarie? vezi ca mai are pe buci niste resturi, pe alea nu le-ai lins…..inca.

  • Da, Liviule, te asteptam! Suntem cazati la Athénée Palace, first floor, cu vedere spre Kiseleff 10… Irinuca e cu noi si ii satisfacem toate poftele…Ultima oara a vrut Hot Dog si i-am dat de abia l-a putut infuleca pe tot…

  • postacii psd mai sunt platiti? acum ca „shefu`” e in puscarie … 😀

 15. Exact asta a fost pretul coruptiei si jafului fara limite al imbogatirii mafiotilor PSD:
  Romania si vietile noastre !

 16. Apropo de preț si vânzări, va mai aduceți aminte cum cumpara si împărțea funcții, cum aranja treburile de fiecare dată inainte de motiunile de cenzură si votul pe diverse legi?? Va mai amintiti cum schimba miniștrii ca pe șosete, șefii de companii și instituitii de stat funcție de nevoile pe care le avea? Cand cumpara en gross și la bucata parlamentari, senatori și schimba peste noapte rezultatul votului? Cum schimba si numea șefi temporari peste tot ca sa le tina…in mana si sa ii strângă in menghina atunci când avea nevoie??? Cum modifica peste noapte legi, in biroul lui, legi care trecuseră deja de comisii și entități primare, chiar înainte de votul in Parlament??
  Frate, asta chiar e dus cu capu’ , un interlop care a crezut că taie și spânzurat în țară asta!! Probabil ca acum constata ca nu a cumpărat destui decidenți să își facă ploile fix cum a vrut!
  Oricât a cumpărat și cate combinații & mânării a facut, tot nu a scăpat de parnaie…asta e regretul lui cel mai mare! Aaa, uitasem de cate ori si-a schimbat completările de judecată, cati magistrați s-au pensionat sau îmbolnăvit, de cate ori si-a tras completările la sorți! Oare cati bani a cheltuit pe toate manevrele alea??

 17. vai, multumim maria ta.

 18. Stai acolo ca stai bine! Sa iesi cu picioarele inainte, jigodie pesedista!

 19. Dragnea este detinut politic. Adica un judecator se cere afara din complet pentru i se stie pozitia fata de cel judecat. Dragnea cere recuzarea acelui judecator. Si ce se intampla? In cel mai pur stil comunist acel judecator este pus sa judece, adica exact ca in comunism. Dragnea e in puscarie pentru ca a furat, dar la el nu a ajuns nici un ban, in timp ce ucigasii lui Gheorghe Ursu sunt liberi. Ba ce justitie „buna” avem!

 20. Niii ma la el, iar ai ridicat capul la inchisoare. Poate iar iti scapa sapunul pe jos la dusuri sa vezi distractie. Oricum, la iesire, lunetistul o sa fie unde trebuie!

 21. Scarnavie, 30.000 lei -bani de seminte la tine- e ”pretul Romaniei ?!! FăDoino, nu ajungea sa platesti prejudiciul in faza de cercetare ci se incepea cu un acord de recunoastere, Fă ! Ce bagi tu numele Romaniei in balele astea ale tale Infractor notoriu ? Inteleg ca te revolti, ca si Nastase cand tu știi ca ai praduit enorm si ca esti acum inchis doar pentru ceva maruntiș dar, ca si noi, nu pierde speranta ca or sa vina si acuzatiile/confiscarile/sechestrele alea grele !!

 22. Fosta sotie a lui Dragnea e infinit mai frumoasa decat Irinuca!
  Dragnea a pierdut tot, absolut tot!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.