G4Media.ro

Viorica Dăncilă a fost desemnată de Comitetul Executiv drept candidatul PSD la…

Mihai Fifor, Eugen Teodorovici și Viorica Dăncilă la conferinta de presă după lucrările Conferintei Județene a PSD Mehedinti, joi, 18 iulie 2019. Inquam Photos / Justinel Stăvaru

Viorica Dăncilă a fost desemnată de Comitetul Executiv drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Comitetul Executiv al PSD a decis marți, cu doar două voturi împotrivă, să o desemneze pe Viorica Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale, după ce, anterior, ea fusese votată și de către Biroul Permanent. Dăncilă va trebui validată și de către Congresul PSD, programat să aibă loc pe 3 august. Dăncilă a rămas singurul candidat pentru desemnarea ca prezidențiabil, după ce Gabriela Firea a anunțat că se retrage din cursă, în urma lipsei de susținere în rândul baronilor locali.

Principalele momente și declarații ale reuniunilor liderilor PSD:

Ora 16:44 – Viorica Dăncilă a fost validată și de CEX drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Au fost două voturi împotrivă, din partea baronilor de Olt (Paul Stănescu) și Vaslui (Dumitru Buzatu), aceiași care au voat împotrivă și în cadrul Biroului Permanent.

Ora 12:35 – Biroul Permanent a decis, cu doar două voturi împotrivă (Paul Stănescu și Dumitru Buzatu) ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Ora 12:15 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, că se retrage din cursa internă pentru desemnarea candidatului social-democrat la alegerile prezidenţiale, au precizat, pentru AGERPRES, surse participante la reuniune.

Anterior, înainte de şedinţa BPN al PSD, Gabriela Firea a afirmat că nu se pune problema să renunţe la acest demers, menţionând că sunt colegi care consideră că ea ar reprezenta „o gură de oxigen” pentru partid.

Ora 11:30Marian Oprișan: ”Realizarea unui pol de stânga, unei coaliții de stânga, este bine-venită pentru PSD (…) Viorica Dănsilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale (…) Are șanse mari (în fața lui Klaus Iohannis – n. red.)”.

Ora 11:00 – Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că nu crede că vor fi surprize la şedinţele conducerii PSD, susţinând că atâta vreme cât preşedintele partidului, Viorica Dăncilă, îşi va menţine intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, ea va fi aleasă de către marea majoritatea colegilor.

„Nu ştiu, vom vedea. E o şedinţă importantă, până la urmă, a Comitetului Executiv, se vor prezenta sondajele de opinie care au fost realizate în această perioadă. Suntem curioşi cu toţii să le vedem, să vedem situaţia în care se află astăzi Partidul Social Democrat. Nu cred că o să fie foarte multe surprize astăzi. În discuţiile pe care le-am avut un colegii, atâta vreme cât doamna preşedinte PSD, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, îşi va menţine intenţia de a candida, eu cred că va fi aleasă de către marea majoritate a colegilor”, a afirmat Zetea înainte de şedinţa Biroului Permanent al PSD.

El a spus că dacă preşedintele partidului îşi doreşte să îşi asume o candidatură, ‘are şanse mult mai mari de a mobiliza o mai mare partea a partidului de a-l pune în spatele ei”. Acesta este de părere că, în momentul în care începe campania electorală, electoratul îşi schimbă părerile şi în funcţie de prestaţia personală a fiecărui candidat, iar întotdeauna liderul poate să mobilizeze mai bine partidul în spatele său.

Zetea a adăugat, legat de intenţia Gabrielei Firea de a candida, că aceasta „reprezintă o singură organizaţie, cea de Bucureşti”.

„Dar celelalte organizaţii din ţară eu am impresia că au o altă părere”, a mai spus Zetea, susţinând că Viorica Dăncilă a reuşit să câştige organizaţiile partidului „prin foarte multe dialog”.

„O să fiţi surprinşi să vedeţi cât de multă răbdare are să stea să vorbească cu fiecare preşedinte de organizaţie, cu fiecare primar în parte, în acest tur de forţă pe care l-a făcut în ultima perioadă în cadrul organizaţiilor locale şi chiar dacă unii intră cu idei preconcepute în discuţiile cu doamna Dăncilă, ies de acolo foarte mulţumiţi”, a afirmat Zetea.

El a apreciat că Viorica Dăncilă are „şanse egale” cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

Ora 10:55 – Premierul Viorica Dăncilă a respins informațiile despre o eventuală ieșire de la guvernare a ALDE, ipoteză enunțată voalat de Varujan Vosganian.

„Nu cred că ALDE va ieşi de la guvernare. Sunt oameni responsabili, îşi dau seama că stabilitatea în această ţară este foarte importantă”, a precizat liderul social-democrat.

Dăncilă a precizat că pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va exista un vot în şedinţele BPN şi CEx.

Întrebată dacă-şi va anunţa candidatura la prezidenţiale, ea a răspuns: „Vedem ce spun colegii”.

„Bineînţeles că un sprijin din partea ALDE şi PRO România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport, dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri nu numai să intre în turul 2, ci să le câştige”, a afirmat Dăncilă, întrebată dacă prezidenţiabilul social-democrat va reuşi să intre în turul 2 al alegerilor prezidenţiale fără susţinerea ALDE şi a PRO România.

Ea a punctat că „nu a eşuat nicio negociere” în urma discuţiilor avute cu ALDE şi PRO România.

„A fost un început de discuţii, bineînţeles că fiecare lider trebuie să vorbească cu membrii săi”, a adăugat ea.

Ora 10:50Gabriela Firea s-a declarat uimită că PSD nu o dorește la prezidențiale: ”Aşa cum în viaţa personală dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului – sau eu aşa am considerat că e bine pentru partid. Dacă colegii mei, în majoritate covârşitoare, nu consideră că această cale e potrivită pentru ei şi doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul. Sau poate nu se va ajunge neapărat la vot. (…) Eu voi spune colegilor mei cum am văzut şi cum văd lucrurile şi care sunt atuurile mele, pentru a deveni candidatul la alegerile prezidenţiale ale PSD. Fireşte, ideal ar fi fost să avem o alianţă cu ALDE şi Pro România. Înţeleg din negocierile care s-au purtat ieri că aceasta nu este posibilă, ce puţin pentru primul tur. Poate, eventual, pentru al doilea tur. Eu nu pot să impun ceva colegilor mei. Nu ştiu, poate va veni vreodată şi vremea mea, să spunem. Normal este să respect decizia colegilor”.

Ora 10:45 – Preşedintele PSD Sector 5, Daniel Florea, a declarat că premierul Viorica Dăncilă este un candidat „redutabil” pentru alegerile prezidenţiale şi, faţă de Gabriela Firea, are o susţinere mai largă în rândul membrilor de partid şi al conducătorilor de organizaţii.

„Cred că avem înţelepciunea astăzi să alegem un candidat care să poată să fie susţinut de tot partidul şi care să poată să rezolve conflictele care au existat în interior şi care să dea senzaţia de echilibru şi de forţă şi să şi demonstrăm asta în campanie. Cred, într-adevăr, că doamna Dăncilă este un candidat redutabil şi sunt convins că, nu numai că vom intra în turul 2, dar avem şanse reale să câştigăm prezidenţialele”, a susţinut Florea, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Întrebat ce are în plus Viorica Dăncilă faţă de Gabriela Firea, el a răspuns: „Cred că are o susţinere mai largă în rândul membrilor de partid şi al conducătorilor de organizaţii şi cred că doamna Firea are înţelepciunea necesară să înţeleagă că conflictele trebuie să fie rezolvate în interior”.

„Cred că nu mai există în acest moment conflicte nici în organizaţia de Bucureşti, nici în PSD la nivel naţional şi cred că vom putea să ieşim cu un asemenea punct de vedere cât mai repede, fie după BPN, fie după CEx, dar sunt convins că nu vor fi dispute interne în aceste două şedinţe”, a afirmat Florea.

………

Astfel, Biroul Permanent al PSD se va întruni începând cu ora 11,00, iar de la ora 12,00 este programată reuniunea Comitetului Executiv Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

În 11 iulie, preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat că, în cazul în care partidul îi va cere, va candida la alegerile prezidenţiale, menţionând atunci că opţiunea sa este de a merge „în spatele altui candidat”.

Mai mulţi lideri ai PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale: secretarul general al partidului Mihai Fifor, preşedintele executiv Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleşoianu, senatorul Şerban Nicolae, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ulterior, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au renunţat la candidatură.

Şi primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că intenţionează să intre în competiţia internă pentru prezidenţiale, motivând prin faptul că „lucrurile nu merg în direcţia bună pentru PSD”.

Firea a spus, de asemenea, că premierul Viorica Dăncilă nu are cum să fie candidatul social-democraţilor de succes la alegerile prezidenţiale câtă vreme nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului.

Premierul Dăncilă i-a transmis Gabrielei Firea că discuţiile despre candidatura la alegerile prezidenţiale trebuie avute în forurile statutare ale PSD, adăugând că atunci când cineva iese în spaţiul public şi îşi atacă preşedintele partidului o face pentru imagine.

În 15 iulie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis ca partidul să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, iar Congresul care îl va valida va avea loc pe data de 3 august. Tot atunci, conducerea ALDE l-a validat pe liderul partidului Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat la prezidenţiale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

92 comentarii

 1. hai scitir!

  • Numai gunoaie în PSD.

  • Dar este minunat asa…
   ProRomania si Alde cu candidati proprii. PSD cu Viorica….
   De-abia astept dezbaterile electorale intre KJ, Barna si ….Viorica. Ce-o sa faca atunci? O sa citeasca de pe hartie, tableta, telefon…??!?

   Ha-ha-ha-ha-ha…!!!

  • @ Marius
   Ce dezbateri visati dragilor ? nu o sa dezbata nimic, ea va merge doar la A3 unde va fi spalata in ode de nenumarati „cantareti” care ii vor pune intrebari capcana care incep cu „nu e asa ca…”
   Pentru o eventuala dezbatere oamenii ei vor pune conditii imposibile
   De fapt dezbaterile deveneau foarte importante inainte de turul 2 – dar ea nu o sa mai ajunga acolo :))) Calculul ei este foarte simplu – daca reuseste sa ia ceva ce incepe cu 3, sau macar sa intreaca scorul partidului la europarlamentare este ok.

 2. Pina si la PSD e stiut ca e o prostie candidatura in tandem cind sunt alegeri separate decalate in timp. Fred si Barna nu au aflat.

  • Da, dar noul presedinte ales pentru 5 ani, urmeaza sa coabiteze cu urmatorul prim-ministru dupa ce-si va fi stabilizat oarecum pozitia si le deschide cararea pentru cateva procente esentiale.
   Cu putin noroc incheie impreuna mandatul urmator si mai obtin sa ramana la putere inca o tura. Au timp si sa pregateasca impreuna un nou presedinte pentru 2024.
   Fara PSD multe lucruri vor deveni posibile.

  • Tandemu’ se-ncalzeste pt tura urlatoare, cand vor fi suprapuse.
   Asa va „iesi” si ciuma-rosie: tandem vassilika-gabitzatza.
   Iti las placerea imperecherii cu minus-plushii, deoarece, pana la tura-urlatuare, gubernarea va fi patrulatera: p$d-/+u$r-/+dottore-/+starpiceancu

  • amageste-te cu „inteligenta” PSD

  • @vlaicu, sau cu inteligenta PNL

 3. Ce au Dăncilă si Iohannis in comun? Probleme cu autiștii.
  Și cu Barna
  Și cu Cioloș

 4. Problema incompetentei este ca nici psdistii ei nu o voteaza toti. Fierea este de o nesimtire si neam prostie fara margine, Bucurestiul din ziua de azi este marca inregistrata Firea. Cam asa se rezuma la prima vedere, canditatii la candidatura ai ciumei rosii.

 5. Ce vremuri de rahat traim: avem de ales un presedinte al Romaniei dintre o analfabeta, Viorica Dancila, un iubitor de gay, Dan Barna si eventual unul din candidatii ,,independenti” al spalatorilor de creiere Antena 3, Gabriela Firea sau Plesoianu. Cred ca va trebui sa purtam masca chirurgicala cand vom merge la vot. Ca sa nu vomitam de scarba!

 6. si castigatorul este Veorica Prostila !!!!

 7. daca este aleasa una, amandoua sau nici un una, tot un rahat iese!

 8. Hehe:
  „Ora 11:30 – Marian Oprișan: Viorica Dănsilă…”

  E o greseala de transcriere, poate din cauza acșentului regional
  Cred ca e corect : „Viorica Dă-n silă”

 9. Acum toata lumea sta cu sufletul la gura, va reusi Dancila sa evite locul doi alergind de una singura? 🙂

 10. Hotii nu au fost niciodata de stinga Oprisane.

 11. :))). Fantastic! Ce a ajuns partidul ăsta! Cum frate să o pui pe Dancila candidată la prima funcție în stat?! Incredibil!

  • Nope. Gresit (pt majoritate).
   vassilika+/-chiolanosh+/-barna-din-oky+/-pui’e-monta+/-starpiceancu reprezinta perfect peste 90% din rssh tzigania.

  • Pai, nu pricepi? Va putea scrie, cu mandrie proletara/ trotuarista, in CV, ca a fost pe rand: iubita lui daddy, profesoara de lucru manual, europarlamentara muta, priim ministru marioneta si catindat la presidentie…
   Este ca nu multi se pot lauda cu asa ceva?

  • Atenție ! ‘”Nu vă puneți cu (r)ostul care are mintea odihnita” spune o zicala din popor . Mă refer bineînțeles la V.D.
   Mai mult în România sunt multi care se regăsesc în aceeași vorba…..așadar „minte la minte trage”.

 12. Doamneee! Hai, inca un cui in sicriul PSD-ului!

 13. O, ce veste desantata! Vasilica Vampirica este…(s)polutia. Urgia se lateste si lumii vesteste ca astazi Fosilica Urgia tinteste presedintia.

  • Da, indrazneste sa crezi : vasilica-tampitica!! Mutra lui fifor din poza e de milioane!

 14. cel mai bun candidat al planetei pentru conducerea universului si a teleormanului
  avem noroc cu un astfel de candidat
  sputnik si q magazine in curand o sa-i faca o articol cum e cea mai buna , cea mai tare
  vor prinde garantat locul patru, si cu putine emotii poate locul 3
  dupa chipul si asemanarea lor

  • sunt si curios cine va fi prim ministru, tandemul USR+ a fost anuntat Barna+Ciolos
   in trendul acesta, as paria pe urmatorii: capsula, ciodache, soferu’, ak47, dar cu sansele cele mai mari probabil moliceanu

  • Te inseli,sputnik va face tot posibilul sa avem un presedinte necunoscut ca in Ucraina! Ordin de la Moskova!

  • @Andrei,
   Are mai multe variante la indemana:
   1) presedinte: Vioproasta
   prim sinistru : Daea
   2)presedinte: Toanty Veorica
   prim sinistru : pandele
   3) presedinte: marioneta v v da-n sila
   prim sinistru: habarnista vasilica
   ………………………………………………………….
   100) presedinte: sa-l intrebam pe dragnea, cine e cea mai neconflictuala
   premier: carmen dan(le-a impacat dragnea, cand s-au intalnit la Rahova)

 15. Este cea mai bună soluţie de care e capabil PSD.

 16. Se pare ca e adevarat ce se aude pe la usi ,ca fostul puie monta,actual muie ponta se pregateste sa preia partidul ,cu ajutorul sefului SIE..dupa prezidentiale,desigur!Dar el viseaza ca barna va fi presedinte(cuiul imp.lui Iohannis inca nu l-a pierdut anii astia),el se va alege cu o nevasta comisar european si cu fonctia de prim ministru,in toamna 2021..toate la pachet daca barna ajunge presedinte…aveti grija cum votati,Romania nu e Ucraina, dragi usristi,nu puneti botul la cantecele de sirena ale slugilor penalilor din presa!

  • serios, nu te-ai saturat de USL?
   Iohanis a demonstrat cu varf si indesat ca nu e presedintele care ni-l dorim, unul care sa lupte cu PSD. A coabitat cel mult cu ei, intr-o postura de pres. A venit cu un referendum, slab organizat si ff slab promovat de acesta, nici macar nu a ascultat de societatea civila, erau kklau idei de intrebari, analize Moise, Avram, G4 … zeci de idei , care fix asta avertizau neconstitutionalitatea sau slaba lor formulare, sau inconsistenta, sau ca nu sunt suficiente.
   sa nu mai zicem de episodul LCK, unde la fel erau idei peste idei, solutii peste solutii, trebuia cel putin sa ceara explicatie clara de la CCR ce se va intampla pe viitor, sa nu se mai repete .. dar nu .. nici macar nu a avut curajul sa iasa in public el
   deci thanks but no thanks

   PS sper sa nu ma acuzi iar ca sunt postac rus sau nu stiu ce alte bazaconii, sau fals USRist .. la ora asta ne trebuie o clasa politica diferita .. de la presedinte la parlamente la primarii .

  • Votam Barna!

  • HAbarnaM cine-i asta si ce a facut la viata lui.
   Avem nevoie de un candidat la presedintie foarte bine pregatit pentru aceasta pozitie. Dintre cei care si-au anuntat intentia de a candida nu vad nici unul care sa indeplineasca aceasta conditie.
   Dancila-i o caricatura de candidat.

 17. Mai din zori ca niciodata//
  Se trezi Die proasta, iata//
  A strans de prin tara, voturi//
  Si la CEx, venind pe tocuri//
  Azi ceteste de pe o fila//
  Cum ca tara vrea dancila//
  Insa gaita gabi cea „iubita”//
  Sari calul , gardul si orice limita//
  Isi striga furia, ura, disperarea//
  Cum ca ea e mai albastra decat marea://
  -Veorico, proasto, vrei sa te jertfesti?//
  Ai uitat se pare ca de abia citesti?//
  Lumea o sa rada cand o sa te auda//
  Cum pocesti romana, sau ai limba uda?
  Eu am iexperienta, c-am fost prompteritza//
  Si stiu sa si urlu cand Pandele e critza//
  -Zau, ca numai gura mare e de tine//
  Se zburli si toanta: „tu te pui cu mine?”//
  – Nu ma pun cu tine, ricana gurista cea viteaza//
  Dar se stie ca doar „cel destept, cedeaza”!//
  -Te crezi tu desteapta, dar nu ma intreci//
  psd-ul nostru e o biata turma de berbeci//

  • Radeti,voi,radeti,dar intotdeauna cine rade la urma ,…sa nu fie Putin,stimabililor…

  • Putin rade tot timpul, rade cand o vede pe vasilica, cand il vede pe prea hotaratul nostru pres-edinte, cand vede parlamentul …

  • @Lia,
   Cine rade la urma, pricepe mai anevoie poanta. Asta e valabil 100%
   Adevarul e ca Putin nu prea rade, doar ranjeste putin cand este contrazis de cineva, pe care, din fericire, nu-l poate trata cu poloniu….

  • @Jean-Paul,
   Maestre, ai accepta un post…caldut la o adica?

  • Super!!! Felicitări!

 18. uite cum in turul doi voturile PSD vor ajunge la Barna, blatul pare facut, Barna PRESEDINTE!

  • nu va inteleg rationamentul. Pt ca nu are sens

  • Ponta a si zis ceva ieri in sensul asta, la fel si Basescu.
   Ei, tocmai de-aia, noi votam Iohannis.
   Ar fi culmea sa il votez pe Barna, care nici nu exista ca politician cand eu ieseam in strada la proteste.
   Stai, bai, pui, bland.

  • @Marian,
   Esti sigur ca nu te inseli? Voturile pe care le va primi vioproasta in turul I, nu le poate duce acasa ca sa le dea lui Barna in turul II. Votantii Vioproastei se vor duce la carciuma in ziua turului II si vor bea, unii de necaz, altii de bucurie, fiindca in sfarsit Veorica merge unde au trimis-o multi romani: acasa la Videle…

 19. Firea in sus, firea in jos, firea pe sarma….
  Numai despre Firea se vorbeste.
  Dar cu ceilalti doi oxiuri – Plesoianu si Serban – cum ramane?
  Broscoiul ala de Serban e insignifiant, dar tampitelul Plesoianu, de cateva luni se tot bate cu pumnii-n cap ca el o sa candideze, cu sau fara sprijinul PSD, din interiorul sau din afara partidului.
  A amutit si ala?
  In timp ce Dancila inspira lehamite, iar Serban inspira scarba totala, macar de prastiutza Plesoianu poti rade in orice moment, datorita umorului sau involuntar. Ar fi pacat sa dispara din peisajul prezidentialelor un astfel de saltimbanc isteric, mai ales cand este sustinut de „cap de guma – Codrin”

 20. Adica ne prefacem (dvs si noi) ca credem ca e o competetie si ca psd e un partid ?!!!!!!!!! Eu nu ! Psd e o haita hamesita, o mafie ! Veorica isi amana prabusirea santajand partidul ca daca nu face totul (!!!) -adica ce stiu ei cel mai bine- psd o sa piarda guvernarea, ea se va intoarce la clasa VIII-a, iar statul paralel care o sustine(”finantatorii”, capii reali ai mafiei) trece la urmatorul reprezentant pe care cel mai probabil il negociaza deja ! Calamitatea Roz santajeaza cu candidatura din afara partidului (a ei sau a lui Pandelica) !! Astea sunt atuurile haitei : santajul, manipularea, minciuna si praduirea masiva !!!!!! Ca nota dominanta , din 2016 se adauga si prostia crasa !!

  • Prostia crassa a fost este si inca va fi (multe vreme) trasatura genetica a rssh tzigania.
   Peste care s-a asternut (re’/v)oma „dreptacilor-sculati-din-comuisti-culcati, tributara „necesitatii-existentiale” a „inchinarii”. Oricui si cu oricare pret.

 21. Spune Oprisan: „Are șanse mari „….sa se faca iar de cacao;)))
  Hai Vasilicaaaaaa, știm ca poti (sa te faci de râs), ai dovedit-o de atatea ori;)

 22. Epic, sideral, piramidal,
  cu ce carton bășit de candidat se poate prezenta căcatul de pizdeu…
  Cum e posibil să existe o așa adunătură de oameni ?
  Să-mi tuf una !!

 23. Vai ce m-am spart de ras cand am citit titlul. Genial. Deci Iohannis vs. Barna in turul 2
  Sau ziceti voi ce sa votam, ca poate daca ne mobilizam, ne alegem presedintele din primul tur.

 24. PSD are ca strategie norocul Vioricai Dancila. Super.
  Ei, dar lasati, va scoatem noi norocul din cap la alegeri.
  Votez Klaus Iohannis!

 25. Pierde , sigur.

 26. Barna presedinte !

  • Sigur puiule, dar mai incolo, dupa ce ajunge Ciolos prim-ministru (ca a lasat niste treburi neterminate, niste hirtii netaiate, niste autostrazi neincepute si e musai sa mai stea o tura).

 27. E foarte bine. E mai bine decat daca ar fi fost Firea. Ultima macar stie sa spuna cateva idei cu capul ei si, in pls, avea avantajul de a „trece sticla” cu spune CTP. Firea e suficient de telegenica cat sa determine o cantitate insemnata de analfabeti cu drept de vot sa o fi propulsat in scaunul prezidential.
  Cu Dancila intre Tariceanu, Barna si Iohannis (deocamdata astia conteaza) psd e condamnat la iesire din istorie, chiar daca isi pun toate sperantele „pe activul de partid”, pe restul functionarimii dependente de banul public si pe pensionari.
  Daca psd isi duce la capat intentia de impozitare a pensiilor si a salariilor „nesimtite”, asta cu siguranta va enerva functionarimea inalta din administratie, justitie si din servicii, iar in asemenea situatie practic psd pierde controlul a ceea ce putem denumi forta statului. Mai mult, psd va deveni instant un partid complet neserios pentru a ca promis lapte si miere si a iesit salata de urzici…
  Desigur, Dancila nici nu va mai exista in „viata politica” … probabil se va intoarce de unde a venit, traind din pensie intr-un oras uitat de Dumnezeu pe planeta… desigur, din pensia impozitata.

 28. Practic Viorica le va minimiza scorul in turul II, daca ajunge . Va face pe victima dupa alegeri ? Nu inteleg strategia lor altfel..

  Poate are mai mari sanse sa intre in turul 2 fata de alti pesedisti, dar ce folos sa ajungi acolo ca sa te faci apoi de rusine

 29. Va fi foarte strans in turul doi intre KJ si Barna.

 30. Draga Liviu Nicolae,
  Cum ti-am putea multumi pentru tot ce-ai facut pentru noi in toti acesti ani, cati au trecut de cand conduci catre pierzanie Ciuma Rosie ? Sa luam situatia de fata: cui i-ar fi trecut prin cap sa scotoceasca prin tomberonul cu cadre de la partid si sa gaseasca aceasta fiinta minunata, Veorica Vaselica, pe care apoi s-o lase la carma partidului, cu misiunea clara de a duce partidul cu oistea-n gard…?
  PS. Ai nevoie de ceva la puscarie, stiu si eu…, poate de vreo jucarie sexuala cu care sa-l ademenesti pe nea Alifie, sa te mai slabeasca macar din cand in cand…?

  • Vesnica pomenire a limitatilor care se dau omni-potentiali… cu akatist pt… taria…
   oksedatilor gerontofili.

 31. V-ati dat cu tesla-n coaie dragi patrihoti,o să vă cam doară mai tarziu

 32. E clar.Vom avea alegeri prezidentiale într-un singur tur.

 33. aoleu , daca numara iar PSD voturile, am dat-o dracu de tara … tara interlopilor , hotilor, recidivistilor CARE CONDUC

 34. Locul 3 (in jos) il are asigurat!!! Doamne ajuta sa iasa undeva pe 4-5!!!

  Neconflictuala 0.5 Dancili… candidat la presedentie……. Nici la CAP nu merita, dar ma rog, mare-i gradina pzd-ului!!!!

 35. Si va strange proasta la alegeri o singura cifra procentuala, ultimul cui in copârsāul PSD

 36. „Deputatul PSD Liviu Plesoianu a fost votat doar de un singur membru al Biroului National Permanent al PSD pentru a fi candidatul partidului la prezidentiale.
  Plesoianu a obtinut doar votul lui Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.”

  Zmeule, in ce (sau in a cui) gaura te-ai ascuns?
  La Codrin cumva?
  Hai, iesi de-acolo si fa putin circ pe FB ca altundeva nu te mai baga nimeni in seama! 🙂

 37. Concluzie:
  PSD crede cu tarie in forta sa, ca printr-o mobilizare exemplara ar putea face sa fie ales in functia suprema in stat orice, chiar si o coada de matura.
  Vor incerca sa ne demonstreze cu o matura de paie.
  Au ratat mobilizarea cu familia traditionala, „mai trag o data” cu paparuda neconflictuala.

 38. Bravo psd(sic)! Hai cu Viorica „Rotativa” la ingroparea definitiva a psd-ului. Asa veti face un imens bine Romaniei. Doamne ajuta!

 39. Dezbaterile televizate de la prezidentiale vor face ca pana si Netflix sa cumpere drepturi de difuzare. Comedy Central sigur vor transmite live!

 40. Orlando rade ca proasta de parca vine chelneru cu bauturile.

 41. Din 30k vizualizari, 10k au dat share la articol. Acest lucru spune multe pentru cine are cap sa gandeasca. Revenind la subiect, Barna si Iohannis se pot pregati linistiti de marea finala.

 42. Si uite asa mai moare un partid istoric !
  PSD va deveni istorie , in curand implineste 30 ani , cu siguranta in afara parlementului , sau cu sub 10%

 43. Yupiiiii,imi pare rau ca nu am s fiu in tara sa ma distrez.

 44. Ma intreb ce mananca aia din psd de sunt atat de prosti? Turul 2 e intre klaus si barna. Sunt curios cine iese. Mi-as dori sa iasa barna … dar e la limita…

  • Treaba-i simpla…si-a mai fost dezbatuta azi!
   1. Veorica e pe post de iepuras! Pusa in rama, sa de-a bine-n poza la vecinele din Videle.
   Gabitza s-a prins de schema si dupa ce si-a scos sarma din cur, simtind miros de sange a tras la poarta goala ochind bara: Veorica pierde prezidentialele, pierde si sefia PSD; Iese Gabitza cu sarma-n dinti, de manutza cu Stanescu si zice: hatz…eu am vrut, nu m-ati lasat… A pierdut Veo? sa plece!! Si uite asa isi trage Gabi, PSD pe persoana fizica… Cine-i trage atzele lu’ Gabi? Banuim…si-o sa aflam cat de curand!
   Veo va redeveni gospodina in Videle, TR si va povesti la vecine cum a fost si ce-a facut ea….bine pentru romani, evident!
   2. Functia de presedinte in forma actuala, e cam golita de continut. PSD-istii limbrici stiu asta si cum nu e carne pe ciolan, nu-si bat capu’. In plus, s-a terminat orzu’, mor gastele de foame… Nu mai „e bani” nici de-o ciunga la ala micu’… De ce sa mai traga-n jug? Disco le da pe botic, Veo ii duce cu vorba!
   Miza mare e la parlamentare/locale… Un presedinte fara „suport”, fara majoritate (vezi cazul de fata) e cam pistol cu apa…se incadreaza la categoria „pantaloni scurti”!
   Tine doar de noi sa ne mobilizam si sa le-o tragem vanjos in ambele „ocazii”!! Daca doar votam la „prezi” anti-psd si ne culcam pe-o ureche la parlamentare/locale, le facem jocu’ si-or sa cada tot „in picioare” (asta, fiindu-le de fapt planu’)

 45. va fi un circ.

 46. HAbarnaM cine-i asta si ce a facut la viata lui.
  Avem nevoie de un candidat la presedintie foarte bine pregatit pentru aceasta pozitie. Dintre cei care si-au anuntat intentia de a candida nu vad nici unul care sa indeplineasca aceasta conditie.
  Dancila-i o caricatura de candidat.

 47. În țara orbilor (PSD) chiorul (Dăncilă) este împărat.

 48. Nu ar trebui să mire pe nimeni această numire, asta este tot ce poate produce și propune această hidoșenie de partid la momentul actual. Într-adevăr, pare ceva halucinant ca o semianalfabetă, incultă și agramată să aibă tupeul să candideze pentru o asemenea funcție, însă, nu există și celebra zicală, „să te ferească Dumnezeu de hărnicia prostului!”, adaptând-o, putem spune, să te ferească Domnul de tupeul nesăbuitului! Această duduie, întruchipează cum nu se poate mai bine tot ce a mai rămas din această cloacă de partid, tot ce reprezintă el. Dacă nu ar fi de râs, ar fi cu siguranță de plâns. Trăim o situație cu adevărat comică, una care habar n-are unde se află, atenție, în România, să candideze pentru a o conduce, mi se pare uluitor și totodată scandalos. Să nu se apuce să-și facă printr-o țară străină campania electorală, crezând că-i în România. Exceptând slugărnicia totală, pe care a afișat-o nu o singură dată în raport cu stăpânul său pușcăriaș, absolut nimic nu o poate evidenția, lăsând la o parte „tărtăcuța” goală de pe umeri, care o pune în poziția personajului pe seama căruia se fac bancuri și de care se râde bine, cu atât mai puțin se justifică această candidatură. Uluitor, mie, sincer, nu-mi vine să cred, dacă mi-ar fi spus cineva că se va ajunge atât de departe cu duduia, i-aș fi zis că-i nebun… Iacătă am ajuns să trăim acest moment penibil, poate pentru a avea și noi o țară civilizaată, în ton cu lumea spre care tindem, trebuie să trecem și prin așa ceva. Un lucru este cert, ne vom distra cu tanti pe cinste, măcar asta nu ne-o poate lua nimeni. Totuși, pentru ca distracția să fie completă, îl așteptăm și pe motocicleanu să-și prezinte candidatura, pe pleșoianu, poate firea, se poate întoarce oricând, nici în cazul său, nimic nu este definitiv. Ne vom distra copios!!!